Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS + Spadki - Sprzęt nie najgorszy.

zion123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem że takie tematy już nie raz były na tym forum lecz próbowałem chyba już wszystkiego.

Gram na dobrym sprzęcie (w porównaniu do preferowanych wymagań Cs GO) bo znów Gamera z tego roku nie mam :D

FPS mam około 70-60 (już na laptopie miałem więcej a słabsze parametry)

Specyfikacja : 

Procesor : AMD Athlon 635 x4 2.9 GHz

Grafika : Nvidia geforce GTS 450 - 1GB

Ram : Goodram Play 4Gb - 1 kość kupiona w tym tygodniu :D (4GB w 1 kości)

Płyta główna : MSI 770-C45

Odrazu powiem że zmieniałem już  ustawienia Nvidia na wysokie wydajności , wyłączoną mam synchronizacje pionową itp, komendy startowe na użycie 4 rdzeni procesora.

Zmieniałem ustawienia graficzne (wszystko mam na niskim + powyłączane wszystkie Analysingi i buforowanie 2 liniowe ) 

Czytałem wiele poradników , robiłem dużo rzeczy.

Chciałbym się dowiedzieć czy niskie FPS mogą zależeć od Monitora bądź dysku ? (Niestety monitor mam LED lecz dostałem go za darmo)

Proszę o wasze propozycje co do zwiększenia FPS i jakieś rady :) A może jednak przeceniam swój sprzęt ?

Opublikowano

Jaka rozdzielczość?

Niestety muszę Cię zmartwić, że sprzęt jest słaby, mam tą samą kartę graficzną i żałuję wyboru. Procek trochę lepszy ale wyciągam te 150 - 250 fps na niskich detalach w rozdzielczości 1280x960.

Opublikowano

W sumie sprzęt dobry, może to wina sterowników?

Sprawdź czy masz najnowsze.

@Intense

Dobry w znaczeniu FPS.

100+ to lekko

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Sprzęt dobry? Mamy 2k15, nie 2k10. :/

Opublikowano

Jaka rozdzielczość?

Niestety muszę Cię zmartwić, że sprzęt jest słaby, mam tą samą kartę graficzną i żałuję wyboru. Procek trochę lepszy ale wyciągam te 150 - 250 fps na niskich detalach w rozdzielczości 1280x960.

Niezależnie od rozdzielczości FPS się nie zmieniaja. Wiem że grafika ma Pamięć 1 GB tylko napisaną lecz patrząc na wymagania Cs:Go to jest wystarczająca (Tak mi się wydaje)   :)

@Intense

Dobry w znaczeniu FPS.

100+ to lekko

Świerzy komputer, złożyłem go 2 dni temu. Wszystko instalowałem najnowsze ze stron producenta podzespołów :)

Jedynie mogę jeszcze dodać że pomimo niskich ustawień Nvidia + Niskie ustawienia w grze jakość światła które pada na ziemię jest dość wysoka. Zdziwiło mnie to przy tak niskich wymaganiach lecz to może robić monitor LED bo on ma jaśniejsze kolory, mniej wyraziste.

Czekam na kolejne propozycje i dziękuje za chęć udzielenia pomocy :)

#edit

Przy z zmniejszeniu rozdzielczości FPS w menu zwiększyły się z 140 aż do 300 +, lecz jednak podczas gry nadal około 70

Komendy FPS limit obydwie mam na 300

fps_max 300

fps_max_menu 300

Gram na proporcjach ekranu 4:3

Opublikowano

ilu wątkowy jest to procesor? nie patrz rdzeń, bo to jest całkiem inna sprawa (sprawdz w menaderze urządzeń w zakładce wydajność, historia użycia procesora, tyle wątków ile kolumn) Jeżeli masz przynajmniej 4 wątki to włącz renderowanie wielordzeniowe w opcjach w grze. Jest to opcja dla procesorów z większą ilością wątków od 4 w górę. Sam mam procesor 6 wątkowy i przed włączeniem tej opcji mialem od 120 do 180 fps, a teraz nie spada mi poniżej 200, czasami nawet skacze do około 300, zależnie od mapki i miejsca przy rozdzielczości ekranu 1920-1080 i 16:9 więc jest dobrze.

@zion123 w tych czasach pamięc w karcie graficznej nie liczy się już w aż tak dużym stopniu, nie ważne czy masz 2 czy 1 gb, chcesz mieć więcej fps patrz bardziej na szynę bitów jeżeli masz przynajmniej te 128 bitów to nie jest zle, tak się składa, że twoja karta tyle posiada więc nie ma co płakać, zrób to co ci poradziłem, może będzie lepiej. Powiem ci też, że raczej nie masz co się spodziewać poprawy jakiejś niesamowicie wielkiej, ponieważ masz słaby procek od AMD, a AMD nie robi jak na razie mocnych procesorów do gier, nawet te najnowsze procesory od AMD są bardzo słabe w porównaniu z takimi i5 od intela a co dopiero i7. Także moim zdaniem zle zrobileś, że złożyłeś komputer pod AMD, mogłeś kupic sobie jakiegoś i3 + płyte pod intele i zawsze byś miał opcję na przyszłosć by sobie wrzucic w komputer jakiś procek od i5 czy i7. I co najważniejsze cs:go podlega w dużo większym stopniu pod procesor a niżeli grafikę, więc jak masz bardzo mocny procek i trochę słabszą grafikę to i tak dużo fps wyciągniesz.

