Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy hosting twoim zdaniem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś niedługo mam zamiar stawiać serwer i mam dylemat nad wybraniem hostingu :)

I tu pytanie do was jaki hosting waszym zdaniem jest najlepszy?:D I jeszcze jakbyście mogli to troche go opisać :D

Za wypowiedź i jakieś plusy i minusy lajk :D

Opublikowano

Według mnie najlepszym hostingiem jest Pukawka.pl.

Dlaczego?

- Szybko odpisujący Support tego hostingu.

- Hosting jest tani, a dobry.

- Dobre oferty slotowe tego hostingu.

- Hosting posiada dużo bajerów ze strony panelu klienta.

- Łatwy panel klienta.

Jeżeli szukasz dobrego hostingu, to wybieraj ten hosting. 

Opublikowano

Pukawka, enderchest, craftserve.

Aktualnie posiadam serwer na enderchest zero lagów. Można ustawić dowolną liczbę slotów.

Support szybko odpowiada, ale jak coś się chce zmienić (np. Email "Nie możemy tego zrobić ze względu na bezpieczeństwo") i inne.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Craftserve, szczególnie ta oferta "Premium". Mam serwer, nie ma lagów, żadnych crashy.

Opublikowano

Polecam pukawke

Tani i dobry hosting.

Brak lagów

Przejrzysty PK

Polecam jak najbardziej, gracze się nie skarżą i łatwy kontakt z supportem

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy hosting to enderchest.pl. Zero lagów naprawdę fajne zarządzanie serwerem darmowa stronka do twojego serwera (chyba przy każdym pakiecie). Sam mam tam serwer i naprawdę jest mega! :D

Opublikowano

Nie lepiej zainwestować w jakiś mały serwer dedykowany? Jakby tak przekalkulować koszty to raczej bardziej opłaca się kupić maszynkę za 100-150zł niż tyle samo płacić za dużo mniej slotów.

Opublikowano

IMO Craftserve z nową ofertą totalnie rozjebał rynek, a teraz jeszcze zwiększyli dyski także brałbym nawet w ciemno ;)

Opublikowano

Wszyscy tym Craftserve się cieszą, bo dostają "unlimited" RAM.

Nie lubię Craftserve, mam z nimi złe wspomnienia. Zdecydowanie wolę CraftHost.pl

Nie bawią mnie hostingi, bo po prostu Cię ograniczają tylko do MC i nie zrobisz tam wszystkiego. Wolę dedyki, ale

jeśli mowa o hostach, to zdecydowanie CraftHost.pl Mało popularny, a jest zarąbisty. Ludzie, którzy tam pracują są świetni

i szybko odpisują w boku. Dobre maszyny, nigdy nie miałem z nimi problemów. Nawet pomogli mi przy starcie u nich, czyli

przeniesienie się z innego hosta. Miałem powyżej 40 slotów, to dostałem numer gg i zawsze mogłem pisać.

Bardzo lubię CraftHost, dla mnie to jest najlepsze miejsce do trzymania własnych serwerów.

Super ludzie tam są. Łatwo się z nimi dogadać, sponsorowali nam nagrody dla użytkowników MPC, chociaż

chyba nikt nie pamięta. Jakbym dalej siedział na hostach, a właściwie hoście, to siedziałbym na CraftHost.pl

Po prostu boskość.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wszyscy tym Craftserve się cieszą, bo dostają "unlimited" RAM.

Nie lubię Craftserve, mam z nimi złe wspomnienia. Zdecydowanie wolę CraftHost.pl

Nie bawią mnie hostingi, bo po prostu Cię ograniczają tylko do MC i nie zrobisz tam wszystkiego. Wolę dedyki, ale

jeśli mowa o hostach, to zdecydowanie CraftHost.pl Mało popularny, a jest zarąbisty. Ludzie, którzy tam pracują są świetni

i szybko odpisują w boku. Dobre maszyny, nigdy nie miałem z nimi problemów. Nawet pomogli mi przy starcie u nich, czyli

przeniesienie się z innego hosta. Miałem powyżej 40 slotów, to dostałem numer gg i zawsze mogłem pisać.

Bardzo lubię CraftHost, dla mnie to jest najlepsze miejsce do trzymania własnych serwerów.

Super ludzie tam są. Łatwo się z nimi dogadać, sponsorowali nam nagrody dla użytkowników MPC, chociaż

chyba nikt nie pamięta. Jakbym dalej siedział na hostach, a właściwie hoście, to siedziałbym na CraftHost.pl

Po prostu boskość.

Nie dość że CraftHost, ma ogromne ceny za usługi, to do tego te usługi są strasznie okrojone, i nie warte swojej ceny.

Opublikowano

CraftServe to gówno, konsola nie działa oraz instalator zbugowanych pluginów.

Z hostingów poleciłbym CraftHost i LvLUP, hostingi dobre i godne zaufania ;)

Ich supporty szybko odpisują :)

Opublikowano

Enderchest.pl lub Craftserve.pl

Oby 2 hostingi są genialne. Testowałem tym bardziej że na enderchest doszedł nowy pakiet BEZ LIMITU RAM I SLOTÓW. 

POLECAM GORĄCO

Opublikowano

CraftServe to gówno, konsola nie działa oraz instalator zbugowanych pluginów.

Musisz mieć jakąś antyczną przeglądarkę skoro konsola Ci nie działa.

Jaka przeglądarka, jej wersja, jaki system?

Pluginy są pobierane najnowsze ze stron autorów - to nie nasza wina, że sporo osób nadal żyje w świecie 1.6/1.7 walcząc z hackami protokołu (multiwersje) i innym szajsem.

Moim zdaniem craftserve, ale ostatnio maja ataki DDoS i maja problemy, ale do tej pory wszystko mi dzialalo bez zastrzezen.

Sytuacja jest już pod kontrolą. Mamy tak dobrą ofertę, że ktoś zaczął tupać nóżkami ;)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Nie dość że CraftHost, ma ogromne ceny za usługi, to do tego te usługi są strasznie okrojone, i nie warte swojej ceny.

Pierwsze słyszę, żeby CraftHost miał okrojone usługi. Bardzo mi się podobają, a za jakość się płaci.

Ale szanuję taką opinię. Ja przykładowo nie lubię CraftServe, a CraftHost to jest hosting, na którym byłem zadowolony

w 110%.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Osobiscie polecam OVH.PL Bardzo tanie maszyny. Kupujesz dedyka/VPS'a i stawiasz server mc, ts3 i strone www na jednej maszynie! Nikt cie nie ogranicza.

Lecz jezeli nie znasz linuxa, to craftserve!

Opublikowano

@Burned123

Mnie interesuje ta oferta premium u CraftServe. Jak to dokładnie jest? Dostaje tyle ramu ile chce czy jak?­

Na start dostajesz 8GB, w przypadku problemów z pamięcią powiększamy aż do 24GB.
Dobrze skonfigurowany serwer nie jest w stanie pociągnąć więcej niż 10 GB przy 150 graczach.
Powyżej 200-250 graczy serwery Minecraft nie skalują się w poziomie, trzeba dodawać kolejne procesy i proxy (np. bungeecord).

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...