Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utrata wszystkich dokonań gier rankingowych (ramka,ikonki,skiny, NAWET MMR).

Shecter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze dziwne to bo to, że konto było logowane na innym IP nie powinno być powodem do bana za boostowanie. Przyczyna musi leżeć gdzie indziej, no bo jak to tak, ban za to że pogrywam sobie w domu, u znajomego lub na prywatnych zawodach np. kafejce ?? 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

To jest polityka riotu, osiagneli taka liczbe graczy ze nie obchodza ich ppjedyncze jednostki, "nie podoba sie to nie graj, gra jest f2p powinienes sie cieszyc ze mozesz grac" tak mysli rito. W regulaminie maja napisane ze moga nawet nasrac na twoje konto bez podania przyczyny bo to ich wlasnosc i tego naduzywaja.

A skoro twoja dziewczyna ma wiekszosc gier solo to skad pewnosc ze nie byla boostowana?? Moze te osoby na forum o ktorych mowisz tez byly boostowane ale ciezko sie przyznac i jeszcze sie zapieraja?

Pojęcie F2P nic nie znaczy, bo gdyby było F2P, to przynajmniej zmiana nicku była by darmowa jednorazowo.

A do supportu nie masz co pisać, bo to jest raczej odpisywanie z automatu, więc nic nie zdziałasz. I w sumie racja, co ich obchodzi pojedyncza osoba? Ja miałem kilkakrotnie sytuacje przez którą nie mogłem zalogować się do gry, bo niby Firewall blokował LoLa, a to kij prawda, a i tak leaverbustera dostałem ale z tym pisałem tylko raz w sprawie mystery giftów i nic więcej.

Macie jednak szczęście że WhiteZorin wam nie odpisał, bo ten to... Szkoda słów...

Opublikowano

No cóż, teraz czekać żebym ja dostał bana to przy okazji i mi zabiorą nagrody bo przecież u siebie miałem platV i nie mogłem wyjść, a po przeprowadzce do dziewczyny (od września gramy na jednym necie) wbiłem z plat V do plat I w miesiąc . Po prostu przez te leave'y dostała bana i riot sobie pomyślał " kurde na tym IP nie mogła wyjść z gold III, a tu na innym w miesiąc plat V, to po unbanie zabierzmy jej nagrody bo na pewno boost mmr". Więc mam ostrzeżenie na przyszłość jak gracie u kogoś to nie grajcie ranków ;p(ferie/wakacje u rodziny itp.), a po przerowadzce jak dostaniecie bana i w tym czasie podskoczycie w rankingu to stracicie wszystkie osiągnięcia rankingowe. Więc wniosek, nie grajcie rankedów po przeprowadzce/zmianie neta bo przy najbliższym banie riot wam wmówi że macie boost mmr. Brawo Riot, po raz kolejny.

Opublikowano

No cóż, teraz czekać żebym ja dostał bana to przy okazji i mi zabiorą nagrody bo przecież u siebie miałem platV i nie mogłem wyjść, a po przeprowadzce do dziewczyny (od września gramy na jednym necie) wbiłem z plat V do plat I w miesiąc . Po prostu przez te leave'y dostała bana i riot sobie pomyślał " kurde na tym IP nie mogła wyjść z gold III, a tu na innym w miesiąc plat V, to po unbanie zabierzmy jej nagrody bo na pewno boost mmr". Więc mam ostrzeżenie na przyszłość jak gracie u kogoś to nie grajcie ranków ;p(ferie/wakacje u rodziny itp.), a po przerowadzce jak dostaniecie bana i w tym czasie podskoczycie w rankingu to stracicie wszystkie osiągnięcia rankingowe. Więc wniosek, nie grajcie rankedów po przeprowadzce/zmianie neta bo przy najbliższym banie riot wam wmówi że macie boost mmr. Brawo Riot, po raz kolejny.

raczej nie szczegolnie ze nie wbiles do wyzszej dywji (diamentu) a raczje boosta bys niekupil z p5 do p1 bo to nic prawie niedaje :p

Hello there.

Opublikowano

Tu nie chodzi o przejście do tego diamentu, ale wygrywając 30 na 35 gier, a wcześniej wygrywając 10 na 30~ średnio, to jest różnica dla riot'u. Dajmy przykład "bronza" siedzi w brąz V i przegrywa 99 gier na 100, a póżniej jedzie na ferie do np. wujka i nagle wygrywa 40 na 50 i wbija do brąz I, w tym przypadku gdyby dostał bana za np. 3x leave to jestem pewny że riot po unbanie zabrałby mu wszystkie osiągnięcia rankingowe i mu wmówił że miał boost mmr, bo wbił dajmy 250 mmr w krótkim czasie na innym IP, uwierz mi. 

