Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pukawka - jutro serwer kupuje i czy sie opłaca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jutro kupuje serwer i proszę o jak najszybsze odpowiedzi czy sie opłaca na pukawka.pl - bez limitu ram i slotów [ta nowa oferta] czy może jest jakaś lepsza?

Opublikowano

Ja go polecam

1, Jak tam technikowalem nie bylo lagow.

2. Mozna dac wlasny silnik

3. Dobry support i maszyny

Co do tej oferty to mi sie wydaje spoko dlatego lubie hosty ktore maja mozliwosc nr. 2

Opublikowano

Na Craftserve jest bez limitu ram I slotow. Za 30zl miesięcznie paysafecard. Przy okazji 1 dzien masz testowy

test

Opublikowano

Na Craftserve jest bez limitu ram I slotow. Za 30zl miesięcznie paysafecard. Przy okazji 1 dzien masz testowy

Nie zapominajmy ze prawie na wszystkich hostach jest mozliwosc testowania paczki tez na pukawce.

Opublikowano

Nie zapominajmy ze prawie na wszystkich hostach jest mozliwosc testowania paczki tez na pukawce.

No właśnie testowałem ten serwer na pukawce i wydaje mi sie że nie jest taki zły. Bede miał 29 pluginów w tym 2 skrypty na skracanie komend. Myśle że nie będzie lagował skoro ma nielimitowaną ilość ramu. Co o tym sądzicie ?

Opublikowano

Nie bedzie lagowalo bo ja mialem z limitem i claglem serwer z gildia wiec nie bedziesz mial z tym problemow :)

Opublikowano

Polecam Ci ten hosting i wykupienie tej oferty, dlaczego?

- Błyskawicznie szybki odpisujący Support tego hostingu.

- Hosting posiada najlepsze maszyny

- Hosting jest tani i dobry.

- Brak awarii hostingu

- Dobra opinia tego hostingu

- Dobre oferty slotowe

- Hosting posiada wiele opcji ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta hostingu.

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten. ;)

Opublikowano

Witam jutro kupuje serwer i proszę o jak najszybsze odpowiedzi czy sie opłaca na pukawka.pl - bez limitu ram i slotów [ta nowa oferta] czy może jest jakaś lepsza?

Nie wiem co o tym powiedzieć możesz kupić ale lepiej na craftservach bo tam oferta jest stała a tu co chwilę ceny zmienią:

Oferta dostępna w wersji testowej. Cena usługi oraz parametry mogą ulec zmianie.

Żebyś potem się nie zdziwił że stracisz serwer jak zrobią podwyżkę cen tak samo jak ja :)

Opublikowano

Ja bym jeszcze polecił enderchest mam serwer zalecany dla 50 osób a wejdzie spokojnie 70

bez lagów

Dobre maszyny

support od 17 do 22

teraz jest 50% wszystkie serwery taniej

jak rozwiniesz serwer troche to już puźniej masz gwarantowane utrzymanie go jak ja :3

Opublikowano

No właśnie testowałem ten serwer na pukawce i wydaje mi sie że nie jest taki zły. Bede miał 29 pluginów w tym 2 skrypty na skracanie komend. Myśle że nie będzie lagował skoro ma nielimitowaną ilość ramu. Co o tym sądzicie ?

29 pluginów i 2 skrypty? Spokojnie bierz ich ofertę, mają dobre serwery. Do Twoich wymagań powinny wystarczyć.

Opublikowano

4495 mb ramu to nieograniczenie ?

od kiedy ?

BTW.

Pukawka bardzo dobry hosting ale według mnie craftserve lepszy 

Opublikowano

Polecam Ci hosting pukawke, bo jest to dobry wybor poniewaz jest to najlepszy hosting do Gier tego typu i nie tylko

Ps. Posiadam kod ktory daje -30% na zakup i oplaty serwera, wiec smialo pisz na PW, oddam za DARMO !

Opublikowano

­Nie polecam Ci tego hostingu ze względu na słabe maszyny, mimo iż są w Polsce.

Lepiej zakup na enderchest.pl, lub craftserve.pl. ;)

Chyba kolego nie wiesz za bardzo, o czym mówisz.

Śmiało mogę polecić, oraz uznać, że Pukawka jest najlepszym Hostingiem serwerów w Polsce. Własny serwer CS GO 128 tick, Żadnych lagów. Kilka serwerów cs 1.6 - żadnych lagów. Serwer Minecraft 100 slotowy + 20 pluginów, żadnych lagów. Więc jaka tu mowa o słabych maszynach?Support nie do pobicia, widać dojrzałość. Jak na głównej stronie widać, Pukawka ma niedługo 10 Lat! Z czego na pewno będą jakieś zniżki/dodatki do twojego serwera. Miałem 20 slotowy na Enderchest, który co chwilę wywala serwer z błędami. Nie polecam. 

Nie ma lepszego od Pukawki, jedyny hosting godny polecenia, bierz śmiało, nie zawiedziesz się.

Opublikowano

Gram w CS na sieci, która ma serwery na Pukawce oraz w Minecrafta, gdzie serwer też hostuje Pukawka. 

Ostatnio mieli poważne problemy z bazami danych dlatego jak już masz tam brać serwer to taki, który nie będzie obciążeniem dla maszyny.

Lecz od siebie polecam Ci CraftServe. To co mówią s Supportem to bzdura, mi odpisali po kilku minutach i wszystko było wyjaśnione. Panel przyjazny i łatwy w obsłudze, czego chcieć więcej?

Opublikowano

Nie słyszałem o problemach z bazą.

Spokojnie możesz brać tą ofertę http://maxcraft.pl/bezlimitu/

Żebyś potem się nie zdziwił że stracisz serwer jak zrobią podwyżkę cen tak samo jak ja :)

Nie było zmiany cen w Minecraft. Nie ładnie kłamać!

