Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mag czy łucznik?

Tjes2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moje pytania:

1. Da się jakoś zmienić nick na MPCforum? Jeśli tak to proszę o dokładne wyjaśnienie.

2. Kim lepiej grać? Prawie pustym łucznikiem 76lv z sp 1 - 7? Czy magiem z sp1-sp2, ma misje na sp3 wode z 780k oraz EQ ma 56lv ? Z góry dzia.

Opublikowano

1.Tylko niektóre rangi uprawniają do zmiany nazwy -> lista.

Poza tym to nie miejsce na takie pytania.

2.Mag jest wg mnie lepszy. Skoro masz tam sp i eq, kasę to też myślę, że jest to również istotne. Poza tym mag ma spore dmg i dobre karty, ponadto nigdy nie missuje, a eq jest dosyć tanie (w porównaniu do łucznika i wojownika).

Opublikowano

Wymienie sp łuka i maga:

Łuk:

Rang +2 36j

Sin +1 22j

Des +0 27j

Wk +5 52j

Cs +0 20j

Zwiad +0 20j

Łowca +5 25j (najczęściej używany)

Mag:

Red +0 21j

Holy +0 23j

Opublikowano

Wymienie sp łuka i maga:

Łuk:

Rang +2 36j

Sin +1 22j

Des +0 27j

Wk +5 52j

Cs +0 20j

Zwiad +0 20j

Łowca +5 25j (najczęściej używany)

Mag:

Red +0 21j

Holy +0 23j

Karty bardzo słabe, jednak lepiej wypada łucznik. Nadal twierdzę, że lepszy jest mag, najlepiej sam sprawdź i oceń, którą klasą gra Ci się dobrze.

Opublikowano

Lecim następne.

3. Czy zegar BB jest nielegalny? Jeśli jest legany to prosiłbym link do tegoże zegaru.

Opublikowano

Zegar nie działa już bo była zmiana godzin bb, a autor od dawna nie wbijał na mpc więc albo ktoś napisze nowy albo zapisz sobie na kartce ch i godziny i patrz na zegarek xD

Opublikowano

Oto moje pytania:

1. Da się jakoś zmienić nick na MPCforum? Jeśli tak to proszę o dokładne wyjaśnienie.

2. Kim lepiej grać? Prawie pustym łucznikiem 76lv z sp 1 - 7? Czy magiem z sp1-sp2, ma misje na sp3 wode z 780k oraz EQ ma 56lv ? Z góry dzia.

Lepiej na tym magu z eq pograć, bo zawsze da się trochę dorobić.

Opublikowano

Dobra na magu cp2 na sp3 tak ciężko przeszłem (dopiero za 2 razem mi się udało) teraz mam misje trójkątny klucz no i tam sejf.

Nowe pytania:

4. Jak długo około dropi się sejf? Oraz czy klucz łatwiej dropnąć niż sejf?

5. Cp1 na sp3 przeszłem łatwo ale cp2 na sp3 koszmarnie! Najgorzej było z tym olbrzymem, o mało co NPC mi nie dedł. Więc czy cp3 na sp3 jest trudniejsze? Oraz kiedy dołączy NPC do mnie na sp3? W pokoju z bossem?

6. Moge prosić historie i co zrobił bardzo ważnego Fabian Mróz? Bo bardzo interesuje mnie fabuła ale wtedy pominąłem tekst. Pamiętam tylko że Seina Reiya (dialog z rycerzem pinto o wodzie święconej) była krzyżowcem, tak wgl była ich szefem i dzięki niej ocaliła wiele miast i wiosek jeśli się nie myle.

PAMIĘTAJCIE ZA KAŻDĄ SENSOWNĄ POMOC LECI LAJK!

Opublikowano

Dobra na magu cp2 na sp3 tak ciężko przeszłem (dopiero za 2 razem mi się udało) teraz mam misje trójkątny klucz no i tam sejf.

