Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dostarczenie i prędkość internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć z góry przepraszam jeśli zły dział.. mam pewien problem..

A więc moim dostarczycielem internetu jest netia, sprawa wygląda tak że od jakiegoś czasu nie dostaje nawet 1mb prędkości waha się między 0.6-0.8mb/s.. wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo myślałem że mama płaci za 1mb a tutaj patrzę w umowę prędkość : 10mb/s!! no więc sobie myślę że co to ma być i dzwonię do netii Pani z obsługi przyjeła zgłoszenie o rzekomej ''awarii'' i do 48h miała wrócić prędkość internetu na docelową czyli 10mb .. po około 20h dzwonią do mnie jacyś specjaliści z ''tele komunikacji'' i oznajmiają że nie mogę mieć większej prędkości internetu.. no to dzwonię do netii ponownie i pytam o co chodzi.. Pani stwierdziła że sa jakieś przestarzałe karty na centrali (centrala od mojego domu to 2km) i nie moge mieć większej prędkości.. Więc pytam za co płace 10mb skoro nawet 1 nie dostaje.. Pani nie potrafiła mi odpowiedzieć.

I teraz pytanie co mogę zrobić? umowę moja mama ma do września i nie mam zamiaru tyle czekać z takim internetem. 

(dodam że przed zrobieniem testu oczyściłem komputer z zanieczyszczeń i zainstalowałem płatnego antywirusa + wgrany nowy system.)

http://results.tester.netia.pl/ioqoimmmfb

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Udaj się do dostawcy internetu i określ jak wygląda sprawa. Telefonicznie nic nie załatwisz.

Na Twoim miejscu jeszcze bym się domagał zwrotu kosztów za świadczenie usługi z której dostawca się nie wywiązuje.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jeżeli w umowie jest napisane "Prędkość internetu 10mb/s" że zapewniają Ci na 100% taką predkość to masz szansę na reklamację czy coś w tym stylu. Jeżeli w umowie jest napisane "Prędkość internetu DO 10mb/s to możesz iść się przejść.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Zrezygnuj z Netti natychmiast. Ja miałem Netie 3 lata i same problemy były - a to transfer, a to prędkość internetu. SAME PROBLEMY.

Netie miałem od 2004-2007, a w 2008 przeszedłem na UPC. I już 7dmy rok mam UPC i jestem zadowolony. A 2004-2007r. nie byłem zadowolony z tej Netii.

I piszesz w poście, że w umowie było 10 mb/s, a Ty dostajesz 1 mb/s? Dzwoń do oporu(!), aż nie będziesz mieć 10 mb/s.

bez gif

Opublikowano

Panowie a jak sprawdzić czy u mnie jest dobry zasięg? bo sprawa wygląda tak że netia powiedziała że oni nie mają aktywnych na centrali kart czy coś tam i że inna predkość mi nie pójdzie.. umowę rozwiązuję i teraz pytanie gdzie się przenieść .. Jestem z Małopolski powiat Limanowski mam jakieś 40km do zakopanego. i niewiem gdzie się przenieść aby mieć ten internet.. dodam że chciałbym sie przenieść na zasadach internet, telefon, i telewizja.. internet minimum 10mb+

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Dobry zasięg czego? Jak założysz internet satelitarny, to będzie dobry zasięg.

Na stronach internetowych dostawców zazwyczaj jest gdzieś mapka "zasięgu", albo wpisujesz w odpowiednim polu nazwę swojej miejscowości i z automatu ci sprawdza, czy i jakie usługi są dostępne w twoim regionie. Jak takiej mapki nie ma, to zadzwoń i zapytaj.

Na pewno Neostrada będzie dostępna, ja korzystam z ich internetu i TV satelitarnej. Internet jest w porządku, nie mam na co narzekać. Za linię telefoniczną tak czy tak będziesz musiał płacić, jeżeli będziesz korzystał z ich internetu, więc mógłbyś wziąć od razu telefon od Neo. TV od nich odradzam. Ogólnie, odradzam telewizję.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...