Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaki zysk można liczyć z serwera prywatnego?

Pcimiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zapytać jakie rodzaj dedyka jest najbardziej oblegany przez graczy? Ile można wyciągnać kasy miesięcznie na dobrym dedyku? Temat ma na celu zaspokojenie mojej ciekawości oraz udowodnie paru osoba jaka jest rzeczywistość...

Pcimiu

Pomogłem?

Jak tak to kliknij ,,Lubię to!" :)

Opublikowano

Najlepiej zarobisz na hardach - balmora, ravia, bo tam jest najtrudniej.

Mimo to, nie sa to jakieś kokosy ;p

Opublikowano

Duzo zalezy od serwera czy to easy czy hard , najwiecej sie zarobi na hardzie , bo easy to do zabawy raczej.

1402682353-PolonezCaroPlus.jpg

Opublikowano

a np medium takie jak jest obestie invoria? jak szacujecie ich zysk?

Pcimiu

Pomogłem?

Opublikowano

Tak na oko to chłop w szpitalu umarł . Kwestia zarobku jest ciężka do określenia :D . Robota dobra da sie dorobić dobrych pieniędzy . 

Opublikowano

a np medium takie jak jest obestie invoria? jak szacujecie ich zysk?

Zysk jest ''bardzo'' duży, kilka tysięcy. Dokładnie Ci nikt nie powie, ile zarabia invoria.. :)

­

Opublikowano

Myśle że do 5.

hahahah

Balmora s1 - w ciągu 12h po starcie zarobiła ok 20k. (2,4k graczy)

Invoria s1 ciągneła po 5k na miecha po półroku stania, tak z dupy liczba ale mogę się załozyć że na samym starcie s2 zarobili 25k + jeżeli to prawda że było 3k graczy. Mój znajomek samemu wydał 700 zł na samym starcie.

Najwiecej hajsu zarabia się na mediumo-easych. Bo masz najwiecej rzeczy do wjebania do isa.. PETY,KOSTIUMY,FRYZY,WIERZCHY, itp. Na hardach schodzą tylko vipy(pd , 2x drop ) w dużych ilościach i podstawowe rzeczy  bojowce,military,wierzchowe 480h itp.

Pamiętam jeszcze diamondmt2 jak grało 800-1,2k graczy to na miecha wyciągał ponad 20k. Nawet jak grało 150 osób to zarabiał ok 3k.

Zalezy to tak naprawdę od graczy możesz mieć takiego farta że przyjedzie ci na koles serwer co na start wypierdoli 1k (na jednym z moich serwerów miałem gościa który w 2 tygodnie wyslał 126 smsów nawet sobie logi zostawiłem do dzisiaj bo nie mogłem w to uwierzyć..)

MTnm3AS.png

Opublikowano

hahahah

Balmora s1 - w ciągu 12h po starcie zarobiła ok 20k. (2,4k graczy)

Invoria s1 ciągneła po 5k na miecha po półroku stania, tak z dupy liczba ale mogę się załozyć że na samym starcie s2 zarobili 25k + jeżeli to prawda że było 3k graczy. Mój znajomek samemu wydał 700 zł na samym starcie.

Najwiecej hajsu zarabia się na mediumo-easych. Bo masz najwiecej rzeczy do wjebania do isa.. PETY,KOSTIUMY,FRYZY,WIERZCHY, itp. Na hardach schodzą tylko vipy(pd , 2x drop ) w dużych ilościach i podstawowe rzeczy  bojowce,military,wierzchowe 480h itp.

Pamiętam jeszcze diamondmt2 jak grało 800-1,2k graczy to na miecha wyciągał ponad 20k. Nawet jak grało 150 osób to zarabiał ok 3k.

Zalezy to tak naprawdę od graczy możesz mieć takiego farta że przyjedzie ci na koles serwer co na start wypierdoli 1k (na jednym z moich serwerów miałem gościa który w 2 tygodnie wyslał 126 smsów nawet sobie logi zostawiłem do dzisiaj bo nie mogłem w to uwierzyć..)

Co ty możesz wiedzieć ziomek...

S2 Balmora - pety za 120 zł a i tak ludzie kupują to (sporo osób na mieście widziałem z petem)..

Opublikowano

Co ty możesz wiedzieć ziomek...

S2 Balmora - pety za 120 zł a i tak ludzie kupują to (sporo osób na mieście widziałem z petem)..

no i co ? nie pisałem nic o balmorze s2 to nie wiem co probojesz udowodnic.

