Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny projekt - Poszukuje osób

-.Aris.-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cannzas zrobił wałka na 3 osobach z tego co mi wiadomo nie wiem co z tym  2 technikiem 

już nie będę czekał na kasę bo i tak jej nie dostanę ale clienta psd etc nie sprzedasz bo dziś będą na forum ;)

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiesz tylko, że on nie jest pośmiewiskiem teraz. 16letni chłopak zgłasza sprawe na policje ;O dobre laczki xD "Zrobiłem mu grafike i nie dał mi na bułki" nie podpisaliście umowy żadnej więc pozdrów mame

Nie potrzeba żadnej umowy, by mówić o popełnieniu przestępstwa/wykroczenia. Istnieje coś takiego, jak prawo autorskie i jeżeli autor grafiki nie udzielił zgody na upublicznianie jego pracy, czy też chociażby sprzedawanie, to nikt nie może tego zrobić. Nie potrzeba do tego nawet zamieszczenia licencji CC. Wystarczą dowody na to, że on jest autorem grafiki. Aris może w tym wypadku sobie tą grafikę mieć na kompie (w końcu została mu udostępniona), ale nie może wykonywać w/w czynności. Dodatkowo, od kiedy to 16 latek nie może zgłosić sprawę na policję? Nie wiem, może Wam się kraje i zasady w nich panujące pomyliły?

I proszę, nie komentujcie tego w sposób "haha, grafikę, która ma elementy z netu", albo "xxx i tak robi lepsza grafikę od ciebie". Każdy grafik w swoich projektach korzysta z materiałów umieszczonych w internecie, to po pierwsze. A po drugie, co z tego, że ktoś inny robi lepiej? To nie ten ktoś inny dostał zlecenie, nie ten ktoś inny siedział kilkanaście dni i mordował się z projektem. Takie komentarze są po prostu dla mnie śmiechu warte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...