Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Aftermath (I:NB)... czyli co już wiemy 01.03.15

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patch do Aftermath 27.02 (najważniejsze rzeczy):

- czyszczenie konta - wipe

- powrót recept

- zwiększono "moc" (x10)elementów typu baryk dy/zapory itp.

- poprawiono zachowania(?) zombie i miejsca spawnu

- zwiększono czas "zbiorów" z plantacji i pułapek na zwierzęta do 10 min.

- dodano mgłę i poprawiono kolory i oświetlenie

- bijemy dłużej zombie ;) , które jest teraz 10% szybsze :unsure:

- claimowanie :O  terenu i budowanie na nim

- skrzynki na własność (taki prywatny sejf ;) ), które musimy co pewien czas naprawiać(?)

- można oczyszczać wodę w kuchenkach campingowych (?)

...

- poprawiono stabilność serwera

test

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.

Otóż mam pytanie, jeżeli mam w ISS przegrane te 100h, to w jaki sposób mogę otrzymać tutaj konto

Dziękuje za odpowiedź.

Czekam na coś totalnie nowego z strony gry Metin2

Opublikowano

Witam.

Otóż mam pytanie, jeżeli mam w ISS przegrane te 100h, to w jaki sposób mogę otrzymać tutaj konto

Dziękuje za odpowiedź.

Musisz czekać, aż "wyjdzie" wersja Pre-alpha (wczesny dostęp). Aktualnie trwa "stres serwer test" dostęp do serwerów ma ograniczona ilość ludzi. Jeżeli spełniasz określone warunki, to dostaniesz informacje na maila, a także podczas uruchamiania gry I:SS. Nieoficjalnie mówi się o  2-3 tygodniach do "wczesnego dostępu"

test

Opublikowano

Witam.

Dziękuje za odpowiedź.

Prawdopodobnie dostaniesz maila z kodem.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

To luzik, no własnie dostałem się na "stres server test"

Dziękuje za odpowiedź !

Like dla 2 panów :)

Czekam na coś totalnie nowego z strony gry Metin2

Opublikowano

No cóż pomysłowość naszego "brata" Sergiusza ;) zdaje się nie miec granic. Ostatnio zaproponował by dodac do gry (Aftermath) tryb rozgrywki LMS. Co to jest?

LMS

(ang. Last Man Standing) – odmiana gry multiplayer (znana z Unreal Tournament) – na planszy jest od 2 lub więcej graczy oraz określony czas np. 5 min – przez ten czas zasady gry są takie jak w deathmatch (każdy zabija każdego, aby zdobyć jak najwięcej punktów), po upływie danego czasu zasady się zmieniają – zdobyte punkty stają się ilością żyć danego gracza, które ubywają przy każdej śmierci postaci; wygrywa ten, kto jako ostatni zostanie sam na placu boju. (cytat z internetowej encyklopedii)

Hmm... zastanawiam się tylko, czy będzie do TEGO osobna mapa? Co myślicie o tym pomyśle?

test

Opublikowano

Coś w stylu Igrzysk Śmierci xD

No nie powiem coraz lepiej się to zapowiada, ale pamiętajmy że co za dużo to nie zdrowo.

Moim zdaniem niech pierw zajmą się tym co najważniejsze.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Up. Dokładnie. Troche się obawiam, że zaczną się rozdrabniać, planować itp, a gra podzieli los ISS'a. Z drugiej strony, Aftermath na samym poczatku ma juz to, co bylo zapowiadane od 2-3 lat w ISS, ot chociażby głupie granaty dymne ;)

Patch z 02.03

Patch zawiera generalnie poprawki "techniczne".

test

Opublikowano

No ta było zapowiadane w iss i dopiero teraz to zrealizowali więc nie ma co ich głaskać po główkach mam nadzieję że poprawią tą optymalizację i silnik bo to że trochę ulepszyli nie daje większych korzyści.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie wbiję na serwery dopóki nie zmienią tych tragicznych animacji postaci. Ciosy bronią białą wyglądają tragicznie.

Przecież to początki wczesnej alphy nie ma czego oczekiwać , ta gra w sumie nawet jeszcze nie istnieje.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie wbiję na serwery dopóki nie zmienią tych tragicznych animacji postaci. Ciosy bronią białą wyglądają tragicznie.

Patch z 03.03

- zrównoważenie PvP

- poprawa animacji-przeladowywania broni z "pierwszego na drugi widok" ;)

- poprawiono/naprawiono dostęp do "prywatnych" skrzyni

- dodano respawny postaci w bazach

- poprawki techniczne

Z tego co wiem, to coś w sprawie "animacji" poprawiono. Niestety nie mam obecnie możliwości spr. tego.

test

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja usuwam wszystkie wiadomości z maila, a może tam był klucz, bo 100h ponad mam przegrane na bank :/.

Opublikowano

A ja usuwam wszystkie wiadomości z maila, a może tam był klucz, bo 100h ponad mam przegrane na bank :/.

