Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] CraftServer - PREMIUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio myślałem nad stworzeniem dobrego MediumHC. Miałem kiedyś w fiberhost za 30zł - 20 slotów.

Teraz patrzę na ofertę CraftServe i nwm czy to wogóle się opłaca, i gdzie jest jakiś haczyk. ... Ponieważ ta cena to cena z kosmosu.

Proszę żebyście wyrazili swoją opinię na ten temat.. Czy lagi, jaki ping, jak to jest z tą ceną ...

Opublikowano

Ok mam server od miesiąca u nich i:

• Dobry Panel
  • Szybko odpowiadają
  • Pomagają w razie problemów
  • Oferta premium naprawdę daje dużo ramu i czas procesora
  • Brak lagów
  • Możliwość instalacji sporej ilości silników za darmo
  • Support pomaga w 99% problemó wystarczy opisać co się stało
  • ~20Gb
  • ~90% czasu procesora 6 rdzeni po około 3.6 GHz

-

• Duży ping podczas wchodzenia na server łączy dużo dłużej niż normalnie
  • Czasami informacje podawane o czasie procesora i używaniu ramu są śmieszne i nieprawdziwe
  • Mają zapewne sporą ilość serverów co obciąża ich łącze inernetowe na maxa co daję duży ping (lecz mimo tego jest 5% lagów z czego Enderchet ma 40/65%)
  • Ograniczenie limitu plików każdego typu
  • Brak autoStartu - czyli automatycznego włączania się servera bo pokazaniu się błędu Outofmemeory, podczas którego dostajemy więcej ramu i procesora
  • Po praktycznie każdym /reload wywala server co nie daje szans na cichą edycję servera podczas grania
  • Brak szansy na dokup miejsca w limicie plików
  • Czasami wywala server bez powodu (nic nie zmieniane i tałą ilość graczy a jednak coś wywala)

Jak przypomnę sobie więcej do dodam edycję do postu

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

W sumie polecam też zajrzeć do oferty hostingu Pukawka.pl, ponieważ mają tą samą ofertę tylko, że taniej o tę złotówkę, a hosting jest jak najbardziej dobry i polecany. Co do samej oferty hostingu CraftServe, to z pewnością radzę poczekać z wykupieniem jej, ponieważ jeszcze nie wiadomo co się może zmienić. Co do samego hostingu, to hosting jest dobry. 

+ Szybko odpisujący Support.

+ Dobre maszyny.

Oferty slotowe na poziomie.

Dbanie o klientów.

Brak lagów serwera na tym hostingu.

- Czasem połączenie tego hostingu jest wolne.

Opublikowano

Craftserve jest dobrym hostingiem ale nie najlepszym zerknij na to :http://maxcraft.pl/games/44minecraftbezlimitu(beta).html

Craftserv

+ Dobry panel

+ Możliwość instalacji pluginów z panelu

+ Launcher do modów

- Wolne połączenie

- Support się ociąga

- Suport pomaga tylko przy problemach wywołanych przez Hosting

- Nie szanują użytkowników tego forum oraz swojego hostingu:

Np:

post-896150-0-41596800-1423398186_thumb.png

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

W sumie polecam też zajrzeć do oferty hostingu Pukawka.pl, ponieważ mają tą samą ofertę tylko, że taniej o tę złotówkę, a hosting jest jak najbardziej dobry i polecany. Co do samej oferty hostingu CraftServe, to z pewnością radzę poczekać z wykupieniem jej, ponieważ jeszcze nie wiadomo co się może zmienić. Co do samego hostingu, to hosting jest dobry. 

+ Szybko odpisujący Support.

+ Dobre maszyny.

Oferty slotowe na poziomie.

Dbanie o klientów.

Brak lagów serwera na tym hostingu.

- Czasem połączenie tego hostingu jest wolne.

Powiem ci tak.

Chcę zrobić porządny serwer, żeby wystartował około 2tygodnie przed zakończeniem szkoły.

Z tej okazji nawet uczę się pisać pluginy :D

Czyli jednym słowem powinien utrzymać serwer gdzie będzie może 50 - 80MAX bez większych lagów?

Craftserve jest dobrym hostingiem ale nie najlepszym zerknij na to :http://maxcraft.pl/games/44minecraftbezlimitu(beta).html

Craftserv

+ Dobry panel

+ Launcher do modów

- Wolne połączenie

- Support się ociąga

Np:

attachicon.gifcraftserve.png

jak już napisałem czekam do czerwca i wtedy kupuję. Jest możliwość wykupienia serwera testowego za free na obydwu hostignach?

Opublikowano

Powiem Ci tak, sam zakupiłem tą ofertę premium i na chwilę obecną spisuję się dobrze, tylko co jakiś czas serwer sam się wyłącza/restartuje. Może to powód jakiś pluginów nie wiem, ale tak to żadnych lagów itd. nie ma. Tylko support coś nie odpisuję, w ofercie masz nieograniczoną ilość ram, ale na sam początek dają Ci 8GB podajże jeżeli chcesz więcej masz do nich napisać, więc tak zrobiłem. Odpowiedzi nie dostałem do dziś, a serwer stoi już 2 miesiące. ;)

A tak ogólnie to tą ofertę mogę ocenić na 8.5/10. Myślę, że pomogłem. Powodzenia! 

