Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Aftermath (I:NB)... czyli co już wiemy 01.03.15

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4108000.png

ROMERO.png

1. The Aftermath, było kiedyś projektem o nazwie "Infestation: New Beginning"
2. Gra, będzie dostępna w CZTERECH wariantach/zestawach:
- Darmowy dla osób które:
* mają ponad 100 godzin spędzone w grze (w I:SS)
* jeśli wydałeś (w dowolny sposó B) w grze 50$
* jeśli wydałeś w ostatnich 3 miesiącach min. 10$
* jeśli kupiłeś konto Legendarny lub Pionier i spędziłeś więcej niż 50 godzin w grze
Zawiera/oferuje:

Dostęp do wczesnej Alpha i zamkniętej Beta (czyli te osoby grają od samego początku!), 2 klucze do Skrzyni (podobnie jak w CS:GO), Survivor Starter 1 (zestaw receptur do craftingu, kilka medykamentów, trochę żywności i kilka przedmiotów pozwalających rozpocząć zabawę (pewnie jakieś noże, pałki…))

-Płatny I cena 19.99$(w promocji 14.99$):
Zawiera/oferuje: 5 kluczy do Skrzynek, 1500GC (tylko w sklepie/w grze), 30.000 GD, kilka unikalnych przedmiotów (kaski, maski…), specjalna odznaka na forum i w grze, Survivor Starter 2 (zawiera to samo co SS 1 ale w większej ilości)

-Płatny II cena 39.99$(w promocji 24.99$)
Zawiera/oferuje: Elementy z zestawu Survivor Starter 1 i 2 (oraz resztę z tych paczek), 5 kluczy do skrzynek, 4500 GC, 100.000 GD, odznaki w grze i forum.

-Płatny III cena 79.99$ (w promocji 49.99$)
Zawiera/oferuje: 10 kluczy do skrzynek, 8000 GC, 300.000 GD, unikalną odznakę Legendarny, specjalny zestaw Survivor Starter 3, który będzie zawierał dodatkowo elementy które pomogą Ci zbudować bazę, oraz elementy z SS 1 i 2.

3. Do Early Access w opcji Darmowy zaklasyfikowano około 450.000 graczy! Dostęp do wczesnej wersji będzie odbywał się w trzech etapach:

- na początku zostanie wytypowane (losowo) 1000-2000 Graczy
- później około 10.000 Graczy
- chwilkę później reszta

4. The Aftermath ma być gra całkowicie F2W - gra pozbawiona możliwości zakupu elementów (np. broń, naboje…), które po zakupie (w „sklepie”) dają Graczowi przewagę nad innymi. Prawdopodobnie całe info o grze The Aftermath, będzie nadal dostępne na stronie/forum I:SS (może podforum ?)

5. W grze będą obowiązywały waluty GC i GD (cena/wartość GC nadal nieznana)  1$ / 1€ = 150 GC
GC i GD będą służył do zakupu: 
- elementów kosmetycznych (np. skórki do broni),
- kluczy do odblokowania skrzynek (skrzynki będą się spawnowały)
- paczek (specjalnych skrzynek – dostępnych tylko w sklepie!), które będą zawierały elementy „kosmetyczne” (specjalne skórki/farby do -broni, kasków, plecaków)
- wynajem serwerów (planowane w późniejszym okresie, bardzo niepewne)
- zakup kont Premium / GD Booster (planowane w późniejszym okresie)
- konwersji GC --> GD (planowane w późniejszym okresie)

6. W grze będą dostępne TYLKO dwie postacie tzw. NORMAL i HARDCORE. Będzie dużo więcej ubrań niż w I:SS dla postaci (tylko dwóch – przyp.)

7. Wynajęte serwery NIE BĘDĄ posiadały możliwości założenia HASŁA, ale będą oferowały pełną(?) kontrolę (nie bardzo to sobie wyobrażam).
Cena za slot to około 0,9$ w EU i 0,7$ w NA (wyższa cena w EU jest spowodowana nowym podatkiem 20-22% na terenie UE od 01.01.2015r)

8. Początkowo modele/animacje zombie będą takie same jak w I:SS
Pozyskiwanie żywności ”z otoczenia” (np. polowanie na zwierzęta) będzie dostępne w późniejszej wersji.
Gra stawia generalnie na crafting.

