Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pukawka vs CraftServe - który hosting lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TheMolkaPL

Ty kpisz czy o drogę pytasz?

--------------------------------------------

Enderchest.pl by to uciągnął :)

-------------------------------------------------

Zresztą ty myślisz, że za takie dobre zdanie oni ci coś dadzą? Grubo się mylisz :) Oni wszystko przeznaczają na maszyny, które i tak im chu** dają :)

Crafserve czy Pukawka?

CraftServe :

- Drogi

- Mało wydajny

- Nieogarnięty

- A o bok/support to już szkoda gadać

"Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań."

Jakbyście nie wiedzieli na tych "dzieciakach" zarabiacie najwięcej.

- 0 poszanowania dla użytkowników

+ Ładna strona

Pukawka :

+ Tańszy od CraftServe

+ Wydajny

+ Ogarnięty

+ Support wyśmienity pomimo, iż mają pełno ofert starają się pomóc w każdym z problemów (A craftserve nie pomaga w niczym poza błędami Hostingu o ile wgl pomoże :) )

+ Mają szacunek dla graczy/użytkowników/klientów

-/+ Strona

@Craftserve

Zadam pytanie. Od kiedy BOK HOSTINGU ma obowiązek pomagać w problemach z WASZYMI profesjonalnymi paczkami pluginów z mpc? Każdy zdrowo myślący człowiek, chcący trochę zarobić na klockach nie postawi serwera na paczce pluginów tylko sam je dobierze i odpowiednio skonfiguruje. 

Sprawdziłem ofertę enderchest i tam dostajesz tylko 20% cpu misiu, a cena tego serwera to 60zł w promocji ;)

Swietna odpowiedz az milo sie czyta tekest ktory udupia Craftserwer

Wypowiadalem sie pod kazdym tematem gdzie jest mowa o CraftGowno, nie bede ich szanowal poniewaz oni nie szanuja nas, Widac to na SS kolegi @Nigusek oraz na helpdesku ktory odpisuje jako bot -,-

Craftserve traktuje tylko powaznie osoby ktore mocno ,,zasilaja'' ich portfele np. skkf, chodz jest to inna ,,opcja'' zarabiania kasy ale no coz ale

Skkf padl ;-)

Polecam Ci Pukawka.pl Nie ma zadnych problemow.

Odpowiedz supportu jest blyskawiczna a na craft.... czekasz 5-6 godzin zeby zobaczyc wiadomosc ,,skopiowana''

Ps. posiadam kod ktory daje -30% na zakup i oplate serwera na pukawka.pl Smialo piszczie ;-) Oddam za free !

Cmon, koleś. Nie testowałeś i nic nie wiesz o nich a się wypowiadasz. Jeszcze ta tania kryptoreklama pukawki c;

To chyba normalne, że większy priorytet ma serwer, który na portfelu ma kilka tysięcy, aniżeli serwer postawiony na miesiąc nie mający przyszłości? ;)

Pukawka niczym nie zachęca - panel wygląda jakby sprzed wojny wyszedł, a jeszcze niedawno konsola odpalała się jako cały apelt javy ;3

Ps. Skkf nie stoi na maszynach craftserve ;]

Ps2. Pieniadze rząda wszystkim i w koncu się tego naucz ;d

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Zadam pytanie. Od kiedy BOK HOSTINGU ma obowiązek pomagać w problemach z WASZYMI profesjonalnymi paczkami pluginów z mpc? Każdy zdrowo myślący człowiek, chcący trochę zarobić na klockach nie postawi serwera na paczce pluginów tylko sam je dobierze i odpowiednio skonfiguruje. 

Sprawdziłem ofertę enderchest i tam dostajesz tylko 20% cpu misiu, a cena tego serwera to 60zł w promocji ;)

Cmon, koleś. Nie testowałeś i nic nie wiesz o nich a się wypowiadasz. Jeszcze ta tania kryptoreklama pukawki c;

To chyba normalne, że większy priorytet ma serwer, który na portfelu ma kilka tysięcy, aniżeli serwer postawiony na miesiąc nie mający przyszłości? ;)

Pukawka niczym nie zachęca - panel wygląda jakby sprzed wojny wyszedł, a jeszcze niedawno konsola odpalała się jako cały apelt javy ;3

Ps. Skkf nie stoi na maszynach craftserve ;]

Ps2. Pieniadze rząda wszystkim i w koncu się tego naucz ;d

Ja nie testowalem mam tam serwer od 2013 roku ;-)

415501403599974594750.jpg

Z reszta posiadam jeszcze kilka innych serwerow :-)

Opublikowano

Temat jest bez sensu.
Gołym okiem widać, że oba hostingi są na poziomie.
Craftserve robi świetny soft webowy, Pukawka daje lepszy support
Dwa dobre hostingi które różnią się podejściem do hostingu serwerów Minecraft.
Przecież dla klientów to dobrze, że mają wybór.
Nie ma co hejtować na żaden hosting.
Proponuję tutaj zakończyć ten temat.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Zgaduje, że większość osób, które negatywnie piszą o CraftServe z powodu BOKu to ludzie, którzy wykupili serwer i postawili gówniane Survival+Frakcje i mieli problem z jakimś pluginem gdzie w internecie jest 999999 odpowiedzi na ich pytanie. Jeżeli od razu z pierwszym lepszym problemem idziesz do supportu zamiast spróbować coś samemu zrobić to moze rzeczywiście nie powinieneś zabierać się za własny serwer?

