Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hmm elo hell ? :D

makario90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.Chciałbym was zapytać drodzy gracze ligi co polecacie na wyjście z tej brązowej dywizji jakieś tipy jakie postacie, cokolwiek w poprzednim sezonie byłem w silver 1 teraz brąz 3 (placementy ..grr). Mój nick w grze to: makario96 .Może popełniam jakieś błędy typu złe runy itd.. Z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

Sam mialem problem z wyjsciem z silvera w poprzednim sezonie. Prawie caly sezon spedzilem w silverze, a dopiero gdy zaczalem mainowac np. xeratha/ziggsa na midzie to wygranych mialem o wiele wiecej. Radze CI grac 1 postacia na kazdej pozycji.

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Ciesz się jesteś w najwspanialszej lidze we wszechświecie ;]­ "BRONZY" :D Jeżeli nie umiesz wyjść z brązu wstydź się i albo oglądaj dużo streemów nerva/disa albo odinstaluj lola proste no nie ?

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Co ty pierdolisz jakie złe runy? Ja bez runek wyszedłem z bro bez je*ania to i teraz na 2 koncie wyjdę :D. Po prostu nie spinaj dupy w lobby o mida tylko bierz to co wolne jest chyba że jesteś 1 z pierwszych picków

Opublikowano

Jeżeli nie wiesz jak wyjść,bierz Kate,Akali,Zed i jechanka.Roamujesz bota,topa oddajesz kile lub zabierasz jeżeli wiesz,że dasz radę SAM zcarrowac.

Oglądaj Twitcha i ucz się

POWODZENIA :D

Opublikowano

Znajomy 13 latek, spadł do Brązu V, jak zwykle powiedział że ty tylko dywizja... a dywizja nie oddaje twojego skilla. Po miesiącu już pchał się do golda.

Jego taktyka? Yasuo/Akali i sam ich ogrywał. I nie gadajcie że nie da się wyjść skoro nawet On dał ;>

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Jest problem w tym że nie ma czegoś takiego jak "Elo Hell"

Po prostu nie potrafisz grać i tak już jest, teraz będziesz zwalał wszystko na team jaki to on zły i nie dobry.

Próbuj grać jedną linie gdzie będziesz carrował, tam gdzie umiesz graj a nie "o teraz mam ochotę zagrać pantheonem to sobie pogram" i robisz 36 cs w 40 minut :D

Możesz znaleźć sobie kogoś do duo i we dwoje na pewno dacie radę.

Opublikowano

Ja po placementach jestem w Silver 4, a w nich wygrałem 3 z 4 gier Poppy xD Polecam.

A tak to Olaf jest dobry na ropa w bronie, Jarvan w Jungli, a na bota to L# i lecisz Ezrealem spawnkille po 6-s tym xDD

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Teraz masz 1,055 mmr, a średnie mrr dla twojej ligi wynosi 1,048. 
Żeby wyjść z brązu grać raczej midem, ponieważ lepiej się cerruje gierki, i najlepiej jak widzisz, że

twoja drużyna sobie nie radzi pomagaj na liniach i oddawaj im kille aby mogli się nafeedować.

Do tego polecam nauczyć się farmić, aby mieć więcej hasju na itemki, abyś mógł rozwalać

innych. Każda postacią można wyjść z brązu. Ale takie postacie, które są łatwe to należą to nich:

Fiora, Ahri, Katarina, Yasuo, Zed, Jinx, Graves, Caitlyn, Darius, Rek'Sai, Lulu. 

Według mnie te postacie są bardzo dobre. Mam nadzieję, że coś pomogłem :) 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi mam jeszcze pytanie co do supporta bo czasem zdarzy się grać nim co najlepiej pickować by "wykerować" grę 

Ja polecam: Leona, Morgana ( Ona kontruje wszystko :D ), Annie i może jeszcze być Janna :) Ale najlepiej to morgana i leona :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi mam jeszcze pytanie co do supporta bo czasem zdarzy się grać nim co najlepiej pickować by "wykerować" grę 

Zalezy od Twojego teamu i druzyny przeciwnej, ale jak nie wiesz jaki support bedzie najlepszy to chyba mozesz wybierac Leone  i morgane. 

