Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem xampp localhost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj, nagle localhost zaczął się strasznie wolno wczytywać trzeba czekać pare minut aż się strona na localhost załaduje, nie miałem nigdy takiego problemu, resetowalem neta, antywirus wyłączony oraz firewall. Pomocy 8S

4897574088.png

Opublikowano

Każdą z pora rób oddzielnie i sprawdzaj czy działa:

Próbowałeś na innej przeglądarce odpalić localhosta? Jak nie to spróbuj.

zmień z "localhost" na "127.0.0.1" w ustawieniach użytkownika bazy i ustawieniach konfiguracji XAMPPa.

Czy masz włączony xdebuger lub zend debugger w konfiguracji php.ini? Jeśli tak, to tutaj może być przyczyna.

Masz ustawiony port 80?

przeinstaluj xamppa.

//Edit

spróbuj wyłączyć internet i wtedy zobaczyć czy localhost działa jak należy.

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

Próbowałem na innych przeglądarkach, to samo. Mam ustawione 127.0.0.1 Wyłączony XDebugger, oraz Debugger. Tak jest ustawiony port 80. Sprawdzałem bez neta dalej jest to samo. Jedyna opcja mi została by przeinstalować, napisze czy coś dało.

Edit/

Reinstall nie dał nic kompletnie, dalej bardzo długo się wczytują strony.

4897574088.png

Opublikowano

To może wina leży w aplikacji, którą stawiasz na tym xamppie. Przypomnij sobie co dodawałeś do kodu w okresie gdy zaczął zamulać.

Opublikowano

Kompa wyłączam codziennie, wyrzuciłem cały kod, stronę i wgrałem jescze inną dalej to samo zamula. Pracować się nie da, czekać minute aż sie strona odświezy za każdym razem.

4897574088.png

Opublikowano

spróbuj zmienić dwie wartości pliku konfiguracyjnego apacha. Wejdź w apache/conf/httpd.conf i zmień te dwie opcje z OFF na ON

EnableMMAP on
EnableSendfile on

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

spróbuj zmienić dwie wartości pliku konfiguracyjnego apacha. Wejdź w apache/conf/httpd.conf i zmień te dwie opcje z OFF na ON

EnableMMAP on
EnableSendfile on

Dalej to samo.

4897574088.png

Opublikowano

Sprawdz w panelu xamppa na jakich portach działa apache/mysql i sprawdź czy inny program nie wykorzystuje tych portów np: skype, gg.

wipek.pl

Opublikowano

Port 80 i raczej żaden program z teog nie korzysta bo normalnie chodziło z tymi programami co ciągle mam.

ref

Problem dalej jest ten sam, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

@Edit//

Jednak jeden z kodów zamulał mi całą stronę.

Do Zamknięcia

4897574088.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...