Opublikowano

Ja nie testowalem mam tam serwer od 2013 roku ;-)

Z reszta posiadam jeszcze kilka innych serwerow :-)

Chodziło mi raczej o to, że nie testowałes csrv ;)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

No nie za bardzo, ta "nielimitowana" oferta Pukawki była na sloty, płaciłeś za wybrany slot.

Jasne, admin siedzi i patrzy 24godziny na dobę czy każdy serwer działa dobrze i nie ma lagów :)

No trochę nie za bardzo. Co to znaczy "optymalna praca"? To jedynie pseudo-marketingowy bełkot Pukawki bo nie mają nic więcej do zaoferowania. No oprócz zejścia z ceny o całą złotówkę :)

Jeżeli masz tam serwer z dużą ilością modów, sporo graczy i dla Ciebie działa on optymalnie, a będziesz zużywał większość procesora i inne serwery będą lagować (no przecież nie ma limitów) to na jakiej podstawie stwierdzą, że Twój serwer działa nieoptymalnie? Dla nich może to być "nieoptymalnie", a dla Ciebie "optymalnie". Kto wygra taki spór? Jasne, że Pukawka, bo nie określa jasno co to znaczy, więc szybko pozbędą się takiego klienta nakładając na niego faktyczny limit lub wypowiadając umowę.

Zabezpieczają się przed tym, żeby móc zwiększyć cenę lub wycofać się z tej oferty, bo nie wiedzą jak długo uda im się przetrwać w nowych realiach rynku :)

Pukawka posiada system, który monitoruje użycie CPU w danej chwili. Serwery zużywające zbyt dużo zasobów zostają wyłączone (przez /stop - nie zabite).

Klient otrzymuje informacje.

Nasz system wykryl przeciazenie na Twoim serwerze: ******, ktory od dluzszego czasu przy liczbie graczy: 0 generuje obciazenie procesora na poziomie ponad 533%. Serwer zostal wylaczony, aby uniknac dalszych problemow. Powodem tego moga byc szczegolnie zainstalowane modyfikacje lub bardzo obciazajce serwer zmiany swiata, np. ogromnych ilsci blokow jednoczesnie. Postaraj sie sprawdzic konfiguracje serwera i upewnij sie, ze jego obciazenie utrzymuje sie na stabilnym poziomie. Zachecamy rowniez do zapoznania sie z naszym poradnikiem, w ktorym znajdziesz wskazowki potrzebne do rozwiazania problemu:

http://faq.pukawka.pl/minecraft.html#wykorzystanie_zasobow

Pamietaj, ze mozesz liczyc na nasza pomoc. Jezeli nie mozesz poradzic sobie z rozwiazaniem - chetnie Ci pomozemy.

Swoją drogą Wasze serwery są katastroficzne, jakieś śmieszne limity plików (10000 plików, jak ja w samym lobby mam 46 tys. w folderze świata).

Licha ochrona Anty DDoS, wyłączaliśmy serwery bez problemu.

Na pewno nie polecam CraftServe.

Pozdrawiam

@TheMolkaPL

Lokalizacja serwera (czy to Polska, czy Francja) nie robi żadnego znaczenia

No wcale nie robi, bo przecież ping to gówno i nie ważny jest.

Sieć serwerów Minecraft IP: nstorm.maxc.pl

Opublikowano

Pukawka posiada system, który monitoruje użycie CPU w danej chwili. Serwery zużywające zbyt dużo zasobów zostają wyłączone (przez /stop - nie zabite).

Swoją drogą Wasze serwery są katastroficzne, jakieś śmieszne limity plików (10000 plików, jak ja w samym lobby mam 46 tys. w folderze świata).

Pozdrawiam

@TheMolkaPL

No wcale nie robi, bo przecież ping to g****o i nie ważny jest.

Akurat w Minecrafcie nie ;)

Serwer działa na 20 tickach w ciągu sekundy.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Pozdrawiam

@TheMolkaPL

No wcale nie robi, bo przecież ping to gówno i nie ważny jest.

craftserve ma 50k limit plikow

ps. na ch*j ci w lobby pliki graczy? usuwa sie co jakis czas...

co do pingu

Ping w minecraft znaczenia nie robi...

To nie jest cs, ze np. HellRaisers jak graja u siebie (w domu) i maja wysoki ping, a na lanach grac nie umieja, bo maja po 5 pingu.

Opublikowano

Akurat w Minecrafcie nie ;)

Serwer działa na 20 tickach w ciągu sekundy.

