Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet po włączeniu CS:GO mi dziwnie słabnie

Gość ZEDn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu (3 tygodne) mam pewien problem. Przy włączeniu CS:GO internet mi słabnie + pingi wzrastają nawet do 600. Troszkę niżej załączam speedtesta. Jakieś podejrzenia macie? Wirus czy coś?

4132453189.png

Jeśli to wirus to jak go skutecznie usunąć ?

Opublikowano

Co do wirusa.

Przeczyścić komputer jakiś antywirusem.

A co do pingu w ustawieniach ustaw max 80.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Co do wirusa.

Przeczyścić komputer jakiś antywirusem.

A co do pingu w ustawieniach ustaw max 80.

Wcześniej miałem na 150 ten ping ustawiony. Btw. Co on daje? Jak nie mam pingu 80 to nie wyszuka mi gry? Czy jak to jest??

PS. Ostatnio już skanowałem avastem i nic nie wykrył. Jakiś inny sprawdzony sposób? CCleaner już był, odkurzacz zresztą też

Opublikowano

Ustawienie pingu daje Ci blokadę na maksymalny ping jaki klient może mieć między serwerem podczas wyszukiwania gry.

W casual / faceit też się tak dzieje?

w Innych grach online też się tak dzieje? 

WiFi? 

he?

Opublikowano

Ustawienie pingu daje Ci blokadę na maksymalny ping jaki klient może mieć między serwerem podczas wyszukiwania gry.

W casual / faceit też się tak dzieje?

w Innych grach online też się tak dzieje? 

WiFi? 

Tak, wifi.

Kompletnie nie mam pojęcia co to Casual / FaceIt.

Tak, dzieje się tak również w Lolu. Ping po 300-400

Opublikowano

Masz połowę rozwiązania. Spróbuj połączyć komputer / laptop, cokolwiek tam masz przez kabel z routera czy też przez główny kabel który idzie do routera i odpal grę 'Uproszczoną' czy też w lolu z botami i zobacz czy takie coś występuję. Drugą sprawą może być dostawca i gubiące pakiety. 

he?

Opublikowano

Myśle że to przez Wifi. W sumie to na 100% tak jest. Jest jakiś sposób aby "zwiększyć" sygnał wifi? Oprócz kabla, bo stanowisko na 1szym piętrze a router na dole ;d

Opublikowano

Zawsze możesz dokupić lepszy router, ale po co jak możesz puścić kabel obok okno czy cokolwiek i nie bawić się w jakiekolwiek WiFi? 

he?

Opublikowano

Przed chwilą połączyłem internet przez kabel. Teraz mam po 47mb. Różnica kolosalna ale nie ma jak puścić kabla ponieważ router nie stoi koło okna a drzwi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...