MTnm3AS.png

Opublikowano

To już nie te czasy, gdzie na metinie zarabia się po 20-30k. Ale myślę, że bardzo dobry projekt z przyzwoitą reklamą mógłby zarabiać do 8-10k/msc.

­azYIWDl.png

Opublikowano

Przykłąd Głupiego GladoR`a, serwer easy-medium a zarobki  pewnych źródeł były spore ;] 
W czasach świetności gdzie na galdorze grało tyle bydła, że chyba nie widzialeś tyle na oczy DarkKURWINCE kroił z IS około 7-11 tyś miesięcznie. 
Skąd tyle? 
Kupony SM, które kupowało się za 30 zł a sprzedawało w grze za cenny ulepszacz (Sekret Chi), fryzury 3d, rosa na ludzi, dinozaur który dawał 500% na moby (bez niego nie było co iść na najtrudniejszą mapkę) wszystko niby nic, ale każde przedmioty odgrywały kluczową role w IS jak i w grze. Biznes się kręcił, ale Darek nie potrafił tego ogarnąć, i serwer padł. Jeśli chcesz coś kombinować z swoim serwerem, to pisz PW

Opublikowano

normalne że is musi być zbalansowany względem graczy, "Przepraszam" a w jakiej kwestii mógłbyś mi pomóc?

Pcimiu

Pomogłem?

Opublikowano

normalne że is musi być zbalansowany względem graczy, "Przepraszam" a w jakiej kwestii mógłbyś mi pomóc?

Oczywiście sam wszystkiego nie zrobię, na edycji klienta pisaniu questów się nie znam, lecz mógłbym coś się do edukować, 

mam sporo wolnego czasu, wysoką kulturę osobistą, profesjonalne podejście do sprawy i jakieś tam środki w inwestycje serwera. 

Nie interesuje mnie nic, prócz wskrzeszenie GLADOR`a. W tym serwerze jest potencjał, lecz każdy ma go w nosie.

Opublikowano

z dobrym serwerem spokojnie możesz miesiecznie 8-10 kola wyciagnac na czysto

Ta.. odejmij od tego % podatkowy, reklamy, team to zobaczysz ile Ci wyjdzie. ;)

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ta.. odejmij od tego % podatkowy, reklamy, team to zobaczysz ile Ci wyjdzie. ;)

Już się dowiedziałem ile mniej więcej można zarobić, za dobrego priva jest to suma 5cyforowa. Więc nic ino trzeba wynająć solidnego questera, grafika i można śmialutko działać. Myślę że z dużym nakładem finansowym nie będzie problemu z tworzeniem solidnego i rozpoznawalnego serwera mt2.

temat do zamknięcia,

dziękuję za wypowiedzenie się w tym temacie,

Pozdrawiam.

Pcimiu

Pomogłem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sumy są ogromne . Wystarczy zobaczyć ile ludzi na danym serwerze ma itemy z is i sobie policzyć . Na takiej invorii zarabiają z 5 tys. zł +

Moja odpowiedź Ci pomogła ? Daj +, to bardzo motywuje :D

Opublikowano

Jak ktoś dobrze przemyśli serwer i IS to miesięcznie można wyciagnac 15k gorzej z tym że podatek zabiera prawie połowe z tego :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Podatek? Raczej posrednik, podatek tyczy sie tylko osob prywatnych, jak ktos pomysli to zarejestruje dzialalnosc ;)

Opublikowano

Podatek? Raczej posrednik, podatek tyczy sie tylko osob prywatnych, jak ktos pomysli to zarejestruje dzialalnosc ;)

Widzę że nie wiesz o czym piszesz, więc coś ci uświadomię.

Wejdź sobie w dotpay/homepay/profitsms  jeden kij gdzie, i zobacz stawki sms, z smsa za 30zł dostajesz niecałe 16 zł :) Dolicz sobie podatek jeśli serwer jest pod firmą, tak jak jest to na castios.pl Podatek cit 19% dolicz sobie reklamę, blisko 1000zł, następnie dodaj do tego koszty maszyny i koszty strony/prezentacji itp. Następnie to wszystko odejmij od całości zarobku, tak profit jest ogromny o.O

Opublikowano

Jak ktoś dobrze przemyśli serwer i IS to miesięcznie można wyciagnac 15k gorzej z tym że podatek zabiera prawie połowe z tego :)

A od kiedy podatek dochodowy to 50%? o.O pierwsze słysze xD

33748387117269464751.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...