Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Galador256

To kvrva je*any hejcie nie graj. Pomyslales choc troche ile to im zajelo aby wybudowac wszystko? Porobic nazwy itemow rangi forum kupic sklep?. Nie? To idz ciągnąc pałe na jasmc gdzie jest na jednym serwerze 10 tys transakcji w itemshopie. Oni tylko chcą utrzymac serwer, jakby chcieli zrobic maszyne do kasy daliby hardcore a nie wladce pierscieni. Prezentujesz brak szacunku do kogos pracy, a to mnie najbardziej denerwuje. Admin nie zmusi cie do kupna rangi serwer ci sie nie spodoba to usuniesz go i nie wejdziesz. A jesli masz ból dupy bo serwer musi sie utrzymac i wgl to walnij reporta do mojangu o eula ciekawe za ile lat ci odpowiedzą. Od razu popłacz sie ze na gc2 foxach itp tez sa platne rangi.

Co do autora tematu to nie polecam publikowac swojego serwa tutaj. Jaki serwer znam ktory byl reklamowany tutaj nie dostal wiecej graczy przez reklame. No chyba że .ench pseudo hardcore 40 slotow z vipem ktory ma gm za 2 zł. Znajdz inne zrodło gdyz tutaj nie spotkasz sie z szacunkiem a juz wgl uznaniem do twojej pracy. Tu kazdy czeka na cos za free - pluginy, skrypty, pewnie jeszcze twoją mape by sobie pobierali jakbys dal download. Szkoda gadać, dodatkowo liczysz sie z tym że gracze stąd zaspamuja twoj serwer botami bo cos im odbije/ wejda ci przez rcona na sklep jakbys mial by dramo, beda uzywac hackow przez co gra stanie sie nie sprawiedliwa. Wiekszosc z nich to zwykle nabijacze postow aby w koncu miec rózowy nick.

Co do idei serwera bardzo mi sie podoba, troche jedynie mało profesjonalnie wyglada strona utrzymywana na wixie ale do reszty nie widze zastrzezen. Serwer moze by przeszedł ale w erze hardcorow i minigamesow i bez reklamy mozesz liczyc na co najwyzej 40-80 graczy.

Twoja wypowiedź jest chamska, prymitywna i niedojrzała. Tym co napisałeś pokazałeś tylko, jak brakuje Ci kultury oraz umiejętności prowadzenia konstruktywnej dyskusji. Mowisz o szacunku, a sam go nie potrafisz okazac. Nie bede z Toba dyskutowac bo nie mam na to ochoty.

Jesli chodzi o serwer to:

1. Nie jest to nowa idea. Takie serwery są popularne i do tego wiele z nich ma o wiele lepszą mapę. Mowie o zagranicznych serwerach.

2. Na dobra sprawe jedyne co tutaj jest wspolnego z Wladca Pierscieni to Ksztalt mapy i nazwy. Reszta to zwykly serwer Minecraft z typowymi pluginami i zasadami grania.

3. Mnie sie kompletnie odechcialo grac jak zobaczylem, ze kultowych postaci takich jak Gantalf czy Aragorn moze byc dokladnie tyle, ile graczy ktorzy kupili sobie odpowiednie konto. Dzieki, ale to zupelnie nie przypomina juz swiata Tolkiena. Ale moze inny lubia takie rzeczy.

Na koniec, mozesz pisac ze to hejt. Teraz wszystko co napisze ktos, komu sie jakas rzecz nie podoba, nazywa sie hejtem. Nie obchodzi mnie to.

images.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest zwykla antyreklama ze strony Twojego Serwera. Choc nie ma to wielkiej różnicy. 

Rzeczywiście jest wiele serwerów zagranicznych (ale nie Polskich) co uważam za plus.

Idea jest forma jaka to przekazaliśmy, wejdź na serwer i dowiedz się więcej. Nie wszystko tutaj zostało opisane. Prawdą jest, że mamy m.in typowe pluginy ale nie tylko. Na dodatek ich konfiguracja została diametralnie zmieniona. Tak, aby rozgrywka była jak najlepsza.

Zasady są zupełnie inne. To nie survival, ani pseudo RPG.

Stać się Legolasem czy kimkolwiek nie musisz kupując rangi... Możesz ją otrzymać w różne inne sposoby, które zostały już opisane.

