Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10

Aldoredolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam, to użytkownicy Windows 7, 8.x i Phone 8.x dostaną darmową aktualizację. Z wyłączeniem posiadaczy owych systemów w wersji OEM.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Wiele osób już chwali Windowsa 10, myślę, że będzie warto, aczkolwiek lepiej poczekać na jakieś pierwsze opinie po samej premierze.

Zauważyłem, że co drugi Windows jest chwalony przez użytkowników :x XP > Vista > 7 > 8 > 10 

Opublikowano

@Rayso win 9 też jest ^^

Windowsa 9 traktuje się jako Ws 8.1.

Windows 10 będzie za free, ale tylko przez pierwszy rok. Proponuję poczekać z 10 miesięcy po premierze i wtedy na podstawie gotowych już opinii i recenzji podjąć decyzję.

Co do Ws 8, jest jak najbardziej ok. Po drobnych modyfikacjach nie muszę nawet oglądać tych kafelków, a wydajnościowo ta winda jest lepsza od 7.

Opublikowano

Mam win 7 na płytce którą kupiłem za ~ 450 zł ale nie wiem czy win 10 przekona mnie do zmiany. Win 7 według mnie to najlepszy windows jaki obecnie jest dostepny.

Pozatym jakie są wymagania dla win 10? bo dla windows 7 wymagany jest dysk o pojemności 250 gb+

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Ja na razie zostaje przy 7. Tak jak ktoś wyżej pisał, lepiej poczekać na opinie, poprawki itd. Aby wejść na gotowy system, a nie na bete :O

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Przecież win 8 jest lepszy niż wszystkie poprzednie razem wzięte. No lol, zobaczył jeden z drugim kafelki na screenach i przeczytał jakąś gównorecenzje i teraz pisze głupoty.

Jak masz windowsa 7 lub wyżej, to przez rok będzie można za darmo zaktualizować do 10.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Sam wygląd 10 już bajka w porównaniu z 7, zapewniam, że to nie będzie ulepszona wersja 8 :) Widziałem testy na win 10 i wyglądają bardzo dobrze.

...................\/...................

Opublikowano

Sam wygląd 10 już bajka w porównaniu z 7, zapewniam, że to nie będzie ulepszona wersja 8 :) Widziałem testy na win 10 i wyglądają bardzo dobrze.

Trudno to w sumie uznać za tylko "ulepszenie" Windows 8.x, zarówno pod względem funkcji jak i samego sposób licencjonowania. Poza tym Microsoft nie zmieniałby numeru jądra tak bardzo do przodu gdyby miał zamiar tylko poprawkę dawać jak jak to było od Visty przez 7 aż do 8 :P  

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jeśli win 10 ( chodzi mi już o taką pełną wersje ) już będzie jeśli to tak mogę ująć to dotanę np jakąś aktualizacje?

Masz informację wyżej. Posiadacze Windows 7 i 8 dostaną aktualizację.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Masz informację wyżej. Posiadacze Windows 7 i 8 dostaną aktualizację.

A jeśli teraz teraz pobiore win 10 tą bete to czy :

- Dostanę aktualizajce?

- Czy ta instalacja wyczyści mi komputer? (format)

Opublikowano

Aha rozumiem i to mi formata zrobi czy nie?

Nie, zwyczajnie dostęp do wielu funkcji Windowsa będzie zablokowany. Albo walną ekran z napisem "wprowadź klucz" i nawet się nie włączy - tego jeszcze (chyba) nie wiemy. W każdym razie, dysk ci się samoczynnie nie sformatuje, co najwyżej system będzie "zablokowany".

ściągnąłem tą bete zainstalowalem pisało, żeby uruchomić ponownie kompa i nic ten sam system nic się nie zmieniło wtf?

Musisz utworzyć bootowalną płytę/pendrive i odpalić z niej instalację (w BIOSie ustaw odpowiedni priorytet bootowania).

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...