Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakiej rozdzielczości uczyć się grać?

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakiej rozdzielczości proponujecie się uczyć grac? Czasem jak jestem 1v1 i typek stoi koło mnie albo na średnim dystansie nawet trafić nie mogę.

Opublikowano

Każdy gra jak mu wygodnie, rozdzielczość to indywidualna sprawa. Każdy gry na takiej do jakiej jest przyzwyczajony. Nie trafiasz? Zacznij trenować Aim'a.

Ps. Jedyna różnica między 4:3, 16:9 i 16:10 to szerokość ekranu, po prostu widać więcej po bokach.

Opublikowano

1048x720 / 800x600

Dlaczego ?

Możesz się bardziej skupić w 1 pkt większość pro gamerów gra na takiej rozdzielczości 

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Zależy od komputera. Im większa = mniej FPS. U mnie, na 60fps i 10 w smołkach B|, chodzi 1440x900, ale to już zależy od monitora.

3adb6317fc.png

Opublikowano

Jak najlepszej, dla Ciebie abyś miał przyjemność z gry a detale były jak najlepsze

Jak najlepsze detale nie sprzyjają grze w CS:GO, najlepiej ustawiać niskie, i to nie ze względu na fps, a ze względu na to, że jest mniej jakiś rzeczy, mniej cząsteczek, przez co więcej widać.

Black barsy ustawiłem w ustawieniach monitora, (u mnie: menu->rozmiar/położenie->rozmiar obrazu->i zmieniłem z "szeroki" na "auto) więc nie rozciąga obrazu jak jest 4;3, tylko dodaje paski.

Opublikowano

Ja gram na roździelczości 1024x768 4:3, przyzwyczajenie z CS 1.6 i większość profesjonalnych graczy gra na takiej by się skupić na jednym punkcie.

Opublikowano

Moje zdanie jest takie jak zdanie profesjonalistów najlepiej grać na najniższej rozdziałce lepsza koncentracja. 

ale jak grac na najmniejszej jak mój ekran jest zniekształcony ?

Opublikowano

Większość prosów zmieniło rozdziałke na hd z powodu takiego iż więcej widać(na yt macie porównania). A co do tematu graj na takiej na której ci się wygodnie gra.

Opublikowano

Każdy gra jak mu wygodnie, rozdzielczość to indywidualna sprawa. Każdy gry na takiej do jakiej jest przyzwyczajony. Nie trafiasz? Zacznij trenować Aim'a.

Ps. Jedyna różnica między 4:3, 16:9 i 16:10 to szerokość ekranu, po prostu widać więcej po bokach.

Właśnie że nie bo im mniejsza rozdzielczość to tym mniej widzisz jak ktoś np przechodzi a Ty patrzysz przez małą dziure (przykładowo jak patrzysz z longa i wychylasz lekko na respa tt).

@topic

1280x1024 bo tyle monitor pozwala ale 16:9 w FHD napewno było by jeszcze lepsze niz 4:3. :P

I filtrowanie anizotropowe czy jakoś tak najlepiej na full zeby wygladzało krawędzie, jak ktoś np sie wychyla z piaskownicy na dd2 to lepiej go widać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...