Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oferta Max HOSTING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Jaka oferta jest lepsza:

1. Oferta BEDROCK z hostingu fiberhost.pl

2. Oferta PREMIUM z hostingu craftserve.pl

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jasne że ta z craftserve... Tam możesz mieć pewność że cie maszyna nie zawiedzie i będziesz miał do niej dostęp :)

Czasami na fiberhost nie odpowiada maszyna i można mieć problem z odpaleniem/zamknięciem servera

Opublikowano

Byłbym bardziej skłonny za craftserve, ale to przez moje przykre doświadczenia z fiberhostem. Csrv dba o swoich klientów i zawsze próbują coś poradzić nawet, gdy na serwerze występują błędy z twojej winy. Fiberhost wręcz odwrotnie, otrzymać jakąś sensowną wiadomość na temat stanu serwera od nich to cud (przynajmniej było tak w moim wypadku).

Opublikowano

Oczywiscie @Craftserve

Przetestuj sobie za darmo na 24h!

Jak Ci sie na fiberhoscie zje... mysql, to Ci resetuja do 0 (bez informacji zadnej).

Opublikowano

Oczywiście, że zdecydowanie oferta hostingu CraftServe jest lepsza nie tylko pod tym względem, ale też hosting CraftServe dba o swoich klientów, hosting posiada dobre maszyny, Support szybko odpisujący w 24h, oferty slotowe są tanie i dobre na poziomie. 

Opublikowano

Tak naprawde wybierajac wybralbym lvlup.pro poniewaz oni nie limituja sztucznie procesora.Dzieki temu ze serwer podczas naglej potrzeby bedzie musial dostac mega powera to mozesz na mniej niz minute otrzymac 800% procesora czyli caly. To oznacza oczywiście plynnosc jego dzialania. Wiesz co te oferty to lekkie naciagactwo sam stracilem 80zl. wlasnie trafilem na lvlup no i w sumie jest dobrze na starcie mialem 150os. I gdy naprawdę serwer chwilowo musial uzyc wiekszej mocy uzywal calego procesora dzieki temu przeszlo bez problemów i oomplikacji.Zreszta twoja decyzja. Kazdy uczy sie na bledach.

Jak juz cos z tego to csrv

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEasYPeAsY. 800% to nie cały procesor

Osobiście uważam że lvlup to dobry hosting z miłą administracją ale troche rażą ceny.

Opublikowano

@kripciak

Caly. Raza troche tez na poczatku myslalem,patrzylem na RAM,ale to nie o to chodziło ;)

Wszystki te pro oferty to naciaganie zauwaz ze na lvlup masz 320% procka to chyba UCIAGNIE wiecej graczy niz jak byś mial wiecej ramu i tyle procka co daja w pro ofertach. POMYSLCIE

Opublikowano

320% Procka? O niby ile co to uciągnie? Jak na na slot idzie ok 125% ?

Opublikowano

A moglby mi ktos podac dokladne parametry tego i tego serwera? ;)

Potrzebuje serwer do budowy wiec dedyka mi sie nie oplaca natomiast nie chce tez serwera za 5 zl co bedzie caly czas mi przy WorldEdicie wywalał serwer ;3

Za dokladne podanie parametrow + podanie powodow dla ktorego ktory host jest lepszy daje Like :D

Opublikowano

Na CSRV masz bez limitu slotów i ramy co do procka i reszty to wbije na pc i ci podam.

Opublikowano

@xMeziOr

Dokładnie nie pamiętam jak to się nazywało, ale oba hostingi posiadają najnowsze procesory oraz dyski SSD.

Ale wiesz co ? Polecam Ci wziąć tego LVLUP, ponieważ ja z csrv miałem problemy i straciłem 9 dni, dopiero ostatnio technicy się za niego wzięli, cóż 30zł.

Ja myślę, że nawet nie będę wymieniał na dedyka tylko polepsze trochę serwer i spokojnie +200 graczy utrzyma, zaraz Ci napiszę dokładnie czemu.

• Mają mocne procesory, które NIE SĄ LIMITOWANE - zauważ, więc +50 graczy jak i więcej możesz trzymać na serwerze :D
  • Możesz użyc 800% procesora, na mniej niż minute - czyli całość , więc gdy miałbybyć "lag" i powinno wywalić serwer, a jest on chwilowy do minuty , to nawet nic nie odczujesz
  • % CPU w ich cenniku to jest dopiero tyle przy ilu może się wylaczyc serwer
  • Na starcie i ogólnie jest serwer nie powinien wyłączać się czy padać z przeciążenia i utrzymać graczy. (U mnie na starcie 150 osób i było dobrze)

Dodam, że BOK odpisuje do godziny :) czasem dłużej się może zdarzyć.

Podsumowując, powiem tak człowiek uczy się na błędach. Ja już nie będę brał żadnych ofert promocyjnych itp. nielimitowany RAM itd. bo dają najgorsze maszyny , a 80zł mi nikt nie odda. Namyśl się, radzę Ci.