9. Mapa będzie w klimacie "dzikiego zachodu". Wielkość mapy (początkowo)to 8x8 km z dużym otwartym terenem.

10. Jak wspomniałem gra będzie nastawiona na crafting :) Znalezienie działającej broni będzie graniczyć z cudem. Nie będzie naprawiania broni za GC/GD, trzeba będzie znaleźć"zepsuty" element w terenie/mapie. Nie będą spawnowaly się magazynki, będą pojedyncze naboje.

11. Zakupione paczki z elementami kosmetycznymi (skórki, malowania różnych elementów...) nie znikną po naszej śmierci. Prawdopodobnie zakup "skórek" będzie odbywał się z poziomu menu gry, ale handel nimi (oraz kluczami do skrzynek) będzie możliwy tylko na forum/stronie.

12.Z zewsząd pada pytanie:
"Czy te 100 godzin to łącznie czy osobno na kazdej postaci?"
Odpowiadam:
Póki co, oficjalnie mówi się o łącznym czasie spędzonym w grze.

Ale, ale. O ile grając przez Steam nie ma problemu z "łącznym czasem", o tyle grając osobnym klientem może juz być z tym problem.

06.02.2015

test

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli rozumiem, że nie mam już po co wbijać tych 100h na nowym koncie? ;x

W sensie, że już koło darmowych graczy "The Aftermatch" jest zamknięte yup?

Opublikowano

Nic nie jest zamknięte. Prawdopodobnie będzie brany pod uwagę cały czas i pewnie kiedy osiągniesz te 100 gidz. to będziesz mógł zagrać. Z drugiej strony Titov wdpominal, ze pierwsze osoby wylosowane (okolo 1000-2000), które spełniają warunki Wczesnego Dostepu zostaną poinformowane mailem. Następne tez.

Z tym losowaniem to i tak jakis pic. Titov wspomniał ostatnio, ze im częściej grales/byles na forum, to Twoje szanse są większe. Zobaczymy.

A teraz HIT !!!

Wg. zaprzyjaźnionych informatorów z DDR ;) nasze I:SS zostalo pozbawione wsparcia CAŁKOWICIE!!!(generalnie brak update, brak pomocy tech...)

Nie ma nawet kto zdjąć czapek świątecznych z głów zombie :)

test

Opublikowano

Nic nie jest zamknięte. Prawdopodobnie będzie brany pod uwagę cały czas i pewnie kiedy osiągniesz te 100 gidz. to będziesz mógł zagrać. Z drugiej strony Titov wdpominal, ze pierwsze osoby wylosowane (okolo 1000-2000), które spełniają warunki Wczesnego Dostepu zostaną poinformowane mailem. Następne tez.

Z tym losowaniem to i tak jakis pic. Titov wspomniał ostatnio, ze im częściej grales/byles na forum, to Twoje szanse są większe. Zobaczymy.

A teraz HIT !!!

Wg. zaprzyjaźnionych informatorów z DDR ;) nasze I:SS zostalo pozbawione wsparcia CAŁKOWICIE!!!(generalnie brak update, brak pomocy tech...)

Nie ma nawet kto zdjąć czapek świątecznych z głów zombie :)

Z tego co kojarzę, to Titov mowił, że będzie nowy zespół do ISS, ponadto mówił, że jeżeli by zamienili INB na ISS to byłoby to samobójstwo dla nich. (Jest to gdzieś w temacie z pierwsza zapowiedzia INB)

Opublikowano

Pomysly byly różne. Począwszy od planowanych modyfikacji I:SS, przez osobne serwery Hardcore, do I:NB. A wyszlo Aftermath. I dobrze. Boje się tylko jednego.W I:SS-WarZ tez byly plany, opowieści... a jak jest każdy widzi. Z drugiej strony, gdyby dodac porządnego Antycheata, to byłoby calkiem calkiem ;)

Ciekaw jestem jaki antychat będzie w Aftermath, bo o tym wszyscy milczą.

test

Opublikowano

Pomysly byly różne. Począwszy od planowanych modyfikacji I:SS, przez osobne serwery Hardcore, do I:NB. A wyszlo Aftermath. I dobrze. Boje się tylko jednego.W I:SS-WarZ tez byly plany, opowieści... a jak jest każdy widzi. Z drugiej strony, gdyby dodac porządnego Antycheata, to byłoby calkiem calkiem ;)

Dlatego aktualnie siedzimy na thai ;x

Przechodzenie przez ściany (Thailand pls) na poczcie i policji zawsze spoko ;x

Opublikowano

Takze słabe kompy sobie nie pograja :D?