Riot powinien w jakiś sposób opanować te boostowanie bo jak widać w tym tempie nie będzie można grać rankedów na innym IP. Jest kuźwa z 50 ofert w internecie z boostowaniem i nic sobie Riot z tego nie robi, ale dadzą niesłusznie bana za półtora na dobrą sprawe leave'a(bo nie mogą zoptymalizować clienta) i prześledzą sobie po drodze historie gier i na jakim IP były grane i odrazu wlepią "boost mmr". Ludzie kupują RP na potęge, sam kupuje bo mogę(na dobrą sprawe większość z telefonu (god bless telefony na karte), ale to nieważne i będą się bawić w więcej skinów ( w ciągu samego stycznia ogłoszono 10 skinów), jakieś frequences (odsyłam do ich nowego filmu na YT), jakieś jebane pierdoły, a nie zajmą się kur wa trybunałem który nie działa od roku i supportem który robi tylko kopiuj w klej, a jak ktoś za długo ciągnie dyskuje na supporcie to zamykają sprawe bez wyjaśnień i nie odpowiadają na kolejne zgłoszenia. Kpią sobie z graczy bo mogą.

Opublikowano

Może była toksyczna i za to otrzymała karę. Polecam napisanie do supporta.

Opublikowano

Tu nie chodzi o przejście do tego diamentu, ale wygrywając 30 na 35 gier, a wcześniej wygrywając 10 na 30~ średnio, to jest różnica dla riot'u. Dajmy przykład "bronza" siedzi w brąz V i przegrywa 99 gier na 100, a póżniej jedzie na ferie do np. wujka i nagle wygrywa 40 na 50 i wbija do brąz I, w tym przypadku gdyby dostał bana za np. 3x leave to jestem pewny że riot po unbanie zabrałby mu wszystkie osiągnięcia rankingowe i mu wmówił że miał boost mmr, bo wbił dajmy 250 mmr w krótkim czasie na innym IP, uwierz mi. 

Riot powinien w jakiś sposób opanować te boostowanie bo jak widać w tym tempie nie będzie można grać rankedów na innym IP. Jest kuźwa z 50 ofert w internecie z boostowaniem i nic sobie Riot z tego nie robi, ale dadzą niesłusznie bana za półtora na dobrą sprawe leave'a(bo nie mogą zoptymalizować clienta) i prześledzą sobie po drodze historie gier i na jakim IP były grane i odrazu wlepią "boost mmr". Ludzie kupują RP na potęge, sam kupuje bo mogę(na dobrą sprawe większość z telefonu (god bless telefony na karte), ale to nieważne i będą się bawić w więcej skinów ( w ciągu samego stycznia ogłoszono 10 skinów), jakieś frequences (odsyłam do ich nowego filmu na YT), jakieś jebane pierdoły, a nie zajmą się kur wa trybunałem który nie działa od roku i supportem który robi tylko kopiuj w klej, a jak ktoś za długo ciągnie dyskuje na supporcie to zamykają sprawe bez wyjaśnień i nie odpowiadają na kolejne zgłoszenia. Kpią sobie z graczy bo mogą.

idac tym tokiem myslenia, ban za wychodzenie nie jest juz mozliwy :3

Hello there.

Opublikowano

Leaverbuster zdecydowanie wykluczony, więc są dwie opcje.

Boost albo po prostu kogoś zwyzywała. Ewentualnie feedowanie przeciwnej drużyny, bo za to też reporty są. Dziwne że Rito jeszcze nie dodało do zgłoszeń. "Brak skina"

Opublikowano

Może była toksyczna i za to otrzymała karę. Polecam napisanie do supporta.

Za toksyczność można dostać bana na chat albo bana na pare dni. Do supporta już napisaliśmy (poczytaj poprzednie posty). Jeśli reporty za toxic zdarzają się częściej to wtedy są dłuższe bany, ale nie zabierają za to nagród wszystkich z poprzednich sezonów i mmr.

idac tym tokiem myslenia, ban za wychodzenie nie jest juz mozliwy :3

Otóż jest, leaverbuster działa, ale trybunał nie. Trybunał był od osądzania ludzi za reporty, leaver buster za wychodzenie/afczenie.

Leaverbuster zdecydowanie wykluczony, więc są dwie opcje.

Boost albo po prostu kogoś zwyzywała. Ewentualnie feedowanie przeciwnej drużyny, bo za to też reporty są. Dziwne że Rito jeszcze nie dodało do zgłoszeń. "Brak skina"

Co do feedowania przeciwnej drużyny. Przy drugim leave'ie przeciwnicy zabili ją 5 razy na respie, więc mogli zajebiści teammate'ci wysłać takie reporty, ale wciąż to nie upoważnia ich do zabrania ikonek,skinów,ranki i mmru. Po prostu jej konto wygląda tak jakby nigdy wcześniej rankedów nie grała, nigdy. 

