Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak rozpocząć grę?

KamilMetin69PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema sciagnalem sobie wlasnie minecraft bo muwiom ludzie ze lepszy jest' ods metina i ze niby gra dla kreatywnych

ale nic nie kumam sa jakies poradniki dotej gry? bo cienzka jest musze przyznac i nie moge nawet pierwszej nocy pszetrwac

Opublikowano

Na początku zbieraj drewno z drewna zrób deski  z desek "Workbench" w wersji angielskiej a tak to crafting ----> http://www.minecraft-crafting.net/. A gdy noc jest to chowaj się pod ziemie :) tak jak ja to robiłem gdy zaczynałem grać. Albo wpisz na YT: Minecraft poradniki dla początkujących 

Opublikowano

http://minecraft-pl.gamepedia.com/Poradniki#Programy_zewn.C4.99trzne
Mysle ze na sam poczatek wystarczy to przeczytac z pominieciem dzialow 'programy', 'multiplayer' (lepiej zaczac na single, potem na multiplayer), 'techniczne' i 'inne'.

Rowniez na sam poczatek polecam zmienic jezyk na polski dla ulatwienia.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Gra minecraft to fra RPG. Pisana e Javie jest to prosta gra przy pomocy której możesz stworzyć swój świat. Po utworzeniu wszystkiego możesz się cieszyć swoimi dziełami. Na youtube jest mnóstwo poradnikow ( mniej ogranietych, bardziej ogranietych ). Ale uważam że ta grę trzeba poznać samemu.

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

Na początku znajdź sobie drzewo i je zetnij ręką ---> potem zrób z nich deski -----> z desek patyki ----> potem znowu z desek zrób ''Stół Rzemieślniczy'' ---> następnie kliknij na SR ppm i zrób drewnianą siekierę -> potem wykop tyle drewna ile ma ci starczyć (np. 32 drewna to będzie 64 desek) potem z tych desek porób sę kilofy,miecze,siekierki wkop się w jakąś skałe mieszkaj tam przez 1 noc(w nocy możesz sobie tam kopać kamień z którego możesz zrobić sobie lepsze uzbrojenie :) ) Nie zapomnij o jedzeniu jak grasz na poziome PL : Łatwym + ENG : Easy +. Jedzenie możesz zdobyć zabijając zwierzęta po drodze.(np. Świnki , kury , krowy) pochodnie możesz zrobić z 1 patyka i 1 węgla / węgla drzewnego wten sposób możesz przeżyć 1 noc a nawet więcej. Dalej rób co ci fantazja podpowiada :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...