Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

szczurekPROS Player - Music & Playlist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Embed z yt + webbrowser?

Jeśli tak to można to zrobić jeszcze lepiej.

Ale ogólnie to ładnie aplikacja wygląda i jest użyteczna.

Opublikowano

sorry, ale to jest zwykły webbrowser, nie wiem czy mamy Ci gratulować, czy co?

Weź idź do szkoły to nie jest webbrowser...

To jest: AxShockwaveFlash1

Opublikowano

Jeszcze lepiej, no ja nie mogę XDDD

AxShockwaveFlash1.Stop();
AxShockwaveFlash1.Movie = "Your source";
AxShockwaveFlash1.Play();

Nie wysiliłeś się zbytnio xD

@szczurekPROS

Naucz się przyjmować na siebie krytykę, bo daleko nie zajdziesz xD Beka.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

@Crisey

To co byś proponował dodać / zmienić?

Opublikowano

No a po co to komu ? Przecież wpisując tytuł muzyki na YT masz to samo lol.

Wiesz ile zużywa ramu Firefox + Flash Player gdy oglądasz z przeglądarki? Około 600 Mb ramu.

Zrobiłem taki programik bo nie każdemu się chce mulić PC, wchodzić na YT.

W programie dodajesz swoją Playliste i tylko wybierasz ją i gra :)

Program zużywa około 110 Mb ramu :)

Wiem że dużo osób nie potrzebuje takiego programu, ale niektórym się przyda :)

Opublikowano

Embed z yt + webbrowser?

Jeśli tak to można to zrobić jeszcze lepiej.

Ale ogólnie to ładnie aplikacja wygląda i jest użyteczna.

@szczurekPROS

Naucz się przyjmować na siebie krytykę, bo daleko nie zajdziesz xD Beka.

Według mnie program świetny, przeglądarki na prawdę pożerają sporo zasobów a programik z samym filmem wykorzystuje o wiele mniej.

Nawet jeśli to jest zwykły webbrowser, lub axshockwaveflash to nie rozumiem was, według was dobry program, który robiłby to samo miałby zajmować 10 MB składać się z 100000 linijek kodu, i zamulać?

Chyba o to chodzi w tworzeniu aplikacji aby zrobić to jak najprościej się da, czyż nie?

Nawet niech to będą 3 linijki kodu... nie każdy ma kompilator i możliwości aby te 3 linijki kodu sobie samemu zrobić :)

Pomysł dobry, estetycznie ładnie mimo gotowego stylu z neta.

Ogólnie bardzo fajne.

Edit

PS: 

sorry, ale to jest zwykły webbrowser, nie wiem czy mamy Ci gratulować, czy co?

Gratuluję :)

Opublikowano

Według mnie program świetny, przeglądarki na prawdę pożerają sporo zasobów a programik z samym filmem wykorzystuje o wiele mniej.

Nawet jeśli to jest zwykły webbrowser, lub axshockwaveflash to nie rozumiem was, według was dobry program, który robiłby to samo miałby zajmować 10 MB składać się z 100000 linijek kodu, i zamulać?

Chyba o to chodzi w tworzeniu aplikacji aby zrobić to jak najprościej się da, czyż nie?

Nawet niech to będą 3 linijki kodu... nie każdy ma kompilator i możliwości aby te 3 linijki kodu sobie samemu zrobić :)

Pomysł dobry, estetycznie ładnie mimo gotowego stylu z neta.

Ogólnie bardzo fajne.

Edit

PS: 

Gratuluję :)

To współczuję

http://prntscr.com/5xario

Wiesz ile zużywa ramu Firefox + Flash Player gdy oglądasz z przeglądarki? Około 600 Mb ramu.

Zrobiłem taki programik bo nie każdemu się chce mulić PC, wchodzić na YT.

W programie dodajesz swoją Playliste i tylko wybierasz ją i gra :)

Wiem że dużo osób nie potrzebuje takiego programu, ale niektórym się przyda :)

No sorry 600mb ramu? u mnie niecałe 50, ale co się tam znam.

Co bym zmienił? Przepisałbym na c# od nowa i zrobił to na czymś NORMALNYM, bez gotowców.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

To współczuję

Co bym zmienił? Przepisałbym na c# od nowa i zrobił to na czymś NORMALNYM, bez gotowców.

@Crisey

Ale widzę że czytać nie potrafisz ;)

Co do gotowców jedyne co jest gotowcem to styl :)

Aktualizacja 1.2.2

Dodane:

Beta Downloader

Opublikowano

To współczuję

Szczerze?

Jeżeli u Ciebie korzystanie z internetu ogranicza się jedynie do bezsensownych filmików i obrazków co jest wręcz debilne a nie bezsensowne to rzeczywiście nie ma problemu.

Ale jeżeli ja na tej samej przeglądarce co ty potrzebuję mieć otwartych 25 kart to wynik 50 MB jest w Twoim przypadku po prostu zerem, bo chcąc posłuchać muzyki włączam program szczurekPROS Player a nie operę zajmującą mi 700 MB RAM :)

Dodatkowo jako twórca w VB.net chciałbym się dowiedzieć co jest z nim nie tak, że potrzeba przepisać na C#?

I jeżeli można jeszcze jedną wskazówkę to: co to jest coś NORMALNEGO ?

Myślę, że tym podsumowaniem zakończyłem ten temat :)

Opublikowano

Szczerze?

Jeżeli u Ciebie korzystanie z internetu ogranicza się jedynie do bezsensownych filmików i obrazków co jest wręcz debilne a nie bezsensowne to rzeczywiście nie ma problemu.