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Tak jak mówiłam tak mówię.

CraftServe jest nieopłacalny a bok drętwy

Mają oni drogie serwery z lagami :)

Ja jestem od ponad roku z enderchest.pl serwery bez lagów w przyzwoitej cenie teraz jest promocja -50%

Jeśli enderchest.pl ci się nie spodoba (w co raczej wątpie) to spróbuj na pukawka.pl

Wszystko się bardziej opłaca niż CraftServe :)

logotyp2.jpg

Opublikowano

Tak jak mówiłam tak mówię.

CraftServe jest nieopłacalny a bok drętwy

Mają oni drogie serwery z lagami :)

Ja jestem od ponad roku z enderchest.pl serwery bez lagów w przyzwoitej cenie teraz jest promocja -50%

Jeśli enderchest.pl ci się nie spodoba (w co raczej wątpie) to spróbuj na pukawka.pl

Wszystko się bardziej opłaca niż CraftServe :)

Mają oni drogie serwery z lagami???????

30zł za max 300slotów ?

Opublikowano

To się tylko tak wydaje, że to wszystko pięknie :) zbierasz na serwer marzeń bo jest napisane tak i srak kupujesz a tu lipa z miodem :) możesz se na ten serwer popatrzeć z konsoli :)

logotyp2.jpg

Opublikowano

A ta oferta z maxcraft za 29zł ? Ma ktoś ?

To się tylko tak wydaje, że to wszystko pięknie :) zbierasz na serwer marzeń bo jest napisane tak i srak kupujesz a tu lipa z miodem :) możesz se na ten serwer popatrzeć z konsoli :)

Widziałem już takie serwery, jak promocja się zaczęła to dzieci kupowały dzieci. ...

A ta serwery bez lagów startowały przy ok 40-50 ludzi. A pozatym nie wiesz nic? Nie wypowiadaj się . Tyle jest dobrych opinii, więc powiem że twoja niby zła nie obchodzi mnie :D

Opublikowano

Naprawdę tyle dobrych opinii o tym hostingu :) od groma normalnie "Na palcach jednej ręki" policzę :).
I uwierz ja tam wiem wystarczająco. Wystarczająco by odradzić ci kupowanie serwera na tym hostingu :) polecam tb pukawka.pl
Na enderchest.pl także dali ofertę "Universal" bez limitu ramu i graczy :) 2.42 za slot ;)

logotyp2.jpg

Opublikowano

Zresztą, jak się "boisz" zakupić to dają Ci możliwość testowania serwera przez 24h. Więc polecam Ci tą opcję! ;)

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Opublikowano

Craftserv

+ Dobry panel

+ Launcher do modów

- Wolne połączenie

- Support się ociąga

Np:

attachicon.gifcraftserve.png

... Uzytkownikow +14 mozna policzyc na palcach jednej reki, wiec dlaczego mowisz, ze @Craftserve nie szanuje uzytkownikow? Czysta prawda.
Opublikowano

Dla mnie osobiście lepszy jest craftserve, niż inne hostingi, pamiętaj, że masz opcję przetestowania serwera (botami itd.) przez 24h.

Jedynym największym minusem są maszyny, które są daleko od polski, dlatego ping wzrasta i dłużej łączysz się z serwerem.

sygnatura.png

Opublikowano

E tam, to można przeboleć że dłużej się łączy niż z innymi.

Takie pytanko odrazu:

Zna ktoś darmowy hosting z własną domeną np republika xaa itp żeby nie było reklam?

Opublikowano

Polecam CraftServe Ponieważ

+ Szybko Pomagają.
+ Dobre maszyny.
+ Płatność PaySafeCard bez opłat.
+ Dbanie o klientów.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Craftserve jest najlepszy jeżeli nie chcesz kupować Swojego serwera dedykowanego.
To tylko 30zł a efektywność serwera jest wysoka. ­

Opublikowano

Cześć, ostatnio myślałem nad stworzeniem dobrego MediumHC. Miałem kiedyś w fiberhost za 30zł - 20 slotów.

Teraz patrzę na ofertę CraftServe i nwm czy to wogóle się opłaca, i gdzie jest jakiś haczyk. ... Ponieważ ta cena to cena z kosmosu.

Proszę żebyście wyrazili swoją opinię na ten temat.. Czy lagi, jaki ping, jak to jest z tą ceną ...

Polecam craftserve miałem tam server jedynym minusem może być że raz na jakiś czas są problemy z serverem ale to sporadycznie bo na fiberhost są grubsze problemy z maszyną że ci przez 2h nie będzie odpowiadała i nie zamkniesz/odpalisz servera 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...