Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

simpleCHAT -- Zanim zaczniesz hejtować przeczytaj dokładnie zawartość!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"simpleCHAT"
to prosty i czysty czat internetowy. Nie ma on na celu nikogo obrażać ani eliminować. Nie jest w grupie moich idiotycznych projektów i proszę o nie hejtowanie tylko wskazówki jak go udoskonalić. Strona nie posiada specjalnych stylów, jest to moje zamierzenie.
Każdy z tego czatu może korzystać do woli i proszę o nie ddosowanie. Do chatu użyłem języka angielskiego, ale że jestem ojczystym Polakiem dodałem polski komunikat czyszczenia - tak wiem o tym i może, to poprawię, jeżeli wyrazicie zainteresowanie tym. Wiem, że nie posiada on regulaminu i filtru słów, ale proszę z całego serca o nie używanie tam wulgaryzmów. Z biegiem czasu zablokuję również nie ładne i podszywające się pod administratora nazwy. Musicie mi dać trochę czasu...

Historia...
Chat został stworzony przeze mnie w ramach ćwiczeń. Inspiracją był chatroom i chatlink z książki Ready Player One(to nie lokowanie produktu!).  Został stworzony na zasadzie prób i błędów w php. Był testowany i działa na zasadzie pliku tekstowego. Wkrótce dodam możliwość skopiowania zawartości chatu. Czyszczenie, jeszcze wczoraj odbywało się poprzez usunięcie zawartości pliku - dzisiaj to tylko jedno kliknięcie. Chat nie ma wyglądać, ale ma służyć.

Funkcjonalność
to najważniejsza cecha czegokolwiek. A więc nie postanowiłem tworzyć z tego chatu twojej drugiej dziewczyny(kieruję do Panów <---) albo twojego drugiego chłopaka(kieruję do Pań <---). Chodzi mi o stworzenie miejsca dla ludzi, którzy chcą pogadać

• Bez rejestracji
  • Bez podawania żadnych informacji oprócz nicku

Chat funkcjonuje na zasadzie cookies(logowanie) co godzinę trzeba się ponownie zalogować. Jest opcja automatycznego odświeżania :).

TO DO, TO DO, TO DO DO DO DO DO DO(Różowe, bo Pantera ^^)

• Poprawa logowania.
  • Usunięcie wielu użytkowników na tym samym nicku.
  • Dodanie moderatorów.
  • Dodanie własnych chatroomów.

ChangeLog

0.0.1v:
- Dodanie interfejsu
- Dodanie auto refreshu
0.0.2v:
- Dodanie logowania(login & logout)
- Dodanie cookies
- Dodanie autorefreshu do cookies
0.0.3v:
- Naprawa logowania
- Naprawa autorefreshu
- Naprawa wiadomości
0.0.4v:
- Dodanie ustawiana własnego czasu refreshu(max. 1h = 3600, brak = 0)
- Dodanie panelu admina(2 passy)
0.0.5v:
- Dodanie kodu do PA
- Poprawa kodów
0.0.6v:
- Wymagane ip do PA

Linki

developerzy.ct8.pl <-- CHAT
https://www.virustotal.com/pl/url/7dd2e76270bec0d7ecc032612659fd07e026fe6d0d77c1e8e9c331f7c3c88792/analysis/1423128699/ <- Skan strony

Jeżeli jest wymagany skan plików dodam skan paczki zip z plikami strony.

aw

Opublikowano

Szczerze ? , dla mnie czat bardzo słaby, już lepsze są pisane własnoręcznie do gier przeglądarkowych itd, zero layoutu , Słabo rozbudowany, brak podstawowych dodatków typu "emotikony" , jak narazie sie dalej nie wypowiadam, zobaczymy co będzie dalej :)

Opublikowano

Kolejny gówno projekt od Ciebie. Brak słów...

Wygląd i funkcjonalność na zerowym poziomie, tak jak sam autor.

