Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Nekkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

Witam serdecznie w zapowiedzi najnowszego silnika do minecrafta - nekkit.

Ma on opcje których nie ma w bukkicie, spigocie. Jest on o około 60% bardziej zoptymalizowany niż spigot czy inne silniki.

Silnik ukaże się w połowie lutego 2015 roku.

Ma opcje takie jak: 

- opcje bukkita;

- własne proxy i logowanie premium;

- i wiele więcej których wam nie zdradzimy.

Mamy napisane ok. 90% całego silnika, jest on wykonywany w javie.

W skład wchodzą:

- nekrodev (ja)

- programiści z cubegame

- paru programistów z forum bukkita i spigota, nie będe podawać ich nicków bo nie chcieli.

Jeśli będziecie chcieli screeny klas to piszcie. ;)

Ten projekt nie jest fejkiem jak inne silniki. Tworzą go profesjonaliści.

Pozdrawia, Team nekkit.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boże kolejna porcja pro elo programistów firmy Microsoft i Apple wydają jedyny i nie powtarzalny silnik.
Zapraszam do pobierania na 100% będzie lepszy od bukkita który został napisany przez kogoś kto się zna...

Opublikowano

Nie wiem dlaczego mówicie, że to fejk?
Nie wiem NIC o żadnym innym silniku, pracujemy nad nim już długo od około roku (od stycznia 2014r). Opublikowanie go jest zaplanowane na 23 lutego 2015r. Myślę, że się wyrobimy. Piszemy 12 godzin dziennie.
23 lutego 2015r będziecie mogli wejść na nasz serwer i zobaczyć proxy, bungeecorda.

Klasy pokażę, za dwie godziny, bo jestem na laptopie narazie.

Pozdrawia, Team nekkit.

@lolzere Nie ma wersji 1.9 wątpie, że do 23 lutego wypuszczą ją jak dopiero wyszła 1.8. ;) I nie bu-got tylko nekkit. ;>
@overgeming Dziękujemy za opinie.

Przepraszam za doublepost, ale nie mogłem edytować.
Jestem na komputerze i zrobiłem Wam zdjęcia klas.
Oto i one.
NEUPHoM.png

Do dokończenia zostały biomy, itemy, potiony i pare innych opcji.
Dodaliśmy opcje tworzenia potionów np. Strenght 9, Speed 20. Ograniczeniem efektu potionu jest 20, czyli Speed 20, Strenght 20.
Silnik ma trzy języki do wyboru, amerykański, angielski, polski. Będzie to do wybrania przy włączeniu serwera. ;)

Pozdrawia, Team nekkit.

Opublikowano

Niechce nic mówić ale ja też umiem zrobić puste klasy ;).PS cubegame pff na  em pi si były już hypixelteam, pixelteam i wiele innych ;-; kappa.pewnie jakiś fejk..ale jak już to prawda w co wątpie to było dać temat jak już będzie silnik ;)

Opublikowano

No no mam nadzieje że się wyrobicie w tym lutym powodzenia życzę 

Pomogłem w grach ? w czym kolwiek daj tego like motywuje do śledzenia forum ;] 

Opublikowano

Ja się raczej przyczepie od razu do tych klass.

Nie widać tam 
ŻADNEJ obiektowości :D

­pakiet z potions, a co tam jest?

Osobna klasa na każdą siłe potka? xD

brak podstawowej klasy?

Nie ma też klasy Biom

PlayerX/Y/Z, osobna klasa na kazde kordy? xD

Widać że to zwykły żart i troll.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Nie lepiej pliki językowe zrobić w XML/properties?

Widzę ten profesjonalizm. Package "silnik", od kiedy to się programuje po polsku?

PlayerX, PlayerY, PlayerZ,... pewnie chodzi o coordy, nie lepiej było zrobić je też dla Entity? EntityLocation z coordami jako double i ew. PlayerLocation z voidami dot. gracza.

Każda potka w innej klasie, lol. Nie lepiej klasę Potion, w konstruktorze wszystko co potrzeba (ID, moc, ew. nazwa) i rejestrować je w Mainie silinika?

Zastanawia mnie od czego może być ConfigClass, czy ApiEvent...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

APIEvent - container z poolem w ktorym pływają eventy

ktore mozan potem wykorzystywac

ConfigClass - nasz wlasny parser do configu :)

~Niniejszy post jest trollem.

Powód trollowania; Zanizajacy sie poziom na MPC, nawał pseudo-koderów gimbusów.

Jestes ze mna? wklej to sobie w sygnature.

Opublikowano

Po co Wy w ogóle dyskutujecie z tym typem? Przecież wiadomo, że to kolejny troll. Najpierw zatrudniali ludzi z Hypixela, teraz z CubeGame'a - słabo panowie, słabiutko. ;)

Zastanawia mnie tylko jaki jest cel tego pseudo żartu. Ani to śmieszne, ani zabawne. Musi Ci się kurewsko nudzić, że takie bzdury piszesz.

Chociaż jakby się zastanowić, całkiem sensowne to jest. Głupie gimbusy i tak w to uwierzą, a jemu się fejm będzie zgadzał. Sprytne.

Silnik ma trzy języki do wyboru, amerykański, angielski, polski. Będzie to do wybrania przy włączeniu serwera. ;)

Nie wiedziałem, że jest taki język jak amerykański. Teraz już wiem, że jest. Dzięki!

P.S. nikt normalny nie wydałby czegoś takiego w Polsce, tylko na rynek ogólnoeuropejski, publikował to na forach anglojęzycznych, bo wiadomo jaki jest poziom społeczności Minecraft w Polsce. Myślcie.