Dobrze to od dzisiaj grasz na 200ms, życzę dużo przyjemności z gry.

craftserve ma 50k limit plikow

ps. na ch*j ci w lobby pliki graczy? usuwa sie co jakis czas...

co do pingu

Ping w minecraft znaczenia nie robi...

To nie jest cs, ze np. HellRaisers jak graja u siebie (w domu) i maja wysoki ping, a na lanach grac nie umieja, bo maja po 5 pingu.

To był przykład, załóżmy że masz na serwerze 10000 graczy czyli w folderze świata masz 10000 plików w playerdata, 10000 plików w stats, 10000 plików w essentials, 10000 plików w funnyguilds.

Automatycznie masz 40k plików, a osiągnięcie 10000 graczy w ciągu jednej edycji nie jest trudne a do tego dochodzi cała reszta jak regiony na świecie itd.

Opublikowano

To był przykład, załóżmy że masz na serwerze 10000 graczy czyli w folderze świata masz 10000 plików w playerdata, 10000 plików w stats, 10000 plików w essentials, 10000 plików w funnyguilds.

Automatycznie masz 40k plików, a osiągnięcie 10000 graczy w ciągu jednej edycji nie jest trudne a do tego dochodzi cała reszta jak regiony na świecie itd.

200 MS XDDDDDDDDDD

Jakos serwery z domena .csrv.pl nie maja po 200 pingu.

Molek mial testowy serwer na craftserve i niszczylem blok to odrazu wracal, a nie jak na 200 pingu.

Opublikowano

200 milisekund? Już na serwerach, które są w USA ma się dużo mniej. xD

We Francji zlicza mi ping +/- 15 - 20 milisekund.

Jak wiemy serwer Minecrafta działa na 20 tickach, co oznacza, że wykonuje aktualizację 20 razy w ciągu sekundy. Aby odczuć jakikolwiek lag (i tak nie będzie do zauważenia przez ludzkie oko) musiałbyś mieć ping ponad 50 milisekund.

Chcesz sprawdzić? 20 (ticki) * (mnożyć) 50 (ping) = 1000 (milisekund).

A jak wiemy 1000 milisekund jest równe 1 sekundzie, a więc jesteśmy w domu.

Edycji??

Kolejny serwer survival + gildie i unbany z permów z przy nowej edycji? xD

Wgraj AntiBota, który będzie ich wyrzucać podczas logowania, nie dołączania na serwer - wtedy nie będą się tworzyć zbędne dane.

Podłącz FunnyGuilds do bazy MySQL! Wydajniejsze, wygodniejsze, uporządkowane i nie zajmuje Ci tych plików.

Zrób usuwanie kont w Essentials po przykładowo siedmiu dniach. Dane z Essentials na serwerze survival + gildie nie są potrzebne.

Bardzo dużo będziesz miał tych regionów na serwerze z gildiami... maksymalnie 10.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

200 milisekund? Już na serwerach, które są w USA ma się dużo mniej. xD

We Francji zlicza mi ping +/- 15 - 20 milisekund.

Jak wiemy serwer Minecrafta działa na 20 tickach, co oznacza, że wykonuje aktualizację 20 razy w ciągu sekundy. Aby odczuć jakikolwiek lag (i tak nie będzie do zauważenia przez ludzkie oko) musiałbyś mieć ping ponad 50 milisekund.

Chcesz sprawdzić? 20 (ticki) * (mnożyć) 50 (ping) = 1000 (milisekund).

A jak wiemy 1000 milisekund jest równe 1 sekundzie, a więc jesteśmy w domu.

Edycji??

Kolejny serwer survival + gildie i unbany z permów z przy nowej edycji? xD

Wgraj AntiBota, który będzie ich wyrzucać podczas logowania, nie dołączania na serwer - wtedy nie będą się tworzyć zbędne dane.

Podłącz FunnyGuilds do bazy MySQL! Wydajniejsze, wygodniejsze, uporządkowane i nie zajmuje Ci tych plików.

Zrób usuwanie kont w Essentials po przykładowo siedmiu dniach. Dane z Essentials na serwerze survival + gildie nie są potrzebne.

Bardzo dużo będziesz miał tych regionów na serwerze z gildiami... maksymalnie 10.

Co mam wgrać? Antibota? I co to da? Że będzie mi wyrzucać graczy przy logowaniu tylko niepotrzebnie.

Tak, podłączę FunnyGuilds do MySQL, niech mi się dalej wysypuje bo 1000 błędów dziennie - zaryzykowałem dwa razy, za trzeci podziękuję.

I się mylisz! Bo bardzo potrzebuję dane z Essentials, przykładowo sprawdzając kiedy ostatnio dany gracz był na serwerze oraz jakim IP się posługiwał.

Aktualnie mam 1093 regiony (4,3 GB) w world/region/...

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Heh oczywiscie rze kraftserfe. Ten chosting oferuje:

Brak dostempu do rcon

Skazóje ciem na urzywanie ih sklepu aby hajsy sie zgadzaly

Zawyrzone paramentry

Oraz uwaga

Nie moszesz zmienic silnika bo przypadkiem odpalisz minekraft 1.8 bez euli lol

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...