Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co chciałbyś zobaczyć na serwerze Free Build i minigry!

kuba1300000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kieruję do Was, graczy pytanie:

Co chciałbyś/chciałabyś zobaczyć na serwerze Minecraft FreeBuild i minigry?

Pierwotnym celem stworzenia tego serwera nie jest tworzenie czegoś takiego, czego są już tysiące.Mowa tu oczywiście o serwerach, wszystkie są prawie takie same.Teraz stworzyliśmy serwer typu Free Build z minigrami: Minigames Party.

Prosiłbym Was, o podanie jakichś pomysłów, do urozmaicenia rozgrywki.Serwer nie ma być nudny:

-Ahh, wejdę sobie na fb i zbuduję działkę.. (po chwili) znudziło mi się już.  - nie chcemy czegoś takiego.

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

W przeciwnym wypadku raczej tego nie przeczytam!

Opublikowano

mozna bylo by dodac cos w stylu wojny druzyn na pistolety widzialem to na jakims servie i cieszylo sie to duzym zainsteresowaniem

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Opublikowano

mozna bylo by dodac cos w stylu wojny druzyn na pistolety widzialem to na jakims servie i cieszylo sie to duzym zainsteresowaniem

Jeśli pomyślicie o czymś takim to najbardziej pasowałaby chyba mapa stylizowana do GTA SA i możnaby zrobi gangi tzn. gildie :) 

Sposób rozgrywki już musielibyście samy rozkminić. 

Na ile slotów ten serwer miałby byc ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

@Bobson serwer ma 6GB ramu, uciągnie około 100 slotów bez lagów. 

Nie chcemy modyfikować klienta gry, a pluginy na takie coś są mało efektowne i nie pozwalają tak dobrze rozwinąć rozgrywki.

Jakieś inne pomysły? Wogóle, Ciekawi was taki tryb? Działki z minigrami?

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

Opublikowano

Ja bym chciał mob arenę, paintball. I dużo eventów np. TNT Bow Spleef, chociażby na command blockach. Byłoby fajnie gdyby był też sv + frakcje.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Mamy speca od minigier, a minigry będą dodawane, gdy ilość graczy będzie wzrastała po otwarciu serwera.

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

Opublikowano

Wogóle, Ciekawi was taki tryb? Działki z minigrami?

Szczerze, średnio. Spróbuj nieco bardziej przyjrzeć się tym trybom:

-Freebuild (działki)- Gracz przychodzi na serwer, buduje sobie domek, czy co tam chce i..... tyle.

-Minigry- Tu już sprawa ma się lepiej, ale tylko, jeśli masz naprawdę sporo różnorodnych map. Jednak z osobistych doświadczeń stwierdzam, że i to nie potrafi zatrzymać gracza na dłużej.

Ponadto, w tej chwili nie trudno o taki serwer. Jest ich już całkiem sporo i czy naprawdę jest potrzebny kolejny? Na twoim miejscu postawiłbym oryginalność na pierwszym miejscu i wymieszać jakieś inne tryby.

Mam nadzieję, że choć trochę cię przekonałem, byś opuścił już dawno utartą ścieżkę.  :)

Opublikowano

Można zrobić tak że jak dany blok się położy na terenie to tworzy się cuboid i to by było świetne na fb :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...