­

5465845486.png

Opublikowano

Po co Wy w ogóle dyskutujecie z tym typem? Przecież wiadomo, że to kolejny troll. Najpierw zatrudniali ludzi z Hypixela, teraz z CubeGame'a - słabo panowie, słabiutko. ;)

Zastanawia mnie tylko jaki jest cel tego pseudo żartu. Ani to śmieszne, ani zabawne. Musi Ci się kurewsko nudzić, że takie bzdury piszesz.

Chociaż jakby się zastanowić, całkiem sensowne to jest. Głupie gimbusy i tak w to uwierzą, a jemu się fejm będzie zgadzał. Sprytne.

W d***e byłeś gówno widziałeś :)

I tak nie jesteś fajny myślisz że jesteś? nie! :)

:)

silnik istnieje :)

i wkrótce go wydamy :)

:D

:D krysti500 prowadzi projekt równoległy do naszego :)

ale nasz będzie lepszy, oni tam cos we wrocławiu piszą ale my mamy wieszke doswiadczenie avapenisku :)

idz tam onanizowac sie przy McBooku czy jakims iGównie :)

Wszystkie błędy będą naprawiane w pociągu 24godziny na dobe :)

Opublikowano

Nie wiedziałem, że jest taki język jak amerykański. Teraz już wiem, że jest. Dzięki!

­

https://www.google.pl/webhp#q=j%C4%99zyk+ameryka%C5%84ski

Chodziło mi bardziej o język który używa się w ameryce, jest on troche inny niż normalny angielski z tego co wiem. ;)

Zaraz mogę Wam wstawić screena zawartości głupiutkie hejterki. ;*

Pozdrawia, Team nekkit.

­

­

Opublikowano

I tak cię avapenisku michałku stępimy. Bo już mamy coraz większy fejm i to wykorzystamy przeciwko tobie dzieciaku 13 letni :)

my przynajmniej mamy jakiś poziom i doświadczenie w javie do tego kreatywną wizję przyszłości gdzie wszystkie inne silniki będą wyparte przez Nekkita.

Tworzymy tam, i nikt tego nie zatrzyma. Wkrotce wszystko sie zmieni a tacy ludzie jak avapenis umrą. :)

Opublikowano

I tak cię avapenisku michałku stępimy. Bo już mamy coraz większy fejm i to wykorzystamy przeciwko tobie dzieciaku 13 letni :)

my przynajmniej mamy jakiś poziom i doświadczenie w javie do tego kreatywną wizję przyszłości gdzie wszystkie inne silniki będą wyparte przez Nekkita.

Tworzymy tam, i nikt tego nie zatrzyma. Wkrotce wszystko sie zmieni a tacy ludzie jak avapenis umrą. :)

Strach się bać. Powodzenia, panowie! 

Będę sobie tutaj wchodził i patrzał na te opowieści dziwnej treści, w sumie zabawne to jest. Tak codziennie rano, po pobudce o 5:30 rano wejść i się pośmiać. Humor poprawiony na cały dzień!  B) 

P.S. nie masz czego przeciwko mnie wykorzystać, bo nic w klockach (przynajmniej w Polsce) nie tworzę od dobrego pół roku ze względu na ludzi takich jak Ty.

Kurcze, karmię trolla. Ostatni mój post w tym temacie, jak chcesz podyskutować, to PW. Jeszcze powiesz, że się na Twoim fejmie wybijam pisząc tutaj. :D

PozdrówkI! ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Taki tam progress dzisiejszych prac.

1. Skończyliśmy 2 packet containery (wszystkie packiety juz sa gotowe)

2. Dodalismy enumerator Way okreslajacy droge jaka wedruja pakiety (client -> server, server -> client)

3. Od teraz cała zawartosc pakietow (String content) jest szyfrowana.

4. Polaczylismy 3 klasy od location w  1 - XYZLocation

5. Wlasnie pracujemy nad komunikacja klient - server, mamy nadzieje ze do jutra uda nam sie go postawic na nogi (na localhost)

6. Netty powoli jest wypierane przez nasz autorski odpowiednik: Netty++

7. Tworzymy plugin containera (niedlugo bedziemy pisac pierwsze pluginy!)

Pozdrawia ekipa Nekkit :)

Opublikowano

Zastanowił bym się kto jest 13-letnim dzieckiem.

Efekty wchodzenia starszego do łazienki widać gołym okiem.

Gówno umiesz zreszto te piękne Klasy w Eclipsie to widać ten silnik będzie bardzo profesionalny.

99% takich tematów kończy się jedynie spamem gówno umiecie a za kilka dni okaże się jakimi jesteście Programistami.

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano

Zastanowił bym się kto jest 13-letnim dzieckiem.

Efekty wchodzenia starszego do łazienki widać gołym okiem.

Gówno umiesz zreszto te piękne Klasy w Eclipsie to widać ten silnik będzie bardzo profesionalny.

99% takich tematów kończy się jedynie spamem gówno umiecie a za kilka dni okaże się jakimi jesteście Programistami.

Zgłoszono :)

Uwierz mi, jestem jednym z lepszych programistów bukkit w polsce :)

Opublikowano

I co z tego, że Eclipse? Nie którzy piszą w IntelliJ czy NetBeansie, ja pisze w Eclipse, bo mi wygodniej?

Opublikowanie jest zaplanowane na 23 lutego 2015 roku, więc poczekasz sobie więcej niż kilka dni. ;))

@LuxarPL

Spróbujemy zrobić, by silnik przyjmował pluginy pisane pod bukkita. 

Pozdrawia, Team nekkit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...