Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić mc?

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kupno minecraft nadal ma sens, nie prosze o odpowiedzi typu

"Kup bo granie nonpremium to piractwo"

Zastanawiam sie czy istnieja teraz jakies serwery premium ktorych nie ma dla non premek? Głownie polskie serwery! I czy jesli wy byscie mieli kupic teraz mc to byscie kupili? Nie biorąc pod uwage kwestii prawnych.

Cześć...

Opublikowano

Ja bym nie kupował.
MInecraft kosztuje blisko 90zł, a dodaje jedynie skina i parę serwerów premium.
Są także dobre - nawet lepsze - serwery nonpremium.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Pasjonat
Opublikowano

Ja bym nie kupował.

MInecraft kosztuje blisko 90zł, a dodaje jedynie skina i parę serwerów premium.

Tu akurat popieram. Do tego nie wyobrażam sobie, że grałbyś jakoś długo, a pewnego czasu, tak jak ja. Znudziło mi się po kilku miesiącach i nawet usunięty i do tego nie wracam.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

W sumie jeżeli nie szkoda Ci pieniędzy to możesz kupić Minecrafta Premium, ale jednak popieram też zdanie przedmówców.

Opublikowano

Jeżeli nie masz co robić z pieniędzmi to sobie możesz kupić, ale ogólnie uważam że to ''strata pieniędzy'' premium daje Ci jedynie skina i możliwość wejścia na serwery premium >.<.

Opublikowano

Nie xD Ja to gówno kupiłem sam nie wiem po co, teraz próbuję sprzedać. Premium nie daje żadnych korzyści, ale jeśli chcesz kupić pisz PW

Opublikowano

Na twoim miejscu bym nie kupował ;)
Dodaje to tylko skina i wejście na serwery premium, a teraz większość serwerów jest bez premium. Dla mnie to strata pieniędzy ;)

Opublikowano

To zależy, jeśli zamierzasz grać przez dość długi okres (jak np. ja), to się z jednej strony opłaca. Osobiście mam premium od kilku lat i od tych kilku lat gram, mimo to muszę przyznać, że gra już się powoli nudzi ;/ To zależy tylko od Ciebie.

Opublikowano

Moim zdaniem ludzi z Mojangu (a niedługo z Microsoftu) MOCNO przesadzili z ceną.

Blisko 90zł za dostęp do serwerów premium i skin (który możemy mieć na Zyczu [tylko użytkownicy tego launchera je widzą]).

Czy jest więc sens płacenia?

Tym bardziej, że gra może Ci się szybko znudzić.

ICraft

Survival + Gildie + Specjalne itemy

icraft.yfun.pl
[1.10, 1.9, 1.8]

Opublikowano

Oczywiście, że się opłaca ! Między innymi dlatego, że:

1. Masz dostęp do serwerów premium

2. Możesz stworzyć lub pobrać i wgrać swojego ulubionego skina.

Polecam !

Opublikowano

Kupiłam premium jakieś 3 lata temu ze względu na to, że prowadze serwer. Ogólnie poza własnym skinem i możliwością grania na wszystkich serwerach nie masz nic. Jeśli mam być szczera to żałuje, że kupiłam. Szkoda hajsu ;) Poza tym już coraz mniej osób w moim wieku gra w mc także no. A i 3/4 moich graczy ma zyczu i widzą innego skina, nie tego którego ja mam ;) Także nie opłaca się.

Opublikowano

Oplaca sie, premium mam niecaly miesiac i napisze jeszcze raz, ze oplaca sie.

- 19,95€, niby duzo, ale patrzac ze bedziesz grac duzo to sie oplaca bardziej niz kupowanie za 50€ gier na steamie w ktore zagrasz max. 40h.

- Serwery premium, ooo jak dobrze jest grac, masa minigier ktorych NIE MA I NIE BEDZIE na polskich serwerach

- Ogarniecie gracze, to nie jest Polska, tam nikt nieobraza sie, na The Wallsach postawisz crafting, kazdy skorzysta (lub zrobi swoj) i nikt tobie go niepodpierd*** mimo ze ty z niego kozystasz.

- Polskie serwery, malo ale sa i nie to samo co nonpremium.

- Skiny, lepiej nawet i za to wydac te 80zl, niz kozystac ze zawirusowanego zycza.

- Skoro o launcherach mowa, wiele launcherow, ktore sa pod modpacki, np FTB, TechnicPlatform. Stary dobry YogBox czy inne paczki.