Co znaczy słabe kompy? Jeśli w I:SS miałeś 30 fps, to The Aftermath będziesz miał tyle samo, albo i lepiej. Jest lepszy/trochę ulepszony silnik :)

A działać (nie wyglądać!) będzie to mniej więcej tak:

test

Opublikowano

Jeżeli mam i:ss na steama ale nie odpaliłem ani razu, mam 0h, to jak zostawię grę na pc w tle na 100h bez wchodzenia ani razu na postac tylko sama gra odpalona w menu czy cos to dostanę tą nową grę czy jak? xD

Opublikowano

UWAGA, UWAGA ;)

Pierwszy "strimik" już w tym tygodniu!

Zmieniono zasady "wczesnego dostępu". Wklejam z translatora ;)

Aby otrzymać bezpłatny klucz do wczesnego dostępu Alpha dla Aftermath, musisz mieć aktywne konto ISS nie zakazane i zakwalifikować się do jednej z następujących kategorii:

1) Grałeś ponad 100 godzin na wszystkich swoich bohaterów łączy

2) Sprawdź, spędził ponad 25 dolarów zakupu GC ciągu całego okresu użytkowania konta

3) Masz Legendary lub Pioneer konto i grał więcej niż 50 godzin na wszystkich znaków łącznie.

Jeżeli mam i:ss na steama ale nie odpaliłem ani razu, mam 0h, to jak zostawię grę na pc w tle na 100h bez wchodzenia ani razu na postac tylko sama gra odpalona w menu czy cos to dostanę tą nową grę czy jak? xD

Jesli zostawisz postać na mapie, to będzie to czas ZALICZONY. W menu juz nie. Czas liczony do postaci, jest czasem gry na serwerze.

Ciekawe ile taka postać by mogla "pożyć" pozostawiona w grze?

test

Opublikowano

Kiedyś jak się chciało godziny na postaci nabić to się zbierało w smallville żarcie , szło się do blue i karmiło postać co 30 min :D

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

BTW. Support od Infestation nie zamarł. Od miesiąca walczę o odzyskanie zablokowanego konta ( zmiana email ) i ku mojemu zaskoczeniu udało się bez bólu. Dziś odpisali i zmienili mail.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

@RockYea A jak mogę się normalnie zalogować to też będzie miesiąc? Usuneli mi konto na @tlen.pl i ten no..

@topic  Wliczają się postacie Hardcore i te po 10min? Czy tylko np. od 1h nabija się..­

- Na Infestationmmo.pl nijaki Banani załatwił sprawę praktycznie od ręki (3 dni). Wymaga to opisania problemu i podaniu dużo informacji, np:

keya, data zakupu, rodzaj płatności, nazwy postaci itp.

- co do zliczania czasu postaci, to nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie traktował 10 min jako godzinę. Jeśli będziesz miał np. 1:15 to i tak policzy Ci 1 godzię (choć może się mylę).

Liczy się też ŁACZNY czas gry na WSZYSTKICH postaciach! Lepiej mieć te 1-2 do przodu, niż obliczone na styk. I jeszcze jedno, czas na Steam nie jest czasem "postaci".

A jak tam piątkowy stream Artemisa & sp :D  Jakie macie wrażenia?

Oficjalne forum (EN)Aftermath:

http://willyousurvive.com/ 

test

Opublikowano

Te 100 godzin, które są potrzebne dotyczą tylko dostępu do Alphy ? Chodzi mi o to czy jak np. mam zagrane 60 godzin to nie dostane alphy ale dostane grę w normalnej wersji czy nie dostane ani alphy ani gry?

dtxx.png

Opublikowano

Te 100 godz. dotyczy "wczesnego dostępu". Kiedy gra osiągnie status "pełnej" będzie za darmo. Można jednak uczestniczyć w "wczesnym dostępie" kupując ktoryś z pakietów "założyciela", o ktorym pisałem w temacie :)

test

Opublikowano

Na of. forum Aftermath pojawiło się info o przygotowaniu NOWYCH:

-  karabinów ( 3 szt.)

-  masek

-  kapeluszy

-  koszulek

Co do koszulek, to będą maiły z przodu flagi. @sergeytitov napisał, że mają przygotowane 26 flag (podobno kierowali się tym, ile płatności było dokonane z danego kraju), a wśród nich jest... POLSKA FLAGA !!!

A będzie to wyglądać (moja koncepcja) tak:

for_pl.jpg

A w oryginale wygląda to tak:

REVZ4AH.jpg

test

Opublikowano

Długo nie musieliśmy czekać i TARAAAAA.... Koszulka Made in Poland już jest w grze:

Screen_.jpg

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...