Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabo z rozwojem tego tematu, również bardzo mało ważnych fixów, których jest masa.

Powinniście się zająć naprawą samego src, a nie zbędnymi dodatkami.

Masa? Nie wiem na siłę próbujesz coś wmówić, tak naprawdę tego nie ma wiele. Wystarczy usiąść sobie wieczorkiem posprawdzać co trzeba i tak naprawdę mamy większość błędów poprawionych.

Słabo z rozwojem tematu? Jak dla Ciebie ponad 40 modyfikacji w samym game to mało, zrób lepszy temat.

Omnes puerum deriserunt.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie rozumiem. Na tym co tutaj udostępniłeś można spokojnie pracować? Nie ma żadnych backdoorów itp.?
Pytam się bo jestem zielony a wiem, że niektórzy chcieli zarobić na source..

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Nie rozumiem. Na tym co tutaj udostępniłeś można spokojnie pracować? Nie ma żadnych backdoorów itp.?

Są, ale wszystkie fixy znajdziesz w necie albo w tym temacie. 

Opublikowano

Jestem osobą całkiem zieloną w tym i jak myślisz, czy jest to trudne w ogarnięciu? Chodzi mi o to aby to edytować itp za pomocą poradników itp a nie odrazu samemu.

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Jestem osobą całkiem zieloną w tym i jak myślisz, czy jest to trudne w ogarnięciu? Chodzi mi o to aby to edytować itp za pomocą poradników itp a nie odrazu samemu.

Dasz radę, pierwszym razem może się wydawać to trudne, ale potem już z góki ;)

Opublikowano

Byli już tacy agenci, którzy płacili za src. Można na tym pracować, a w tych czasach nawet trzeba. 

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

Byli już tacy agenci, którzy płacili za src. Można na tym pracować, a w tych czasach nawet trzeba. 

Syndrom Lenistwa. 

Opublikowano

Syndrom Lenistwa. 

Też, ale teraz nie ma co konkurować z dzisiejszymi serwerami bez source.

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

Płacili za src bo mało kto po miesiącu src w sieci miał pozmieniane limity, i pofixowany kod. 

Teraz gracie jebanych kozaków bo macie na wszystko tutoriale. A i tak wasze gejmy są śmieszne bo oprócz tych "nowości" z tego tematu nic w nich nie macie.

#EMERYTURA

Opublikowano

Wie ktoś może jak naprawić ten błąd przy kompilacji binki?

To jest ukryta treść, proszę

Jedyny błąd przy kompilacji. 15 dobrze poszlo, 1 error.

Dwa pytanka

Aktualizowałeś granny?

I czy sam robiłeś folder z libami?

Folder z libami robiłem sam, ten drugi - include miałem twój i nie kompilowało. Ale już problem rozwiązany, zrobiłem od nowa include tak jak w tutorialu zamiast brać twoje i skompilowało ;).

2Ih6ff4.png

Opublikowano

Wie ktoś może jak naprawić ten błąd przy kompilacji binki?

Jedyny błąd przy kompilacji. 15 dobrze poszlo, 1 error.

Dwa pytanka

Aktualizowałeś granny?

I czy sam robiłeś folder z libami?

Folder z libami robiłem sam, ten drugi - include miałem twój i nie kompilowało. Ale już problem rozwiązany, zrobiłem od nowa include tak jak w tutorialu zamiast brać twoje i skompilowało ;).

No, bo ja albo miałem granny update'owane albo nie, na pewno odwortnie niż u Ciebie i się nie zgadzało :)

Opublikowano (edytowane)

Teraz niestety mam inny problem, przy próbie wgrania bug_fixu na czarowane :

Mam w błąd : 'i' was not declared in this scope

Co mnie troche dziwi bo w tym pliku (i) jest używane także winnych funkcjach i działa. A  jak zmieniłem na stare czyli

błąd dalej występuje

Edytowane przez kox95

2Ih6ff4.png

Opublikowano

Teraz niestety mam inny problem, przy próbie wgrania bug_fixu na czarowane :

Mam w błąd : 'i' was not declared in this scope

Co mnie troche dziwi bo w tym pliku (i) jest używane także winnych funkcjach i działa. A  jak zmieniłem na stare czyli

błąd dalej występuje

Zarzuć plikiem, najlepiej na jakiś serwis typu wklej.to a nie w spoiler.

Opublikowano

Dla mnie sprawa jest jasna. Jeżeli ktoś chce modyfikować src ze strony c++ to powinien sam sobie poradzić z kompilacją. Jeżeli ktoś będzie robił tylko i wyłącznie z poradników to nigdy sam się niczego nie nauczy, dlatego mamy tak mało utalentowanych osób na forum ;c

@antymix

Przyda się, dzięki. Na pewno wykorzystam, src mam już cały rok i troszku więcej, ale teraz po raz pierwszy je skompiluje, o tak ! xD

Chcę aby forum/ludzie/serwery sie rozwijaly. Aby okienko np Biologa lub Gui peta kazdy umial napisac od strony source. #wiem_marzenia xD

Tak sobie myślę..

Jaki sens ma w takim razie ten temat skoro wszystko jest podawane na tacy? Jak chcesz żeby ludzie się rozwijali jak nikt tutaj samodzielnie nie myśli (oprócz 1% użytkowników)? Ja do dzisiaj nie widziałem żeby ktoś na jakimś serwerze pomimo tego że jest src zrobił coś autorskiego.

#EMERYTURA

Opublikowano

Dla mnie sprawa jest jasna. Jeżeli ktoś chce modyfikować src ze strony c++ to powinien sam sobie poradzić z kompilacją. Jeżeli ktoś będzie robił tylko i wyłącznie z poradników to nigdy sam się niczego nie nauczy, dlatego mamy tak mało utalentowanych osób na forum ;c

@antymix

Przyda się, dzięki. Na pewno wykorzystam, src mam już cały rok i troszku więcej, ale teraz po raz pierwszy je skompiluje, o tak ! xD

Chcę aby forum/ludzie/serwery sie rozwijaly. Aby okienko np Biologa lub Gui peta kazdy umial napisac od strony source. #wiem_marzenia xD

Tak sobie myślę..

Jaki sens ma w takim razie ten temat skoro wszystko jest podawane na tacy? Jak chcesz żeby ludzie się rozwijali jak nikt tutaj samodzielnie nie myśli (oprócz 1% użytkowników)? Ja do dzisiaj nie widziałem żeby ktoś na jakimś serwerze pomimo tego że jest src zrobił coś autorskiego.

No wiem, marzenia się nie spełniły :( ale przecież nie usunę tematu

Opublikowano

@NoName#2 Możesz podmienić link z moim clientem na ten ? ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1534131-client-40k-final-version/
Twój? Czy podjebany? :yay:

ale spoko dodam, bo wiele osób szuka, mam nadzieję, że nie będzie z nim problemu jak z poprzednimi :lenny:

Robiłem w oparciu o innego clienta, ale sprawdzałem wiele rzeczy.. naniosłem kilka poprawek i nie miałem z nim problemów. Mam nadzieje, że komuś pomoge. ^-^