Sam też teraz przegrywam ciągle, ale to poprostu tak już jest, nie wygrasz gry gdy wszystkie linie przegrywają, a Ty sam nie jesteś nafeedowany. Miałem taką sytuacje dziś, że wukongiem 8-0 w early, a oprocz tego kilka zabojstw oddawalem druzynie, to i tak przegralem, bo druzyna po prostu nie grala ze soba.

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

Ja bym na low elo wziął Annie, farmisz kiedy nie ma Twojego adc, dochodzą do tego asysty itp. Robisz się pod Ap w i late jesteś piątym carrym. Dość fajnie to wychodzi jak ogarniasz flash + R

Opublikowano

http://screenshooter.net/100250922/skrin_14GG IZI. Ci którzy pierdolą że nie ma elo hell niech wypierdalają. W przedsezonie byłem w S1 i tam DAŁO się grać. S4 i niżej to już ELO HELL. Dzieciarnia się wylęga. Ci którzy chcą napisać że zasługuje na S5 niech przeczytają ten poradnik:

1. Spadnij do S5.

2. Pograj z dziećmi.

3. Spróbuj wygrać.

4. Wygrałeś jakimś cudem? Zagraj nastepny mecz =)))))))))))

Opublikowano

Jest problem w tym że nie ma czegoś takiego jak "Elo Hell"

Po prostu nie potrafisz grać i tak już jest, teraz będziesz zwalał wszystko na team jaki to on zły i nie dobry.

Próbuj grać jedną linie gdzie będziesz carrował, tam gdzie umiesz graj a nie "o teraz mam ochotę zagrać pantheonem to sobie pogram" i robisz 36 cs w 40 minut  :D

Możesz znaleźć sobie kogoś do duo i we dwoje na pewno dacie radę.

Jest takie coś przyjacielu ja gram w tą grę 3 lata i co z tego mam jestem w brązie musze kerować każdy mecz w 20 min 200 farmy i pełno killi . I co ja przegrywam . I kłania się pytanie dlaczego ? Bo mój jungler ssie ? Bo mój cały team ssie ? Możesz wygrać linie ale gry sam nie wygrasz i dlatego ja obwiniam team.(Nie zawsze ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie nie każdy musi się z tym zgadzać.) Gdybym miał w miarę ogarnięty team to bym był już w plat ..  Ale na brąz nawet duo nie działa ^^ Grałem z kolegą on jungle ja top i co ? i nic twoi "koledzy z teamu instalockują bo jak nie to troll " I co zrobisz nic nie zrobisz (a i tak ten kto instalockuje najczęściej feeduje)

2v1xidf.png

Opublikowano

­

Jest takie coś przyjacielu ja gram w tą grę 3 lata i co z tego mam jestem w brązie musze kerować każdy mecz w 20 min 200 farmy i pełno killi . I co ja przegrywam . I kłania się pytanie dlaczego ? Bo mój jungler ssie ? Bo mój cały team ssie ? Możesz wygrać linie ale gry sam nie wygrasz i dlatego ja obwiniam team.(Nie zawsze ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie nie każdy musi się z tym zgadzać.)

Skoro grasz 3 lata i twoje największe osiągnięcie to brąz 1 i brak serii do silvera to ja Ci gratuluję skilla :D

Tak tylko przypuszczam.

Jeśli grasz suppem to możesz tak pomóc swojemu ADC że wygracie linie, a resztę prosicie tylko żeby nie feedowali i deffowali linie potem zaczną się TF i dajesz radę.

Zrzucanie winy na junglera to chyba najlepsza wymówka ludzi z brązowych dywizji, sami zrobią w 5 minut 0/3 na midzie a potem "gdzie jest jungler, je&ać tego śmiecia pier*olony polaczek cebulaczek zero ganków masz reporta śmieciu".

Sami wmawiacie sobie to elo hell, rozumiem że w większości przypadków są osoby które na przymusie chyba muszą zepsuć grę, ale to idzie poznać już nawet w lobby.

Ja od siebie dalej polecam granie duo z jakimś ogarniętym kumplem.

Jeśli już to na serio przez team nie idzie wygrać to pickujcie postacie którymi jest chociaż 80% wygrania w brązach.

Potrenujcie sobie na normal draft i to chyba jedyne rozwiązanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...