Opublikowano

Csrv lepsze.. 800% procka to jest ok 1/4 jego całkowitej możliwości. Poza tym wolisz płacić za slot czy miec bez limitu? Co do bok na csrv nigdy go nie używałem bo nigdy nie mialem problemu z serwerem. Mój znajomy od kilkunastu lat ma serwer z csrv i ani razu nie miał z nim problemu. @Edit oferta csrv to nie oferta promocyjna. Co do maszyny to lepszej niż csrv nie znajdziesz no chyba że kupisz dedyka lub vps.

Opublikowano

Csrv lepsze.. 800% procka to jest ok 1/4 jego całkowitej możliwości. Poza tym wolisz płacić za slot czy miec bez limitu? Co do bok na csrv nigdy go nie używałem bo nigdy nie mialem problemu z serwerem. Mój znajomy od kilkunastu lat ma serwer z csrv i ani razu nie miał z nim problemu.

Twój znajomy od kilkunastu lat ma serwer z csrv? Bredzisz kolego lub się pomyliłeś, bo crsv powstało w 2011 roku.

Craftserve > Fiberhost. Wszystko działa sprawniej i bardziej optymalnie.

Opublikowano

@kripciak

Po pierwsze 800% to cały procesor 8 rdzeniowy.

Po drugie na LVLUP nie płacisz bez slota masz BEZ LIMITU SLOTÓW

A po trzecie powiedz mi co byś wolał 3x więcje PROCESORA czy 1,5x więcej pamięci RAM?

Bo ja bym wybrał procesor, przy dobrych pluginach 8GB RAM i 320% procesora dasz rade 200 graczy nawet utrzymać.

@xMeziOr

Tak ,jak mówiłem ja wydałem 80zł wiadomo chyba za jakie oferty, a teraz szukam kogoś komu mogę zasponsorować padający serwer z byle gówna. Pozdrawiam

Opublikowano

Pomyliłem sie :D Chciałem napisać od kilku lat.. :D . Zresztą zapraszam na yt Kanał Dire12. Jego serw ma już z 8 edycji (mniej więcej 1 na rok).

@Edit

CraftServe: 

1. Nielimitowana pamięć RAM
Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

2. Nielimitowana liczba slotów
Nie limitujemy liczby slotów, czyli liczby graczy, którzy jednocześnie mogą być zalogowani i grać na Twoim serwerze. Minecraft wymaga by był podany limit slotów przy starcie serwera, domyślnie ustawiamy tę wartość na 100. W ustawieniach serwera możesz ustawić swoją własną, dowolną liczbę slotów.

3. Dynamiczny CPU
Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

4. Powierzchnia dyskowa
Każdy serwer posiada limit 10 GB powierzchni dysku SSD.

5. Przechowywanie danych
Pliki serwera Premium są przechowywane przez okres 45 dni od daty jego wygaśnięcia. Po tym czasie zostają one usunięte wraz z przydzielonym adresem IP oraz portem serwera.

5. Dostępne silniki i modyfikacje
Lista silników oraz gotowych paczek modyfikacji, które możesz ustawić na swoim serwerze, dostępna jest pod adresem https://craftserve.pl/enginesJeśli brakuje jakiegoś silnika lub paczki modyfikacji, którą chciałbyś użyć, skontaktuj się z nami (https://craftserve.pl/contact). Postaramy się dodać silnik, który potrzebujesz.

@EasYPeasY 

800% CPU się chowa przy nielimitowanej ilośći :)

Po 2 ja z LVLUP miałem do czynienia od momentu powstania tego hostingu. 

Hostowałem u nich 4 serwery i 2 domeny www. 

Zrezygnowałem z ich oferty po wypróbowaniu serwera Premium z csrv. 

Porównanie tych dwóch hostingów to jak porównanie słonia (csrv)  myszą (lvlup). 

Opublikowano

Ja jednak polecam Enderchest

Maszyny nie zawodzą

BOK jest miły i szybko odpowiada

Ceny przyzwoite

A i teraz jest -50%!

logotyp2.jpg

Opublikowano

Ja stawiam w chwili obecnej na csrv i jestem zadowolony. Nie ma lagów, nielimitowane sloty oraz ładny i funkcjonalny panel zarządzania serwerami :)­

Opublikowano

Jakos ja na csrv nie widzę żadnych błędów. Co do ench to hosting dobry ale ciągłe ddosy mogą wkurwiać

Opublikowano

CSRV zablokował dostęp do portów Rcon, jeżeli chcesz wykonać sklep internetowy "Zewnętrzny", to nie dasz rady jedynie przez plugin :)

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

CSRV zablokował dostęp do portów Rcon, jeżeli chcesz wykonać sklep internetowy "Zewnętrzny", to nie dasz rady jedynie przez plugin :)

Pisalem do nich i odpisali mi:

Dostep do Rcon jest zablokowany, nie mozna tez podpiac wlasnej domeny ;-;

Opublikowano

Pisalem do nich i odpisali mi:

Dostep do Rcon jest zablokowany, nie mozna tez podpiac wlasnej domeny ;-;

No to widzisz rybki albo akwarium... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...