Nowe pytania:

4. Jak długo około dropi się sejf? Oraz czy klucz łatwiej dropnąć niż sejf?

5. Cp1 na sp3 przeszłem łatwo ale cp2 na sp3 koszmarnie! Najgorzej było z tym olbrzymem, o mało co NPC mi nie dedł. Więc czy cp3 na sp3 jest trudniejsze? Oraz kiedy dołączy NPC do mnie na sp3? W pokoju z bossem?

6. Moge prosić historie i co zrobił bardzo ważnego Fabian Mróz? Bo bardzo interesuje mnie fabuła ale wtedy pominąłem tekst. Pamiętam tylko że Seina Reiya (dialog z rycerzem pinto o wodzie święconej) była krzyżowcem, tak wgl była ich szefem i dzięki niej ocaliła wiele miast i wiosek jeśli się nie myle.

PAMIĘTAJCIE ZA KAŻDĄ SENSOWNĄ POMOC LECI LAJK!

4.Wszystko zależy od szczęścia.

5.Nie. NPC w pokoju z bossem dołączy.

6.Nie pamiętam  :rolleyes: .

Opublikowano

7. Czy karta łowcy demonów dorównuje wk ? Dodam że obie karty mam na +5

8. Mógłbym jednak prosić o rozpiske BB ?

9. Jak zdobyć szybko hajsy ? Niemam plnów

Opublikowano

7. Czy karta łowcy demonów dorównuje wk ? Dodam że obie karty mam na +5

8. Mógłbym jednak prosić o rozpiske BB ?

9. Jak zdobyć szybko hajsy ? Niemam plnów

7.Myślę, że tak, ma sporo stunów i obszarówek.

8.http://www.mpcforum.pl/topic/973050-blyskawiczna-bitwa/

9.Drop piórka na kremie, bb, glac, łamacze, rajdy, minigry itd.

Opublikowano

Do aktu 5 wk nie ma sobie rownych, dh jest mocny na rashid dopiero. Pod wzgledem pvp, trudno stwierdzic, mysle ze ciut lepszy moze byc wk.

Opublikowano

Jak masz ochote grac łucznikiem to chodź na bb i zarabiaj hajs na eq w późniejszm czasie wk etc. A magiem eq jest dośc drogie jak na poziom 70-80.

Opublikowano

Wybrałem gre łucznikiem bo magiem nie daje rady przejść CP3 na SP3.

10. W co dawać w dh? Dawałem dotychczas w atak i troche w hp /mp. Mam go +5 25j i brdz lubie nim grać.

11. Głupie pytanie ale czemu od świata realnego oczy nie bolą a od komputera po pewnym czasie tak ? (dodam że nie chodzi o mnie tylko pytam się czemu)

Opublikowano

Wybrałem gre łucznikiem bo magiem nie daje rady przejść CP3 na SP3.

10. W co dawać w dh? Dawałem dotychczas w atak i troche w hp /mp. Mam go +5 25j i brdz lubie nim grać.

11. Głupie pytanie ale czemu od świata realnego oczy nie bolą a od komputera po pewnym czasie tak ? (dodam że nie chodzi o mnie tylko pytam się czemu)

10.Pod co dh? Daj 1-10 w ele i skup się na ataku, chyba, że exp/mass pvp (glac) to z 30 w ele, pod warunkiem, że ściągasz res (osłona).

11.Wcześniej wspominałem, że to nie miejsce na takie pytania...

Opublikowano

12. Jak szybko dobić 80lv? Mam 76lv.

13. Jak szybko dobić % wróżce mroku? Czy może opyla się kupywać boxy z wróżkami z NM i otwierać z nadzieją że dropnie mroczna?

Opublikowano

12. Jak szybko dobić 80lv? Mam 76lv.

13. Jak szybko dobić % wróżce mroku? Czy może opyla się kupywać boxy z wróżkami z NM i otwierać z nadzieją że dropnie mroczna?

12. LoD :P.

13.

Wróżka dostaje 1 PD za zabicie 1 przeciwnika z przedziału +/- 10lvl względem naszego poziomu.

Zatem najlepiej zrób nupka, przełóż pirata/ kurczaka/ pajame i exp :P.

Raczej nie warto kupować boxów i liczyć na szczęście, bo szansa jest bardzo mała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...