Możesz wejść chociażby na serwer w piątek i jak będziesz szybki, wpisać kod napisany na serwerze(2) Forum (1) i naszym Facebook'u(2) do

Item Shopa i proszę zstałeś Gandalfem.

Inne serwery przeważnie posiadają mod Lotr co generuję im mapę automatycznie. A co do mapy, to mało kto utworzył tak dużą i dopracowaną mapę jak my. PlanetMinecraft także nie oferuję pełnej mapy Śródziemia jak i reszta serwisów. 

Opublikowano

@nowik111414

Nie przejmuj się wpisami tej osoby. To znana postać minecraftowej części MPCforum. On się jedynie reklamuje pod innymi tematami. Wasz serwer musi być interesujący skoro tu przesiaduje. Paradoksalnie swoją antyreklamą więcej osób zachęca niż zniechęca.

Opublikowano

@nowik111414

Nie przejmuj się wpisami tej osoby. To znana postać minecraftowej części MPCforum. On się jedynie reklamuje pod innymi tematami. Wasz serwer musi być interesujący skoro tu przesiaduje. Paradoksalnie swoją antyreklamą więcej osób zachęca niż zniechęca.

Dziękuje za uwagę. Dyskusja z Galador256 odswieża nam cały czas stronę co sprawia, że jesteśmy na górze.

Powiększyliśmy liczbę slotów do 100 (w każdym czasie można ją zwiększyć lub zmniejszyć), a także zmieniliśmy IP: 188.165.19.211:27880

Opublikowano

Dziękuje za uwagę. Dyskusja z Galador256 odswieża nam cały czas stronę co sprawia, że jesteśmy na górze.

Powiększyliśmy liczbę slotów do 100 (w każdym czasie można ją zwiększyć lub zmniejszyć), a także zmieniliśmy IP: 188.165.19.211:27880

Nw czy to wasz błąd o jedno zero, ale u mnie widnieje 1000 slotów w launcherze ,__,

A co do startu to o której ma być godzinie?

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Hmm... ustawione jest 100, chociaż z 1000 też nie byłoby problemu.  Serwer jest opisany następująco: Lord of the Minecraft 1.7.9

Jeśli tak jest tzn. że to jest nasz serwer. 

W piątek o godzinie 00:01 jest start serwera.  Za około 9:30 h.

Opublikowano

No dobra, dołączyłem do Elfów (może trochę słabi ale zawsze byłem fanem elfów) i dlaczego one nie mają Power na łuku? Przecież ich główną bronią jest łuk, powinien być Power I lub II, a zamiast tego drewniany miecz. Kolejna rzecz: Nie wiem jak używac z czarów ani jak wyjść z Rivendell. Orkowie mi powiedzieli, że gdzieś jest sala teleportacyjna, ale nie moge jej znalezc. Popłynąłem gdzies rzeką i doplynalem do jakiejś dzungli chyba z dzialkami, bo są tabliczki kupna. Pomoże ktoś?

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

W domu Elronda jest teleport jak wbijasz na f Home. Wszystko jest w Rivendell ;)

Wejdź na nasze forum dodaj swój pomysł my go przemyślimy i ewentualnie zrealizujemy ;) elfy maja szybkość na butach w sklepach sa inne lepsze Łuki. Jest troche ogarniania wiec wszystko opiszemy w poradnikach. Pierwsze ukażą sie w niedziele.

Opublikowano

Zapraszamy na nasz serwer już niedługo. Wejdzie wersja 1.1 Naszego z serwera z wieloma nowymi mozliwosciami! 

Tutoriale na temat naszego serwera dostępne na naszym forum, a już niedługo także na serwerze!

Opublikowano

Wszystko spoko ale sam regulamin nie zachęca . Po przeglądnięciu regulaminu u przejściu przez portale ( typu : Tak , K***a ) Zaczołem grę orkiem. Po 10minutach gry już miałem dosyć . Gdzie jakieś moby ? Exp ? Po wyjściu ze spawna tylko działki na sell . Po sprawdzeniu pluginów okazuje się iż na serwerze jest dość sporo pluginów nieautorskich ( ok. 100 ) . Takie servery MUSZĄ mieć autorskie pluginy , co umila grę . Mapka fajna lecz śmierdzi mi trochę netem ale niech będzie , autrorska. 