Jak mam tam niby coś wpisać, skoro strona odświeża się co sekundę i czyści inputa? Pomyślałeś chociaż chwilę nad tym?

Człowieku weź się w garść, i naucz się czegokolwiek zanim weźmiesz się za udostępnianie. Pokazujesz taki s**t a później płaczesz że Cię hejtują.

Gratuluję Tobie i twoim rodzicom. Bardziej żałosnego zachowania dawno nie widziałem.

Opublikowano

tlumacz google by lepiej napisał po angielsku... musisz to robic? poza tym czat ujowy, kod tak samo.

Jak odczytać kod php? Naucz mnie tego! Tak swoją drogą to naucz się j. polskiego, ;) przyda Ci się!

Szczerze ? , dla mnie czat bardzo słaby, już lepsze są pisane własnoręcznie do gier przeglądarkowych itd, zero layoutu , Słabo rozbudowany, brak podstawowych dodatków typu "emotikony" , jak narazie sie dalej nie wypowiadam, zobaczymy co będzie dalej :)

Jak dobrze się przyjrzysz to odszukasz informacje w poście, że layout nie jest tutaj niezbędny :) Zapoznaj się z lekturą tematu, chętnie mogę ci podrzucić ebooka!

Kolejny gówno projekt od Ciebie. Brak słów...

Wygląd i funkcjonalność na zerowym poziomie, tak jak sam autor.

Jak mam tam niby coś wpisać, skoro strona odświeża się co sekundę i czyści inputa? Pomyślałeś chociaż chwilę nad tym?

Człowieku weź się w garść, i naucz się czegokolwiek zanim weźmiesz się za udostępnianie. Pokazujesz taki s**t a później płaczesz że Cię hejtują.

Gratuluję Tobie i twoim rodzicom. Bardziej żałosnego zachowania dawno nie widziałem.

Ojejejej... Co za dużo to nie zdrowo! Jeżeli mój projekt to wg. ciebie kał(pozwolę sobie to słowo zneutralizować) to jakie są twoje projekty?

A jednak dało się coś napisać! Hę? Tak swoją drogą to nie pamiętam żebym montował kamery w domu...

Ekhem... Czy umiesz liczyć? Chcesz mieć więcej? Podaj większą wartość w prawym okienku...

No i tutaj załamuje się twoja logika... kał zostawiasz, a po angielsku pozwalasz sobie ocenzurować... Wracając do kamer, ja nie mam ich w domu!

Nie jestem pewien czy byłbyś w stanie coś powiedzieć nie mając żuchwy na swoim miejscu :)

To tak w skrócie. :)

aw

Opublikowano

Jak odczytać kod php? Naucz mnie tego! Tak swoją drogą to naucz się j. polskiego, ;) przyda Ci się!

Jak dobrze się przyjrzysz to odszukasz informacje w poście, że layout nie jest tutaj niezbędny :) Zapoznaj się z lekturą tematu, chętnie mogę ci podrzucić ebooka!

Ojejejej... Co za dużo to nie zdrowo! Jeżeli mój projekt to wg. ciebie kał(pozwolę sobie to słowo zneutralizować) to jakie są twoje projekty?

A jednak dało się coś napisać! Hę? Tak swoją drogą to nie pamiętam żebym montował kamery w domu...

Ekhem... Czy umiesz liczyć? Chcesz mieć więcej? Podaj większą wartość w prawym okienku...

No i tutaj załamuje się twoja logika... kał zostawiasz, a po angielsku pozwalasz sobie ocenzurować... Wracając do kamer, ja nie mam ich w domu!

Nie jestem pewien czy byłbyś w stanie coś powiedzieć nie mając żuchwy na swoim miejscu :)

chyba wydawało ci sie, że komuś pocisniesz tym postem. poza tym to wskaż mi co źle napsialem w poprzednim poscie? zachowujesz sie na forum jak jakies dziecko i do tego myslisz ze twoje projekty są tak super dobre...

gdzie napisalem, ze chodzi mi o kod php łbie?

