Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bójka

Polerd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem otóź ostatnio w mojej szkole wydarzyła się sytuacja w której brałem udział. Przejdźmy do sedna było to tak że pewien typ (1g) kopnął w brzuch 1 klasiste ja go odepchłem i chciał mnie zaatakować paletką więc zrobiłem unik i odruch bezwarunkowy dostał jednego strzała przyjechało pogotowie bo przy uderzeniu został rozcięty łuk brwiowy i mówił że coś mu się stało z okiem. Wzięli go do szpitala porobli badania i wszystko wyszło ok. I teraz mam takie pytanie chodzi o to że zostałem wezwany do Pani dyrektor i ona mi mówi że będę miał 2 sprawy w sądzie pierwszą jako świadek, drugą jako sprawca pobicia, jeśli działałem w samoobronie i mam na to świadków to czy muszę być posądzony jako sprawca? Dodam że Pani dyrektor powiedziała że dobrze zrobiłem broniąc tego małego, ale mogłem nie uderzyć tego co go kopnął czyli wychodzi na to że on mi mógł że się tak wyraże "zajebać" z paletki w łeb i załóżmy roztrzaskać czaszkę?

Chciałbym się dowiedzieć jakie konsekwencje poniosę i czy faktycznie powinnem występować jako sprawca bójki.  (nie wiedziałem jaki dział więc dałem tutaj)

Opublikowano

Powiedz swojemu dyrektorowi żeby zgłosił swoją szkołę do serialu "Szkoła"

@top

jeśli działałeś w samoobronie i sąd to uzna to zostaniesz uniewinniony. W przeciwnym wypadku spedzisz resztę życia za kratami.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Jeżeli przy tym jak wyjebałeś mu luja byli świadkowie i potwierdzą, że się broniłeś to luźna guma.

Opublikowano

Na lacjie samoobrona nie jeste karalana przecież xD

jeszcze w obronie dostaniesz medal od prezydenta xD 

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Przecież nic Ci za to nie grozi, odepchnąłeś agresora i sam zostałeś przez niego zaatakowany. Obrona jest odruchem bezwarunkowym.
Jeśli masz świadków, to możesz spać spokojnie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie masz co się martwić

Skoro masz tam jakiś świadków i twierdzisz że stales za obroną młodszego to nic,a nic Ci nie grozi

Wiem to z doświadczenia :)

Just Keep Calm ;)

Opublikowano

O stary to nawet u mnie w szkole tak nie ma (wszędzie kamery).

Jeżeli będziesz miał świadków, którzy widzieli to zajście i potwierdzą to co zrobiłeś (broniłeś słabszego) to raczej nic Ci nie grozi.

Ps. Zapytaj na jakimś forum prawniczym.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

dostaniesz upomnienie dyrektora, ewentualnie przeprosiny w sądzie. Chyba że zwalisz winę na poszkodowanego.

i to jest własnie pojebana polska..

tutaj za takie zachowanie dostaniesz upomnienie dyrektora, a w innych krajach medal za obronę słabszego, młodszego etc.

działając w samoobronie można nawet zabić(?), tylko każde takie zachowanie musi mieć uzasadnienie, bądź muszą być na to dowody - bez problemu będziesz miał

Opublikowano

Gurl calm your tits.

Skoro masz świadków, że działałeś w samoobronie to nic ci nie mogą zrobić. Prędzej agresorowi grożą konsekwencje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...