Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oferta Max HOSTING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to widzisz rybki albo akwarium... :)

Co przez to mam rozumiec? Bo po ostatnich odpowiedziach widzę ze tej maszyny sie wcale nie oplaca... ;/

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Craftserve będzie najlepszym wyborem, lecz cenę ma troszkę większą niż konkurencja..

Natomiast ja proponowałbym ci od siebie enderchest.pl :>

Opublikowano

@Powerax01

Tak, szczególnie jak dają 20-30% procesora.

ze enderchest?

enderchest daje 10% procka + zjebany panel

Opublikowano

craftserve, craftserve i craftserve. Przenosiłem swój serwer z Fiberhosta, poprosiłem ich na BOKu, żeby pomogli przenieść pliki, a oni na to, że to mój obowiązek... tak odrzucają klientów...

Craftserve dba o każdego klienta i ma ładny design strony, fiberhost to właśnie przeciwieństwo craftserve'a.­

sygnatura.png

Opublikowano

craftserve, craftserve i craftserve. Przenosiłem swój serwer z Fiberhosta, poprosiłem ich na BOKu, żeby pomogli przenieść pliki, a oni na to, że to mój obowiązek... tak odrzucają klientów...

Craftserve dba o każdego klienta i ma ładny design strony, fiberhost to właśnie przeciwieństwo craftserve'a.­

No widzisz ^^ Ja tak samo od nich uciekłem

Opublikowano

ze enderchest?

enderchest daje 10% procka + zjebany panel

Z tego co wiem na enderchest stoja nawet dobre serwerwery SV+GILDIE 100+ slot z mala iloscia ramu i wszystko dziala poprawnie, brak lagow.

Wszystko zalezy od optymalizacji serwera, wielkosci mapy

No widzisz ^^ Ja tak samo od nich uciekłem

*Uciekles* nie bylo chyba Cię stać na większą maszynke ;)

Opublikowano

"2. Pamięć RAM procesu serwera nie jest limitowana. Serwer zajmuje taki rozmiar w pamięci RAM, jaki wynika z jego bieżącego zapotrzebowania."

Technicznie niemożliwe, JVM wymaga ustalenia parametru -Xmx czyli maksymalnej pamięci heap - kłamią w ofercie.

"3. Zasoby procesora nie są limitowane, przy założeniu optymalnej pracy serwera."

Brak dokładnych informacji o przydzielanym CPU, w dodatku abstrakcyjne i niekonkretne pojęcie "optymalna praca serwera"

"4. Przestrzeń dyskowa nie jest limitowana, przy założeniu, że większość serwerów nie wymaga więcej niż 10 GB miejsca na dysku (średnio jest to poniżej 4 GB)."

Czyli dysk nie jest limitowany ale tylko jeżeli zużywasz mniej niż 10GB? Czyli jednak jest limitowany?

"5. Należy pamiętać, że każda fizyczna jednostka serwerowa posiada ograniczone zasoby sprzętowe. Dlatego każdy serwer gry powinien optymalnie i w granicach zdrowego rozsądku korzystać z tych zasobów w ramach hostingu współdzielonego."

Jeżeli serwer nie będzie działał optymalnie to będzie lagował tylko siebie, siebie i inne serwery, czy po prostu go wyłączą kiedy ludzie chcą grać? No i znowu opis "optymalna praca serwera". Czyli jaka? Nie podają żadnych konkretnych informacji.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

xxxxx

// tu cos bylo, ale nie na ten temat (pomylilem tematy ;<)

http://maxcraft.pl/bezlimitu/

widze, oferta podobna do @Craftserve

zlotowke tansza ;d

szkoda, ze nie napisali parametrow dokladnych...

@down

tak, a konsole mozesz przewinac :**?

Pewnie hosting im upada i dlatego ta oferta... Odradzam wam kupowania tego bo teraz będzie 29zł wpłacicie tą kasę i załóżmy że 2 dni później wzrośnie cena to za te 2 dni kasa wróci wam do portfela i zniknie wam serwer... Możecie sobie mówić co chcecie, ja tak miałem jak kupowałem Bungee Cord :(

A poza tym nie ma nic bez limitu... Tam gdzieś jest na pewno haczyk  <3

Opublikowano

@Craftserve jesli jestes osoba z ich hostingu to mam kilka pytan co do maszyny...

1. Jaka jest dokladna ilosc ramu przydzielonego na serwer (nie mowic ze jest nielimitowana bo to nie mozliwe)?

2. Jakie jest CPU?

3. Jest mozliwosc podpiecia wlasnego sklepu SMS (Rcon)?

4. Jaki jest procek

5. Jaki dysk

6. Czy jest mozliwosc instalacji wlasnego silnika

7. Czy przy 100+ graczach nie wywali mi serwera itp (tak jak mowia to @up)?

Czekam na odpowiedz...

Opublikowano

@Craftserve jesli jestes osoba z ich hostingu to mam kilka pytan co do maszyny...

1. Jaka jest dokladna ilosc ramu przydzielonego na serwer (nie mowic ze jest nielimitowana bo to nie mozliwe)?

2. Jakie jest CPU?

3. Jest mozliwosc podpiecia wlasnego sklepu SMS (Rcon)?

4. Jaki jest procek

5. Jaki dysk

6. Czy jest mozliwosc instalacji wlasnego silnika

7. Czy przy 100+ graczach nie wywali mi serwera itp (tak jak mowia to @up)?

Czekam na odpowiedz...

