Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wtf? Zobaczcie sami.

DeLux394

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech ktos mi wytłumaczy jedną rzecz.

Bola zrobili zeby zarobic

Ale takie cos to po co? dla jaj? 

Dla zemsty, dla funnu, dla swoich 5 minut.

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Niech ktos mi wytłumaczy jedną rzecz.

Bola zrobili zeby zarobic

Ale takie cos to po co? dla jaj? 

O błędzie było wiadomo od 2 lat. Od tamtej pory tematu nie ruszono. Twórca tego czegoś (ponoć na IRC) potwierdził, że pisał w tej sprawie do riotu kilkukrotnie i nic to nie dało. W między czasie, tydzień temu czerwoni ogłosili nabór "białych kapeluszy". Czy to osobiste, raczej nie sądzę, bardziej próba pokazania jak kończy się lekceważenie sprawy.

Opublikowano

O błędzie było wiadomo od 2 lat. Od tamtej pory tematu nie ruszono. Twórca tego czegoś (ponoć na IRC) potwierdził, że pisał w tej sprawie do riotu kilkukrotnie i nic to nie dało. W między czasie, tydzień temu czerwoni ogłosili nabór "białych kapeluszy". Czy to osobiste, raczej nie sądzę, bardziej próba pokazania jak kończy się lekceważenie sprawy.

Rito wszystko lekcewarzy nawet to, że w tej chwili można sobie włamać na kilka tysiecy kont graczy dwona kliknieciami

668421422290643422464.png

Opublikowano

Rito wszystko lekcewarzy nawet to, że w tej chwili można sobie włamać na kilka tysiecy kont graczy dwona kliknieciami

Aż tak bym nie dramatyzował. Z tego zrobił się wielki szum, bo pojawiły się kluczowe słowa jak włamać, sam bym tego tak nie nazwał a przynajmniej nie nadużywał. Oczywiście można wejść na czyjeś konto bez hasła co nie powinno się w żadnym wypadku zdarzyć, ale jedyne co może zrobić osoba włamująca to wydać RP, IP i spróbować przenieść konto co i tak się nie uda, bo każdy jest w jakiejś drużynie. Wystarczy napisać do supportu i wszystko zwrócą od ręki. To zdecydowanie błąd, którego nie można tak zostawić, natomiast nie uważam, by był on niesamowicie inwazyjny na szeroką skalę. C'mon, kogo obchodzi takie twoje lub moje konto?

Opublikowano

Aż tak bym nie dramatyzował. Z tego zrobił się wielki szum, bo pojawiły się kluczowe słowa jak włamać, sam bym tego tak nie nazwał a przynajmniej nie nadużywał. Oczywiście można wejść na czyjeś konto bez hasła co nie powinno się w żadnym wypadku zdarzyć, ale jedyne co może zrobić osoba włamująca to wydać RP, IP i spróbować przenieść konto co i tak się nie uda, bo każdy jest w jakiejś drużynie. Wystarczy napisać do supportu i wszystko zwrócą od ręki. To zdecydowanie błąd, którego nie można tak zostawić, natomiast nie uważam, by był on niesamowicie inwazyjny na szeroką skalę. C'mon, kogo obchodzi takie twoje lub moje konto?

Tylko istnieje program ktory ci w 30 min 2 tys kąt schakuje. Ale przecież riotu nic nie obchodzi

668421422290643422464.png

Opublikowano

Tylko istnieje program ktory ci w 30 min 2 tys kąt schakuje. Ale przecież riotu nic nie obchodzi

W "kącie" to możesz sobie kibelek postawić i go "schakować", żeby ci tyłek podmywał.

Hmm dzisiaj ,,ukradłem'' sobie 42 konta i nic nie mam

Nic nie ukradłeś, co najwyżej uzyskałeś nieautoryzowany dostęp. Taki z ciebie hacker jak z bonza.

I tak wszyscy co coś ukradli zostana zbanowani na wszystkie mozliwe konta, ip, karte mac, a rp zostana zwrocone...

Jeżeli ktoś jest na tyle głupi, żeby robić to na swoim IP to pozdrawiam. Nie sądzę, by osoby za to odpowiedzialne zadbały o swoje cztery litery.

Opublikowano

takie akcje to dowod na to ze sie da wiele ominac w prosty sposob wiec nie lekcewazyl bym tak tego

skoro juz tyle osiagneli to co ich powstrzyma przed powazniejszymi wlamami?

Opublikowano

Boże.. Przypomnijcie sobie zabezpieczenia gameforge kilka lat temu np. w metinie. Zostało ominięte w ciągu tygodnia. Co to takiego ominąć zabezpieczenie rajotu teraz ?

Opublikowano

Cała ta sytuacja to zaniedbanie sklepu, który działa w oparciu na Internet Explore'rze (lol).

Pisali, że pracują nad załataniem luki.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Cała ta sytuacja to zaniedbanie sklepu, który działa w oparciu na Internet Explore'rze (lol).

Pisali, że pracują nad załataniem luki.

W dwój miejscach wisi info z wczoraj, że załatane. Nie wiem na ile jest to uspokajanie graczy a na ile prawda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...