Oferta dostępna w wersji testowej. Zastrzegamy sobie prawo do zmian parametrów oferty, do czasu zakończenia testów, chociaż na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na to, że uda się jeszcze obniżyć cenę.

Żebyś się nie zdziwił, jak jeszcze obniżą cenę :)

Mają lepszy sprzęt niż Craftserve:
7. Stosujemy nawyjdajnieszy obecnie sprzęt: Dwa procesory Intel Xeon 2670v2, 256 GB pamięci ram, dyski ssd

Do każdego podchodzą indywidualnie.

5. Należy pamiętać, że każda fizyczna jednostka serwerowa posiada skończone zasoby sprzętowe. Dlatego każdy serwer gry powinien optymalnie i w granicach zdrowego rozsądku korzystać z tych zasobów w ramach hostingu współdzielonego. Do każdego serwera podchodzimy indywidualnie

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Zauwaz że na csrv maszWSZYSTKO bez limitu oprócz dysku bo ma chyba 2gb nie wiem dokładnie ale ram I sloty:) pukawka ma słabe serwery i ostatnio nie da się doladowac psc

Daja też 14%tej prowizji a na csrv nie

test

Opublikowano

Najgorszy hosting. NIE OPŁACA SIĘ!!! Maszyny do bani, support żałosny i nie zbyt kulturalny (takie moje zdanie).

Lepiej enderchest, csrv, mineserv. 

@Luxq1 Hahah. Nie lepiej Universal ?

@Lord Asasin Hahahaahahahha

Brak awarii? Ciekawe, a czemu ponad tydzień hosting nie działał? (z jakieś 2-3 mieś temu)

Tani? Dobry? Czy Ty se jaja robisz?

Błyskawiczny support? Na odpowiedzi liczyłem po 3 dniach...

Dobre oferty slotowe?

Boshe, co za brednie Ty opowiadasz!

bannergif.gif

Opublikowano

Zauwaz że na csrv maszWSZYSTKO bez limitu oprócz dysku bo ma chyba 2gb nie wiem dokładnie ale ram I sloty:) pukawka ma słabe serwery i ostatnio nie da się doladowac psc

Jesteś pewien, że nie ma limitów na procesor i ram? A co to jest:

Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB.

Abo to:

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

Różnica jest taka:

- csrv od razu nakłada limity i ew. je powiększa

- Pukawka nie nakłada limitów od razu, ale zastrzega sobie do tego prawo.

Dwa różne podejścia, ale efekt jest ten sam.

Pukawka faktycznie nie funduje tych 14% prowizji, ale za to sms-y mają dużo korzystniejsze.

Pukawka na mocniejsze serwery  zobacz sobie w opis:

7. Stosujemy najwydajnieszy obecnie sprzęt: Dwa procesory Intel Xeon 2670v2, 256 GB pamięci ram, dyski ssd

DoriiSuperPies Same kłamstwa napisałeś :) Zero prawdziwych argumentów :)

Przecież nie było sytuacji, że hosting tydzień nie działał. Nigdy, przez 9 lat jak istnieją.

Skoro możesz zadzwonić i telefon będzie odebrany, to jest to już błyskawiczny support.

Jakie 2-3 dni czekania na odpowiedź? Kłamstwo.

Hejtuj, ale prawda się borni sama :)

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Najgorszy hosting. NIE OPŁACA SIĘ!!! Maszyny do bani, support żałosny i nie zbyt kulturalny (takie moje zdanie).

Lepiej enderchest, csrv, mineserv. 

@Luxq1 Hahah. Nie lepiej Universal ?

@Lord Asasin Hahahaahahahha

Brak awarii? Ciekawe, a czemu ponad tydzień hosting nie działał? (z jakieś 2-3 mieś temu)

Tani? Dobry? Czy Ty se jaja robisz?

Błyskawiczny support? Na odpowiedzi liczyłem po 3 dniach...

Dobre oferty slotowe?

Boshe, co za brednie Ty opowiadasz!

Co ty czlowieku za brednie opowiadasz.. Wymieniłeś 3 najgorsze hostingi jakie mogą być, jako najlepsze. Jeżeli ma to być żart, jest on słaby. Widocznie nigdy nie testowałeś ich maszyn, a bredzisz głupoty na ich temat. Szkoda takich ludzi, co zerują opinie najlepszego Hostingu gier w Polsce..

Opublikowano

@RaVersoN Ten gość ogólnie ma coś z głową chyba... :D

W moim przypadku wszedł na prezentację serwera i tak samo brednie powypisywał :P

Ja mam serwer postawiony na pukawce i jestem w 100% zadowolony. Od 3 miesięcy z serwerem do testów (na 5 slotów) nie miałem problemów, mają szeroki wybór oferty - Bez limitu slotów/ram i jeszcze 1 nowy wprowadzają, odpisują najczęściej w ten sam dzień do paru godzin (nawet w nocy się zdarzało) i pomagali rozwiązywać problemy. Na pukawce pogadasz jak z człowiekiem, a inne hostingi (z craftserve miałem do czynienia) to bardziej pod marketing - można złapać się na jakiś haczyk, niedomówienie, a i ceny są wysokie :/

Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor:

http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/

Opublikowano

Sory za @Yale powrorzylo się. Tak jestem pewien

test

Opublikowano

­Nie polecam Ci tego hostingu ze względu na słabe maszyny, mimo iż są w Polsce.

Lepiej zakup na enderchest.pl, lub craftserve.pl. ;)

Fiberhost też ma dobre maszyny ;)

a pukawka jest słabym hostingiem nie polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...