Jako iz znam odpowiedzi na te pytania odpowiem ci na nie :D

1. Nielimitowana pamięć RAM

Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

2.Dynamiczny CPU

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze. (Intel Xeon E5-1650 v2 @ 3.50GHz)

3.Nie ma mozliwości podpięcia własnego sklepu. Posiadają własny ItemShop.

4.Intel Xeon E5-1650 v2 @ 3.50GHz

5.Powierzchnia dyskowa

Każdy serwer posiada limit 10 GB powierzchni dysku SSD oraz 50k plików. Mają limit plików, aby nikt im nie zaśmiecił maszyny za czym idzie jej spowolnienie. Jeżeli by ci dochodziło do tych 50k plików to wystarczy do nich napisać i podniosą.

6.Nie ma mozliwości instalacji własnego silnika, ponieważ craftserve ma je zoptymalizowane przez co serwery śmigają u nich najlepiej :D

"Silniki ograniczamy z powodu naszej infrastruktury, niestety silniki nie posiadają w plikach .jar wszystkich potrzebnych nam metadanych abyśmy mogli oferować tak tanią, stałą ofertę. Jeżeli chodzi o auto-logowanie kont premium to są pluginy, które realizują to bez rekompilacji spigota."

Tutaj masz listę dostępnych silników:

https://craftserve.pl/engines

7.Jeżeli znasz się na serwerach i umiesz doprowadzić go do porządku to nie ma prawa ci wywalić serwa.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

@leszczu97 / asiulek jak tam wolisz. Czyli konsola Rcon jest tam zablokowana i nie ma ZADNEJ mozliwosci czerpania jakichkolwiek zyskow? 

Opublikowano

@xMeziOr

Nie ma możliwości czerpania zysków z serwera. ItemShop jest już wbudowany i kasa leci do portfela na opłacanie serwa.

Opublikowano

@xMeziOr

Nie ma możliwości czerpania zysków z serwera. ItemShop jest już wbudowany i kasa leci do portfela na opłacanie serwa.

Czyli w moim przypadku odpada ;-;

A moze moglbys na te same pytania odpowiedziec co do oferty BEDROCK z fiberhost.pl? ;)

Opublikowano

Czyli w moim przypadku odpada ;-;

A moze moglbys na te same pytania odpowiedziec co do oferty BEDROCK z fiberhost.pl? ;)

Jedyne na co mogę ci udzielić odpowiedzi to mają słabszy procek (E5-2670 v2) oraz 5 GB dysku SSD,

Nigdy nie korzystałem z tego hostingu więc nie powiem ci czy nie ma lagów ani nic.

Ten hosting wybił się tylko najniższą ceną, był kiedyś najtańszy.

Jedyne co jeszcze wiem, że można wypłacać pieniądze zgromadzone w portfelu, ale pobierają prowizję 40%.

Czy można podpiąć inny IS wątpię ale nie wiem w 100%.

Jeżeli chcesz mieć  zyski z serwera to bardziej polecam kupić ci vps'a lub dedyka, a nie hosting.

Opublikowano

Polecam Ci wybrać craftserve. Nie zdarzyły się u mnie żadne lagi, crashe etc.

@1373230489-U611928.pngKaay ale tak jak juz pisalem wczesniej potrzebuje hostingu pod ktorego moge podpiac swoj sklep sms (konsole Rcon). 

Opublikowano

Do csrv się da.. Sam korzystam więc nie rozumiem o co kaman. W plikach jest port i hasło jakie trzeba podać..

Opublikowano

Polecam CraftServe

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

Opublikowano

@djmucha moze jakis powod dla ktorego polecasz?

Do csrv się da.. Sam korzystam więc nie rozumiem o co kaman. W plikach jest port i hasło jakie trzeba podać..

@kripciak skoro tak jest to dlaczego sami mi odpisali ze nie ma do tego dostępu? Oo

Opublikowano

@kripciak ewidentnie kłamie ,ponieważ wraz z swoim kolegą próbowaliśmy wczoraj podpiąć SMS-Shop pod csrv nie działało tak samo z domeną. 

@xMeziOr Ja od siebie polecam Fiberhost ,mimo że posiadam pakiet ICE 2.1 to bedrock będzie jeszcze lepszą ofertą niż ice! Polecam bierz śmiało (tylko nie używaj skryptów bo zmiejszają tps'y xD)

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

@xMeziOr

niby nie polecam fiberhosta ale znajomy ma tam serwer, tyle ze oferte bez limitu ram. Nie ma lagów wszystko ładnie chodzi.

Wiesz o tym ze w fiberhost mozna wypłacac zyski z portfela? od 50 zł na portfelu tylko ze pobieraja straszne prowizje z 50 zł zostaje dla cb tylko 30... to nie jest fajne a pomysl ile na smsach zarobią dodatkowo. Niby jest płacz ze mało ale chyba jako jedyni oferuja takie wypłaty. Mimo to ja bym wolał miec sklep chociazby by dramo xD ale niestety narazie musze się posiłkować pukawką.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...