Ale jeżeli ja na tej samej przeglądarce co ty potrzebuję mieć otwartych 25 kart to wynik 50 MB jest w Twoim przypadku po prostu zerem, bo chcąc posłuchać muzyki włączam program szczurekPROS Player a nie operę zajmującą mi 700 MB RAM :)

Dodatkowo jako twórca w VB.net chciałbym się dowiedzieć co jest z nim nie tak, że potrzeba przepisać na C#?

Więc jeżeli chcesz posłuchać muzyki to masz otwartych 25 kart? Aha, dobrze wiedzieć.

VB.net to zło, nieoptymalne "gó**o" i bez przyszłościowy język nadający się jedynie do "launcherów minecraft".

Normalnego? Nie ściągnięte wszystko z neta + autorska biblioteczka.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

@Crisey

Więc jeżeli chcesz posłuchać muzyki to masz otwartych 25 kart? Aha, dobrze wiedzieć.

VB.net to zło, nieoptymalne "gó**o" i bez przyszłościowy język nadający się jedynie do "launcherów minecraft".

Normalnego? Nie ściągnięte wszystko z neta + autorska biblioteczka.

tak mam 25 kart, ponieważ nie zamykam się tylko i wyłącznie na jakiś debilnych stronach z obrazkami lub filmikami bez sensu. Ja szukam, programuję, pomagam i w taki oto sposób mam 25 kart.

VB.net to zło, nieoptymalne gówno bez przyszłości? Możesz mi podać kilka argumentów? (Ach przepraszam zapomniałem, że się nie znasz i nawet nie miałeś do czynienia z tym językiem).

Bo ja wiem, że ludzie na studiach w ramach prac np: magisterskich tworzą w VB.net oprogramowanie, którego ty byś nawet nie ogarnął z source code.

Normalne = Nie ściągnięte z neta? Ciekawe jak ty byś zrobił coś takiego ^^

Według mnie normalne to dobrze działające. 

autorska biblioteczka:

Człowieku ja czasami zaczynam wątpić w ludzkość i połowa powinna chyba zostać wystrzelona bezpowrotnie w kosmos. Ja nie mam pojęcia w jakim wy świecie żyjecie ale chyba trzeba sobie ułatwiać a nie napisać własną bibliotekę do obsługi flasha o.O trzeba być skrajnie mało inteligentnym aby wypowiadać się na tematy, w których nie masz rozeznania.

A TERAZ FINAŁ!

język nadający się jedynie do "launcherów minecraft"

Genialne! Normalnie czegoś tak idiotycznego mi brakowało, na to czekałem! Ale mniejsza idę robić dalej mój launcher i pozdrawiam pana, który gra w TIBIĘ! I to jeszcze jest kid modem! Normalnie nie wierzę co tu się dzieje!

Przy okazji nie rozumiem czemu, niektórzy czepiają się, że ktoś gra w minecrafta; ktoś inny robi launchery; ktoś jeszcze inny gra w metina. Ludzie co was to obchodzi !? Jak Ci się to nie podoba to gówno Cię powinien temat obchodzić i szukaj sobie innych tematów.

Co do tematu, gdybyś potrzebował z czymś pomocy to wal na PW.

Opublikowano

Szczerze?

Ja jednak myślę, że jak chcę posłuchać muzyki to uruchamiam program do muzyki, chociażby darmowy (ew. premium tanie jak barszcz) spotify lub mp3 z dysku lokalnego.

Nie żaden szczurekPros.

Opublikowano

@LastPhoenix450

Tak jest opcja mp3 z dysku ale sporo osób na prawdę korzysta z playlist na youtube, dla nich jest to rozwiązanie idealne.

I w czym to jest lepsze od GrooveShark albo Spotify? No właśnie niczym, zamykam temat.

Opublikowano

Jakie 600mb, człowieku - mi zżera ok. 40-60mb. A twój program wyciąga 110mb - to jest obciążenie. Nie bierz się za pisanie programów w .NET : )

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Czemu przyczypiliscie sie chlopaka? Napisal cos co moze sie przydac a moze nie. Jak masz sprzet warty tysiace to rzeczywisice nie bedzie ci potrzebny ten program wiec po prostu nie pobieraj. Swoja droga widywalem bardziej niepotrzbne programy typu "zegarek" jednak wszystko ma na celu rozwijanie sie w tym co robimy. (sorrki za brak pl znakow.)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czemu przyczypiliscie sie chlopaka? Napisal cos co moze sie przydac a moze nie. Jak masz sprzet warty tysiace to rzeczywisice nie bedzie ci potrzebny ten program wiec po prostu nie pobieraj. Swoja droga widywalem bardziej niepotrzbne programy typu "zegarek" jednak wszystko ma na celu rozwijanie sie w tym co robimy. (sorrki za brak pl znakow.)

Dzięki :) Wiesz ja się nie przejmuję tym co oni piszą. Program był napisany dla kumpla bo ma słaby PC, a pomyślałem że się może innym przydać to go udostępniłem. Reakcja niektórych na tym forum świadczy tylko że te comunity jest opanowane przez cebule :/ To jest właśnie powód dlaczego tak rzadko jestem na tym forum i nie dodaję tematów, bo nie ma to sensu.

Więc jeszcze raz dzięki :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki :) Wiesz ja się nie przejmuję tym co oni piszą. Program był napisany dla kumpla bo ma słaby PC, a pomyślałem że się może innym przydać to go udostępniłem. Reakcja niektórych na tym forum świadczy tylko że te comunity jest opanowane przez cebule :/ To jest właśnie powód dlaczego tak rzadko jestem na tym forum i nie dodaję tematów, bo nie ma to sensu.

Więc jeszcze raz dzięki :)

czyli nie mozna napisac nic zlego, mamy cię bez przerwy chwalić, inaczej jestesmy cebulami?

z*******y program, skladaj cv do M$!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...