Opublikowano

Strona się co kilka milisekund oświeża, nic się nie da przez to napisać.

Poza tym to jakiś gotowiec ;_;

Nie marnuj swojego czasu, bo to ci nie wychodzi...

f

Opublikowano

@Azetek. Wpisz w okienko obok nazwy użytkownika (po prawej to okienko jest) liczbę sekund :). Jak chcesz bez odświeżania to wpisz 0. I to nie jest

gotowiec.

pB2GHqP.png

aw

Opublikowano

@gks0770 Bo wolę pisać po angielsku? Ja wolę po angielsku wszystko oznaczać... Tak swoją drogą to zapraszam na PW w razie czego :).

no to się go naucz do tego stopnia, zeby było to zrozumiale...

Opublikowano

A co nie jest zrozumiałe? @Vertoi

//edit Będzie naprawione. Może być:To correct service work we use cookies only to save your nickname and refresh interval?

aw

Opublikowano

A co nie jest zrozumiałe? @Vertoi

To correct services work we make cookies *omnomnomnomnomnomnom* in you kitchen. We aren't stock any personal information. Only Nickname,

gdyby jakiś typowy Anglik wszedł na tą stronę, to też by sie zastanawial co tam jest napisane.

wiem, o co w tym chodzi ale jest tam tyle błędów, ze ojapier*ole.

Opublikowano

zrezygnuj z tego angielskiego jeżeli coś udostępniasz, pisz kod po angielsku, ale jeżeli udostępniasz to komunikaty widoczne na stronie napisz po polsku. Postaraj się zrobić lepszy layout i zniwelować odświeżanie, to wtedy powinno być lepiej.

Opublikowano

Zobacz sobie na inne czaty - np. facebook, omegle, chatroulette . Czy tam jest odświeżanie po wysłaniu wiadomości? Nie. Tak samo powinieneś zrobić.

Opublikowano

@NopeDotAvi Rozumiem. Ta niwelacja to chodzi ci o to, żeby to zrobić w iframe czy wyłączyć odświerzanie?

Chodzi o to żebyś użył asynchronicznego js'a (Ajax) geniuszu. Pewnie nawet o czymś takim nie słyszałeś...

W każdej wypowiedzi próbujesz zabłysnąć inteligencją, co niestety marnie Ci wychodzi i tylko się pogrążasz.

Jeżeli chcesz dyskutować o moich projektach to zapraszam na PW. Podrzucę Ci kilka i spróbujesz wytknąć błędy.

Uwierz mi że po dwóch dniach nauki PHP'a napisał bym to lepiej.

Słowo s**t zostało ocenzurowane przez forum. 

Ostatniego zdania kompletnie nie rozumiem.  Mógłbyś mi rozjaśnić? 

Opublikowano

tylko że tamte czaty działają we flash-u i działają w czasie rzeczewistym, żeby teraz to zmienić to by trzebyło połowe skryptów przerobić :)

Zabijcie mnie. Jakim k***a flashu? Przecież od tego się już dawno odchodzi.

Wygoogluj JavaScript.

hahah bo odczytać kod to bardzo wielki problem  :D HAHAHAHHA

Tutaj też nie rozumiem. Mógłbyś przedstawić tą metodę odczytywania kodu PHP'a po stronie klienta?

Zdania zaczynamy wielką literą.

Opublikowano

Wszystko i tak schodzi do tych samych rzeczy, więc dalsza dyskusja nie ma sensu.

@1373230489-U611928.pngkazikp skoro(to nie jest wyzwanie) jesteś taki obeznany może będziesz mi mógł na pw(mail, etc.) może dawać jakieś wskazówki :)?

Temat zamykam, bo tak jak napisałem wyżej, dalsza dyskusja nie ma sensu.

aw

• 2 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...