Nie mogłeś dostać "keja". Nie ma jeszcze oficjalnej wer. alpha. Był moment, że były rozdawane klucze do tzw. "stres testu" I jedynie Ci (ja też :P ) maja dostęp do gry.

Jednak te konta będą zlikwidowane.

Titov powiedział, że ci, którzy się kwalifikują dostana powiadomienie na maila i na lunchera w grze I:SS (tam gdzie wyskakuje info np. o patchach)

test

Opublikowano

Kolejne patch'e. Robię chamskie ctr+V  ;) 

[06.03]

• When you aim at player, his name might have following colors:

Blue if player is in your team • Red if he is a bandit Green if he is a lawman • White if he is civilian

• In server browser list, will show an icon next to server name if you have property claim on that server

If player was killed, and he did not have any items in his backpack, spawn his backpack as an item that you can pick up (previously in that case backpack would not be dropped at all)

• Updated melee punch animations

Server crash fix

[11.03]

Added sleeping bags. You can craft it, and then place it in living quarters of the base (one sleeping bag per living quarter), and you will have an option to spawn there.

• Various animation fixed

• Fixed an issue when not all available attachments were shown

• Changed what you get on respawn based on your reputaton:

- Hardcore bandits will get shiv  - Regular bandits will not get anything  - Civillians will get flashlight  - Lawmens will get brass knuckles

• Balance changes

• Couple new skins for JCR-94 & Kruger

• Map optimizations

• Armor has been buffed across the board 

• Melee swing speed and damage tweaks 

• New attachments

• Floating objects fixes

• Couple new Cosmetics (Viva Brazil)

• Character starting recipes modified

Od siebie.

W ostatnim czasie dodano także parę broni białych: tasaki, pałki...

test

Opublikowano

UWAGA !

Early Access do gry Aftermath będzie uruchomiony w przeciągu 7 dni :)

Osoby zaklasyfikowane do EA (proszę przeczytać moj pierwszy post) zostaną poinformowane mail'owo oraz pojawi się info. w "lanczerze" gry I:SS.

Można tez klikać"GET GAME" na stronie http://www.willyousurvive.com/

Osoby, które nie klasyfikują się do darmowego EA, mogą wykupić specjalne pakiety "założyciela", o których pisałem w pierwszym poście i tez cieszyć się gra :)

Dotychczasowe konta "serwer stres test" zostaną usunięte lub będą miały wyczyszczone konta ( wipe)

Znacie George Romero? Nie? A znacie jego filmy, takie jak: "Noc żywych trupów" czy "Świt żywych trupów"? Pewnie znacie :) Jego syn Cameron wydaje się iść w ślady ojca i "kręci" kolejny film o zombiakach... No dobra, nie to jest sensem mojego postu. Otóż przełomowy wydarzeniem w tworzeniu gry Aftermath może się okazać podpisana na dniach współpraca między Cameronem, a zespołem produkcyjnym.

Jak to ujął Titov:

"... pomoże nam stworzyć jeszcze bardziej realny świat (świat zombie)"

Aftermath & Romeo ? Zobaczymy :)

test

Opublikowano

Takie ptanko do kiedy te 100h będzie brane pod uwagę? Znaczy czy jesli dopiero za pół roku zrobie 100h na i:ss to dostane wtedy keja do aftermecza?

Opublikowano

Takie ptanko do kiedy te 100h będzie brane pod uwagę? Znaczy czy jesli dopiero za pół roku zrobie 100h na i:ss to dostane wtedy keja do aftermecza?

Z tego co mi wiadomo, sytuacja ma tak wyglądać do konca alphy. Natomiast kiedy gra "opuści" beta i stanie się pełnym produktem, to i tak będzie za darmo :)

test

Opublikowano

Z tego co pamiętam, to jest to oznaczenie któregoś z droższych pakietów. W ISS bylo to LEGENDARY.

A sama odznaka, to taki bajer, widoczny na of. forum i w grze ;)

test

Opublikowano

@Up. Nie mam zielonego pojecia.

Z tego co wyczytałem, to jest opcja "darmowego dnia". Google translator i do roboty ;)

test

Opublikowano

Patch 01.04 Aftermath

[HOTFIX] Fixed an issue on DX9 with missng shader file 'Forest'.

[HOTFIX] Fixed an issue with new trees not loading.

• Zombie difficulty was tweaked to make them less of a threat.

• Ambient sounds were updated..

• All trees on the map were replaced with better versions, added wind effect on trees.

• Fix for exiting vehicle.

Pozwoliłem sobie napisać o tym patchu, bo jest na tyle istotny, ze wprowadza "wiatr w drzewach"(nowe modele drzew), co niestety powoduje u niektórych graczy drastyczny spadek wydajności, czyt. fps.

test

Opublikowano

"statystyki"... nic mi o tym nie wiadomo. Co do "tab", to jedni chcą, drudzy nie. Jaka będzie finalna decyzja? Myślę, że dodadzą ;) Przypominam, że jest to bardzo wczesna wer. gry :D

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...