Zresztą moja dziewucha na tyle jest wkruwiona na "rito" że po pierwszej odpowiedzi od suppa gdzie napisali że miała boost mmr bo na różnych ip się logowała, w odpowiedzi na ich odpowiedź spytała jakie ma prawa i że ma zamiar ich do sądu pozwać xD, ale odpowiedzi nie dostaliśmy jeszcze, dzisiaj jak wróci do domu to wejdzie na supp i zobaczymy czy coś napisali wtedy napisze posta czy coś nowego się dowiedzieliśmy. 

Opublikowano

Przeciez reset dywizji byl k***a mysl.

Naucz się czytaj ,a potem się wymądrzaj . A tak swoją drogą nie kupowała refów ? Mój kolega kupował i riot zabrał mu z konta cześć skinów + potem dostał perma.

2v1xidf.png

Opublikowano

czekaj czekaj... chce isc do sadu i podac Riot Games za to, ze na koncie, ktore do nich nalezy zabrali skiny, ramke i totemy, ktore tez do nich naleza? :D

chcieliscie wyruchac Rito, to Rito wyruchalo was. skonczcie te placze

Konto może jest w grze Riotu, ale jest zarejestrowane na jej prywatny email więc z mojego punktu widzenia może spróbować ale szanse są nikłe, czemu?

Bo załóżmy, że wygra ona sprawę z Rito, co w rezultacie będzie sytuacją precedensową. Gdyż wtedy gracze w innych grach online, będą mogli żądać przed sądem od developerów zadośćuczynienia, co by było też niebezpiecznie bo zapewne większość skarg była by fałszywa a i tak znaleźli by się cwaniacy by obejść to.

A poza tym, ten ban według mnie jest z tyłka wyjęty, bo skoro grała z OP tematu wspólnie tylko u nich + jakiś tam znajomych. To jakim cudem podbijała sobie MMR nie płacąc nawet komukolwiek, by podbili jej? Logika Rito nie zna granic.

Opublikowano

@Piekarzewski Wiesz może do nich należy, ale w takim razie niech magicznym sposobem oddadzą jej czas poświęcony na gre, który oni w magiczny sposób mogli przekreślić. 

A co do DesoPL to się zgadzam co do słowa.

Opublikowano

Konto może jest w grze Riotu, ale jest zarejestrowane na jej prywatny email więc z mojego punktu widzenia może spróbować ale szanse są nikłe, czemu?

Bo załóżmy, że wygra ona sprawę z Rito, co w rezultacie będzie sytuacją precedensową. Gdyż wtedy gracze w innych grach online, będą mogli żądać przed sądem od developerów zadośćuczynienia, co by było też niebezpiecznie bo zapewne większość skarg była by fałszywa a i tak znaleźli by się cwaniacy by obejść to.

A poza tym, ten ban według mnie jest z tyłka wyjęty, bo skoro grała z OP tematu wspólnie tylko u nich + jakiś tam znajomych. To jakim cudem podbijała sobie MMR nie płacąc nawet komukolwiek, by podbili jej? Logika Rito nie zna granic.

sprawa precedensowa, okej. tylko w Polsce nie ma prawa precedensowego, w wielu krajach tez go nie ma, takze to by raczej sie na nic nie zdalo. jej prywatny mail byl potrzebny tylko po to, by sprawdzic, czy nie jest to konto zakladane przez bota, ktory tylko zapelni im baze danych.

@Piekarzewski Wiesz może do nich należy, ale w takim razie niech magicznym sposobem oddadzą jej czas poświęcony na gre, który oni w magiczny sposób mogli przekreślić. 

A co do DesoPL to się zgadzam co do słowa.

czas na gre, tak jak i zlotowki, ktore poswiecasz, sa poswiecane dobrowolnie, nikt Ciebie nie zmusza do tego. tak samo jak nikt nie zmusza Ciebie do tego, bys co jakis czas poszedl i zjadl na miescie/wyszedl do teatru czy kina. robisz to z wlasnej, nieprzymuszonej woli. to tak, jakby ktos na ulicy spytal Cie o papierosa, Ty bys mu go dal, a po 5 minutach bys do niego podszedl i zazadal zwrotu, bo inaczej pojdziesz do sadu.

Opublikowano

no i bardzo dobrze, że dostała bana, jebani afk'erzy którzy przegrywają i psują gre innym, nie ważne czy miała problem z clientem czy nie, masz lagi,błędy lub coś innego- nie graj, proste

#REKT

gj riot

Zdziwiłbyś się, że mnie kiedyś wyrzuciło z gry podczas ładowania z powodu głupiego błędu z nie mojej winy. Riot coś spieprzył z patchem i dzięki temu dostałem bana na 3 dni.

Chciałbym się dowiedzieć czy takowego dwutygodniowego bana można dostać za granie teamówek np. silver, brąz + platyna ? Jest to brane pod uwagę jako podbijanie MMR?

Teamówki nie podbijają MMR...

Konto było boostowane albo graliście na tym samym IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...