Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medium/Hardcore

Ciast3k.Kuba

Ankieta  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja

2. 2. Menu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pomysł na niepowtarzalny serwer Medium i Hardcore (bez banów, słaby drop).

Lecz zapytam się was o 3 rzeczy.

Pierwszą z nich jest Menu. Czy lepsze menu w formie chesta? Otwierasz, klikasz patrzysz itp.

Czy w formie komend /menu /drop itp.

Drugą rzeczą jest wersja, chcielibyście bardziej 1.7.2 czy 1.8 ??

A ostatnim pytaniem jest: Jakie dodatki by byście chcieli zobaczyć na serwerze??

CHodzi mi o np.(plecaki, magiczne skrzynie z mobów z losowymi itemami).

Opublikowano

Takie pytanko dobre są te gildie z neta te za free /g lub /zaloz ? te co są prawie na każdym serwerze ? Czy trzeba napisać / kupić jakieś.

I mam rozumieć @pablos11 że najlepiej stawiać na prostotę, bez zbędnych dodatków, bez P2W czyli np. ( vip + większy drop + co tydzień 7biblioteczek i jakiś dodatek) ???

Żeby poprostu ta słaba maszyna utrzymała dużą ilość ludzi.

@1361622928-U485574.pngCiast3k.Kuba tak dajesz jej DL na forum i gramy na tym txt

@topic

nie dodawaj nic, to są zbędne dodatki jak ma być HC to HC a nie SV z nazwą HC

Okej, to nie plecaki ale meni drop itp będą w skrzyniach :D

Nawet mam już je zrobione.

Co byście chcieli w dropie , i w Skrzyniach Bonusowych(chodzi o itemy)?

Skrzynie bonusowe to skrzynie coś w rodzaju cobblexa, ale składasz z 18staków cobbla + masz ok 5 % na drop z każdego agresywnego moba.

Chodzi o to że jak taką postawisz na ziemi i otworzysz ją, to ona znika i lecą losowe itemy lub np. fake  TNT ;P, oraz małe zombiaki w diax złotych zbrojach i diax mieczach :D

Poprostu loteria

I odrazu przenoszę do tego tematu, bo od niego zależy dużo o serwerze

http://www.mpcforum.pl/topic/1367919-craftserver-premium/

Takie pytanko dobre są te gildie z neta te za free /g lub /zaloz ? te co są prawie na każdym serwerze ? Czy trzeba napisać / kupić jakieś.

I mam rozumieć @pablos11 że najlepiej stawiać na prostotę, bez zbędnych dodatków, bez P2W czyli np. ( vip + większy drop + co tydzień 7biblioteczek i jakiś dodatek) ???

Żeby poprostu ta słaba maszyna utrzymała dużą ilość ludzi.

Dużo ludzi by na takim serwerze zagrała? Oczywiście dalej mowa o początku wakacji ( czyli ogarnięcie reklam mieś wcześniej)

@1361622928-U485574.pngCiast3k.Kuba tak dajesz jej DL na forum i gramy na tym txt

@topic

nie dodawaj nic, to są zbędne dodatki jak ma być HC to HC a nie SV z nazwą HC

Okej, to nie plecaki ale meni drop itp będą w skrzyniach :D

Nawet mam już je zrobione.

Co byście chcieli w dropie , i w Skrzyniach Bonusowych(chodzi o itemy)?

Skrzynie bonusowe to skrzynie coś w rodzaju cobblexa, ale składasz z 18staków cobbla + masz ok 5 % na drop z każdego agresywnego moba.

Chodzi o to że jak taką postawisz na ziemi i otworzysz ją, to ona znika i lecą losowe itemy lub np. fake  TNT ;P, oraz małe zombiaki w diax złotych zbrojach i diax mieczach :D

Poprostu loteria

I odrazu przenoszę do tego tematu, bo od niego zależy dużo o serwerze

http://www.mpcforum.pl/topic/1367919-craftserver-premium/

Opublikowano

Hmm, najlepszym pluginem jest funnyguilds -_- bedzie najlepszy i tak zostanie, ale jest napisany w source code i chyba trzeba go najpierw polaczyc jedno w programie do pisania pluginow java

Opublikowano

Wersja: 1.7.2

Menu: Skrzynka

Dodatki: Czy ja wiem? Według mnie jakiś fajny texture-pack, bardzo mało serwerów je posiada, a dodają ciekawy klimat, szczególnie jak są dobrze dobrane.

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Pasjonat
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCiast3k.Kuba nawet, nawet, ale te rudy jakoś średnio mi się podobają - węgiel szczególnie. Jeszcze pytanie, co jest w tym niepowtarzalnego?

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Komendy /menu

wersja 1.7.x

Jak chodzi o dodatki to dodajcie jakieś craftingi nowe np. Enderchesta, różdźki na spawn itp :)

dodaj * :D

narazie ekipa 1 osobowa, lecz myślę że do startu będzie 2,3 a potem jak się rozkręci to rekrutacje itp :D

@topic żadnych rozdzek poniewaz; wiem to z wlasnego doswiadczenia, to jest wnerwiajace :P a tak /spawn i juz To bd cos pomiedzy medium/hard

Opublikowano

Wole komendy niż menu.

Gram na 1.7.2

Chciałbym zobaczyć plecaki oraz plugin gdy premium wchodzi na serwer daje mu taką rangę pomiędzy Graczem a VIP'em.

Opublikowano

Wole komendy niż menu.

Gram na 1.7.2

Chciałbym zobaczyć plecaki oraz plugin gdy premium wchodzi na serwer daje mu taką rangę pomiędzy Graczem a VIP'em.

@Up 

myślałem nad tym, ale jednak plecaki odpadają.

Myślę jeszcze nad cziterami, czyli jak admin zbanuje czitera ( Perm ), to wtedy na mapie na danych kordach tworzy sie skrzynia z jego itemkami, a na czacie pojawi sie : Skrzynia z Cheatera zostala stworzona na kordach .. .. .. . Takie cos by wypalilo ? ( oczywiscie bez zbroi itp. bo nie oto chodzi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...