Swoją drogą ciekawi mnie ile zapłaciłeś za ten procek? 

Opublikowano

ilu wątkowy jest to procesor? nie patrz rdzeń, bo to jest całkiem inna sprawa (sprawdz w menaderze urządzeń w zakładce wydajność, historia użycia procesora, tyle wątków ile kolumn) Jeżeli masz przynajmniej 4 wątki to włącz renderowanie wielordzeniowe w opcjach w grze. Jest to opcja dla procesorów z większą ilością wątków od 4 w górę. Sam mam procesor 6 wątkowy i przed włączeniem tej opcji mialem od 120 do 180 fps, a teraz nie spada mi poniżej 200, czasami nawet skacze do około 300, zależnie od mapki i miejsca przy rozdzielczości ekranu 1920-1080 i 16:9 więc jest dobrze.

@zion123 w tych czasach pamięc w karcie graficznej nie liczy się już w aż tak dużym stopniu, nie ważne czy masz 2 czy 1 gb, chcesz mieć więcej fps patrz bardziej na szynę bitów jeżeli masz przynajmniej te 128 bitów to nie jest zle, tak się składa, że twoja karta tyle posiada więc nie ma co płakać, zrób to co ci poradziłem, może będzie lepiej. Powiem ci też, że raczej nie masz co się spodziewać poprawy jakiejś niesamowicie wielkiej, ponieważ masz słaby procek od AMD, a AMD nie robi jak na razie mocnych procesorów do gier, nawet te najnowsze procesory od AMD są bardzo słabe w porównaniu z takimi i5 od intela a co dopiero i7. Także moim zdaniem zle zrobileś, że złożyłeś komputer pod AMD, mogłeś kupic sobie jakiegoś i3 + płyte pod intele i zawsze byś miał opcję na przyszłosć by sobie wrzucic w komputer jakiś procek od i5 czy i7. I co najważniejsze cs:go podlega w dużo większym stopniu pod procesor a niżeli grafikę, więc jak masz bardzo mocny procek i trochę słabszą grafikę to i tak dużo fps wyciągniesz.

Swoją drogą ciekawi mnie ile zapłaciłeś za ten procek? 

Procesor ma 4 wątki, w opcjach gry miałem włączone renderowanie wielordzeniowe. 

Co do ceny zapłaciłem za niego 150zł (używany od znajomego który głównie siedział na internecie i stronach typu youtube, kwejk, besty) wiec nie był męczony :)

Na drugim kompie (brata) mam:

Procesor AMD Athlon 645 x4 3.1 GHz

Grafikę Nvidia geforce Gtx460

4 GB ramu i tam fps nie spadają poniżej 200. 

Wiem że na kompie brata procesor ciut lepszy + grafika lepsza ale żeby aż taką różnicę robiło ?

Podejrzewam że coś może blokować całkowity dostęp do procesora (po mimo włączonego renderowania wielordzeniowego) lecz nie mam pojęcia co to może być.

Opublikowano

Niezależnie od rozdzielczości FPS się nie zmieniaja. Wiem że grafika ma Pamięć 1 GB tylko napisaną lecz patrząc na wymagania Cs:Go to jest wystarczająca (Tak mi się wydaje)   :)

Tu Cię zmartwię bo sie zmieniają :) Ja mam kompa na którym wyciągam 30-50 fps :v i gram na rozdziałce 800x600 gdy wezmę 1024x768 automatycznie spadają do nawet 20-30. Na lepszych komputerach na pewno tego się nie odczuwa ale na słabszych owszem :)

Opublikowano

Ja miałem i3 + GT610 i miałem 60+ fps na 4:3... Przy smoku spadało do 40 ale grałem. Teraz wymieniłem gt610 na HD6950... Ale i tak nie widzę dużej różnicy oprócz tych smoków 

2a0c2mq.png

Opublikowano

Jaki masz dysk? Nie jestem jakims znawca ale jezeli nie masz to polecam kupic dysk ssd ze 150 gb i zainstalowac na nim system i csa :)

Dysk ssd nie zwiększy fps

Opublikowano

Tu Cię zmartwię bo sie zmieniają :) Ja mam kompa na którym wyciągam 30-50 fps :v i gram na rozdziałce 800x600 gdy wezmę 1024x768 automatycznie spadają do nawet 20-30. Na lepszych komputerach na pewno tego się nie odczuwa ale na słabszych owszem :)

Chodziło mi o to że u mnie nic to nie daje :)

A co do dysku też mi się zdaje że on do FPS nic nie ma ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...