Ocena serwera : 4/10 (Mocna czwórka )

Opublikowano

@miki201092

Nie wiem jak to jest orkiem, ale w każdym mieście jest sala teleportów, wtedy teleportujesz się na mapę farm i Raidbossów. Tam są moby, oraz np. w Katedrze bossy. Rzeczy dropią też z villagerów w wioskach.

Na największych serwerach np. na Hypixelu też jest kilka nieautorskich, lub po prostu przepisany kod i tyle. 

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@miki201092

Jesli nie ma nas na serwerze to na forum sa poradniki. Poki co nie ma ich na serwerze. Wszystko jest... Tylko trzeba sie rozeznać. Autorski plugin nie jest wcale lepszy, bo skad wiesz ze bedzie idealnie dopracowany, a czyiś plugin idzie modyfikować. Niektóre budowle sa z planetminecraft... Cała mapa jest naszej pracy. Nie wymagajcie kosmosu od 3 dniowego serwera który jest w fazie początkowego rozwoju... Na forum jest wszystko co zostanie zmienione poki co. Jesli jest jakis pomysł to zapodaj na forum albo bezpośrednio do mnie i sie z tym uporamy. Ważne jest to ze podoba sie chociażby 4 graczom... Podoba sie to moze komuś jeszcze i komuś jeszcze... Ten serwer jest dla nich a my chcemy go tylko utrzymać... Juz nie z własnej kieszeni gdzie troche na to poszło... Ja wiem ze cieżko jest komuś zainteresować sie i poszukać dlatego wszystko jest w trakcie prac... Każdy serwer ma inny regulamin, nasz jest troszkę inny. Nietypowy serwer zawsze spotka na swojej drodze przeszkody... Kolejna wersja serwera bedzie lepsza i lepsza... A to co z pewnością nas różni to fakt ze nie jesteśmy głusi na czyjeś propozycje i staramy sie robic tak aby wszystkim pasowało bo w końcu ten serwer jest dla nich... Jest troche ogarniania co odrzuca ludzi, ale to nie hardcore ani typowy mc serwer gdzie idziesz i wszystko masz pod nosem :) z pewnością znajdziesz rzeczy które sa mało spotykane, chociażby easter egg'i.

Pozdrawiam! ;)

Opublikowano

Wg. mnie serwer godny uwagi i polecenia!

Gram na nim od kilku dni i jestem zadowolony z tego, że komuś w końcu udało się zrobić tak dopracowany serwer RPG z tak dużą ilością ciekawych rzeczy!

Oczywiście serwer nie jest jakimś EasyRPG, co można zobaczyć po tym, gdy  trzeba dojść na teren do wydobywania surowców lub zdobyć ciekawe iteamy z Farm (looting czasami wynosi 0,001%), lecz te aspekty go właśnie bardzo wyróżniają! Mi pomógł bardzo Administrator i po 2 godzinach miałem już 2000$, działkę i ciekawe przedmioty :D

Polecam zagrać i wczuć się troche dłużej w klimat, warto!

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Dostępne są poradniki na naszym forum jak to wszystko mniejwiecej ugryźć, a juz niedługo takze na serwerze.

Cały czas sie rozwijamy a codziennie staramy sie modyfikować serwer dla lepszej grywalności.

Na naszym forum wlasnie pojawił sie voucher z nagroda PREMIUM.

Opublikowano

Zaciekawiła mnie ta prezentacja i postanowiłem wejść na stronę, ale gdy zobaczyłem darmową domenę odrazu odechciało mi się grać :( Zróbcie coś z tym! 

Opublikowano

Zaciekawiła mnie ta prezentacja i postanowiłem wejść na stronę, ale gdy zobaczyłem darmową domenę odrazu odechciało mi się grać :( Zróbcie coś z tym!

Jest to początek serwera, który ciagle sie zmienia. Mamy w planach kupno własnej domeny i stworzenie nowej strony, lecz to wymaga sporo czasu. Wiele serwerów minecraft korzysta z WORDPRESS'u i mniej widocznych kreatorów. Mamy reklamę na naszej stronie i troche muli, ale poki co skupiamy sie na rozwoju naszego serwera, głownie grywalnosci, następnie skupimy sie na domenie. Dziekuje za uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...