Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaki zysk można liczyć z serwera prywatnego?

Pcimiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A od kiedy podatek dochodowy to 50%? o.O pierwsze słysze xD

nie chodzi mi tutaj o podatek dochodowy :)

chodzi o opłacenie pośredników dzięki którym wpływa Ci kasa z IS czyli np. PayPal, sms itd oni zabieraja prawie 50% ;c

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

­

chodzi o opłacenie pośredników dzięki którym wpływa Ci kasa z IS czyli np. PayPal, sms itd oni zabieraja prawie 50% ;c

Paypal nic nie zabiera. Jedynie smsy premium.

Opublikowano

Ale posiadając usługi sms premium oprócz tych 50% co zabiera ci firma obsługująca płatnosci to od swoich 50% musisz jeszcze odliczyć 18% podatku dochodowego o ile sie nie myle.

33748387117269464751.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

­Sporo  na projektach serwera prywatnego możesz zarobić, kwota sięga miesięcznie nawet do 20 tysięcy. Jeżeli mówimy tu o stabilnym z 800+ graczami. Nie oszukując nikogo, własny serwer to jest łatwy sposób do zarobków.

Opublikowano

Projekt, projektem. Pamiętajmy także o zadbaniu serwera! 

Myślę, że serwery same na siebie nie zarobią, a administracja musi o nie dbać. Jak masz dobry projekt i dbasz o niego to nie jest trudno wywnioskować, że potrafisz zarobić te 5-10k :)

Są ludzie, których uprzejmość gorsza jest od bezczelności.

Pomogłem ? Zostaw po sobie ślad :)

Opublikowano

Jak to czytam to mam beke... znów wypowiadają się tu ludzie którzy bazują na plotkach lub domysłach. 

Najlepsze zarobki macie zawsze z hard/medium... kwestia w tym, że jak gracz wyda 500zł na easy to już zwyczajnie nie ma co kupić w tym IS... Natomiast jak ktoś wyda 500zł na hardzie to i tak zawsze będzie chciał wpakować w ISa bo zwoje/rady itd... 

Zarobki też są zróżnicowane... spory wpływ na dochód ma struktura gry i ISa... Tzw "serwery pod IS" i mniej pod IS :D

Najlepiej opłacalne serwery macie z YTuberami... bo tak czy siak czyiś widzowie wbiją na serwer i nie trzeba pakować tyle $$$ w promocję. 

Podatki to macie 19% dochodowego i 23% VAT +1000zł kosztów ZUSu miesięcznie. 

Prowizję macie średnio 50% z SMS i 98% z przelewów. 

Kwoty dochodów pozostają tajemnicą :D

Opublikowano

Jak to czytam to mam beke... znów wypowiadają się tu ludzie którzy bazują na plotkach lub domysłach. 

Najlepsze zarobki macie zawsze z hard/medium... kwestia w tym, że jak gracz wyda 500zł na easy to już zwyczajnie nie ma co kupić w tym IS... Natomiast jak ktoś wyda 500zł na hardzie to i tak zawsze będzie chciał wpakować w ISa bo zwoje/rady itd... 

Zarobki też są zróżnicowane... spory wpływ na dochód ma struktura gry i ISa... Tzw "serwery pod IS" i mniej pod IS :D

Najlepiej opłacalne serwery macie z YTuberami... bo tak czy siak czyiś widzowie wbiją na serwer i nie trzeba pakować tyle $$$ w promocję. 

Podatki to macie 19% dochodowego i 23% VAT +1000zł kosztów ZUSu miesięcznie. 

Prowizję macie średnio 50% z SMS i 98% z przelewów. 

Kwoty dochodów pozostają tajemnicą :D

Wszystko tu się zgadza, chodź lepiej sprawa wygląda gdy nie trzeba się martwić o zus (w przypadku prowadzenia innych działalności, jedynie składa zdrowotna może podlegać delikatnej podwyżce). Zostają tylko koszty maszyny/techników/administracji co miesiąc. A podatek to podatek, każdy mądrzejszy umie czerpać z tego korzyść niż się nad nim trapić:P

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

Najlepiej zarobisz na hardach ale też na easach ponieważ możesz w is dać jakieś ulepki ktore są trudne do zdobycia, pety itd.

Niedawno wyciegło, że miesięczne przychody balmory to 10-15k, do tej pory zgardeli .. oj bardzo dużo, zresztą FuBu coś pieprzył kiedyś można to znaleźć na yt koleś z "ukrycia" nakrywał.

Xenox zgarnął coś kolo 70 ale malo kto tam ładował, serwer który stoi od 2mieś zarobił 25k ( niewazne który) w pierwszym mieś nowego serwera ( jezeli jest dobry ) zgarniesz sporo kawałków, zależy od serwera, jeżeli ktoś zobaczy, że serwer jest stabilny,ma fajne pliki oraz nie jest klonem innych serwerów to wyda. Mój kumpel z miasta z jakimś kolesiem z Radomia ( w sumie 500km ) zalożył serwer, zgardeli w 2-3mieś 20 kloców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...