Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Użytkownicy najdłużej online.

Calme

Użytkownicy nadłużej online.  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Popierasz propozycję przedstawioną w tym temacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo!

Wiecie, że jest tabela użytkowników najdłużej online? No pewnie wiecie i bardzo dobrze bo mam sugestię! Ale najpierw wstęp. :P

Owa tabela pokazuje czas spędzony na forum przez 10 użytkowników, którzy najwięcej go dla forum poświęcili. Nalicza od czas momentu jej uruchomienia i o ile na początku każdy mógł walczyć o pozycję w niej to teraz jest to nierealne.

Czasu nie da się nadrobić, więc praktycznie niemożliwe staje się wybicie w tej tabeli jakiegoś nowego użytkownika, musiałbym liczyć na, że przynajmniej jednak osoba z tej tabeli umrze na tyle dnia, godzin, minut ile aktualnie ma na swoim koncie...

Także tego... Moim zdaniem ta tabela powinna pokazywać czas spędzony na forum w przeciągu jakichś określonych ram, np. tygodnia, wtedy naliczanie rozpoczyna się z początkiem tygodnia, odświeża codziennie i resetuje z jego końcem. Przy czym na profil użytkownika dochodzi wartość pokazująca czas spędzony na forum w biedzącym tygodniu, ale czas całkowity również zostaje. Obie opcje powinny być możliwe do ukrycia na profilu.

No to tyle. :P

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Szczerze to tabela najdłużej online nie jest w ogóle potrzebna w mojej opinii.

Opublikowano

Też mam zwiniętą i o niej nie pamiętam, bo po co skoro nic się tam nie zmienia.

Więc sugestia na tak.

No i te kolory wydają się być kompletnie przypadkowe i bez sensu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Fakt, nie jest potrzebna, ale skoro została dodana to po co usuwać? Tydzień to stosunkowo krótki okres, więc proponuję miesiąc. Proponuję też wyłączyć pokazywanie użytkownika w Top10, jeśli odhaczył on tą opcję w ustawieniach.

Tak.

Opublikowano

Fakt, nie jest potrzebna, ale skoro została dodana to po co usuwać? Tydzień to stosunkowo krótki okres, więc proponuję miesiąc. Proponuję też wyłączyć pokazywanie użytkownika w Top10, jeśli odhaczył on tą opcję w ustawieniach.

Tak.

Dobry pomysł. 

Opublikowano

Tak.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Wyłączenie tej opcji, a ­bardziej jej ukrycie już jest http://prntscr.com/6466zy. Co do sugestii to można zostawić tą tabelę, ale dodać do niej podkategorie pokazujące np. top 10 w tygodni, miesiącu i może ewentualnie w dniu.

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

Szczerze to tabela najdłużej online nie jest w ogóle potrzebna w mojej opinii.

Mam takie samo zdanie.

Jestem za całkowitym usunięciem tej tabeli i nie dodawaniem żadnych innych. Za dużo by tego było..

Czas online w profilu można zostawić jako ciekawostkę.

Opublikowano

Tak, ale z podsumowaniem miesiąca, a nie tygodnia, bo to stosunkowo za krótki czas. No i jeżeli użytkownik odhaczył opcję czasu online, to też byłbym za tym, żeby nie pokazywało go w top 10. ;-)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Usunąć tą tabele, bo to nawet słabo wygląda jak ktoś jest tylko 100 dni na forum, które ma kilka lat xp
No i raczej nikomu to nie potrzebne.

Do sugestii na tak, ale bardziej wolałbym usunięcie tabeli

Opublikowano

Fajny pomysł.

Tak.

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Topki mają to do siebie, że najwyżej są osoby, które na osiągnięcie danego celu poświęciły najwięcej czasu, dlatego łatwiej mają osoby utrzymujące wysoką aktywność od wprowadzenia czasu online. Nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...