- Wspierasz Mojang i Microsoft.

- Nie jestes piratem.

- Zmiana nickow - zmieniasz nick i masz wszystkei osiagniecia na nowym nicku, w odroznieniu od np gdzie bys musial kontaktowac sie z adminami serwera (w co watpie ze pozwola zmienic nick)

Zapewno pare elementow niedopisalem i ktos inny to uzupelni.

#EDIT

Odpowiedzi dla innych

Lepsze, kiedy? Gdzie?, prosze zagraj na serwerze Vanilla z ludzmi, na ktorym kazdy moze wejsc i pograc

Znasz serwer na ktorym jest np. (tutaj znajduje sie pare gier z MinePl**a, HyPix**a, Hive**). Prosze wymien pare.

Na twoim miejscu bym nie kupował ;)

Dodaje to tylko skina i wejście na serwery premium, a teraz większość serwerów jest bez premium. Dla mnie to strata pieniędzy ;)

Bez premium sa te najlepsze (Surv + gildie + aAmin w ItemShop) serwery na ktorych spedzam duzo czasu (0h/30 days)

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Ja polecam kupic :) ma sie spokojny originalny minecraft ktory nie ma schowanych haczykowych programow i wirusow jak te nom-premium :)

Opublikowano

Ja mam premium, ale i tak używam launchera nonpremium (Kainett), gdyż pozwala mi na szybką zmianę nicku kiedy, np chcę coś przetestować na czystym koncie na serwerze. Jeśli na prawdę czujesz, że chcesz premke to poszukaj tanszych kodów gdzieś na allegro lub popytaj kolegów czy nie chcą ci odsprzedać. Co więcej za niedługo ma się pojawić opcja zmiany nicku, wiec kupno czyjegoś nieużywanego konta brzmi całkiem sensownie.

Opublikowano

Gram w Mc od sporego przedziału czasowego od momentu gdy dodanie płyt dźwiękowych było nowością a co dziś jest bezużyteczne...

• Skin - niby możesz wgrać jaki chcesz ale jeżeli WGRASZ to znaczy że ktoś go już MA NA SWOIM NICKU a co za problem wziąć sobie jego nick? Skoro na 99% nie będzie on gram akurat na tym serverze.
  • Servery PREMIUM niby jakieś lepsze coś innego ogarnięty server. Niby tak ale grałem na premium przez 3msc (wypożyczone) i nie wiem czy były aż takie fajne, dzieciarnia jak wszędzie, chamstwo jak na każdym serverze w 100% każdym,
  • Servery Premium tak samo robią dzieci jak no-premium nie ma tam jakiegoś przedziału wiekowego który zabroni 10latkowi server zrobić... zmienia się tylko 1 opcję na Premium i tyle 10sekund roboty i server No-Premium robi się Premium
  • Plusem jest to że wchodząc masz 100% pewności że na swoim nicku zagrasz na serverze Premium

Gdyby Microsoft pomyślał i zrobił coś w stylu UnTurned (gra DayZ+Minecraft) że Gold ma na start na każdym serverze dodatkowe EQ to możńa by jeszcze pomyśleć ale że kupując Premkę nie dostajesz praktycznie nic to nie warto kupować strata kasy a dostaniesz jedynie tak naprawdę servery premium bo resztę da się załatwić sposobem

TEMAT

Opublikowano

Oczywiście:

* własne UUID które się nie zmieni, w przeciwieństwie do piratów

* możliwość zmiany nicku oraz skina

* będziesz mógł na 99% zagrać na serwerze pod swoim nickiem (wyjątek - 10 slotówki dzieci piratów)

Opublikowano

TAK!

Premium nie tylko skina... Ma WIELE, WIeLE dużych i za*ebistych serwerów! hypixel.net, mineplex.com, hivemc.eu i wiele... wiele więcej

Opublikowano

Opłaca się jak użyjesz mojego sposobu ja minecraft premium kupiłem za 10 zł 

- Czy mogłem wybrać nick? Tak mogłem dostałem Gift Code za 10 zł

- Czy mogę zmienić skina Tak tylko za 10 zł

- Czy to kosztowało 90 zł Nie gift code kosztował 10 zł

- Gdzie kupić www.allegro.pl 

Opublikowano

Jak się nie opłaca, jak się opłaca.

Jeśli chcesz pograć na serwerach premium, które zazwyczaj oferują więcej niż takie randomowe, to zdecydowanie warto wydać 80 złotych.

Również masz skórkę, którą możesz zmieniać. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...