Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałeś oskamowany? Odzyskaj swoje itemki.

Beard.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek chciałbym napisać, że wzoruje się na poradniku Slow.Bro z forum steamcommunity.

Siemanko, jesteś w trudniej sytuacji? Otworzyłeś jakiś podejrzany link i twoje konto zostało okradzione?

To jest poradnik co zrobić w takim przypadku, poza pożaleniem się kolegom i rodzicom.

Skorzystaj z tego poradnika jedynie gdy :

- kliknąłeś w scam-link

- pobrałeś keyloggera, który "wyssał" twoje hasła

- przez przypadek zalogowales sie na stronę "steamopodobną" typu. steancommunity, zamiast steamcommunity.

- ktoś wkradł się na twoje konto.

KROK 1.

1. Przejdz do swojego ekwipunku steam.

2. Kliknij w "More" obok "Trade Offers" i wybierz View Inventory History.

3. Zrób screena podejrzanej wymiany. Pamiętaj, że na screenie musi być widać twój Steam Account name w prawym górnym rogu! Gdy robisz screena, zrób screen całego okna steam.

KROK 2.

1. Wejdz w:

https://support.steampowered.com

2. Stworz konto jesli go nie masz. Login i haslo nie powinno byc takie samo jak twoje passy do konta Steam.

3. Teraz po kolei wchodzisz w:

"My items are missing or stolen." --> "Items Traded Without my knownledge" --> teraz kliknij "Contact Steam Support", wybierz CS:GO, Steam Trading/In-game items, Stolen/Hijacked items.

4. Wpisz dobry temat, który przedstawia od razu wszystko o co Ci chodzi, np. "My items got stolen by malware", "Someone stole my items from my steam account".

5. Wytłumacz całą sytuację konsultantowi Steam, tutaj jest gotowiec : 

Hello,

I just saw that all my items were stolen by someone without my knowledge! All I did is, that I accidently clicked on a link [TUTAJ WSTAW NICK OSOBY, KTÓRA UKRADŁA TWOJE ITEMY] sent me and the malware or script apparantly traded all my items to the guy, you see in the screenshot of my inventory history. As I already said, I did not accept this trade. There wasn't even a trade window. It just stole my items immediately!

I would be really thankfull, if you can help me and charge my items back on my account.. I know it was dumb clicking on this link and I promise, it won't happen again.

Sincerely, [TWOJE IMIĘ]

6. w "Additional information" pamiętaj dodać swój mail na którym jest zarejestrowane twoje konto steam.

7. Po wysłaniu zgłoszenia, dostaniesz automatyczną odpowiedź. Zrób wszystko co jest w niej napisane i odpowiedz "I done everything that you recommend me to do". Jeśli tego nie zrobisz, twoje zgłoszenie zostanie zamknięte po 2/3 dniach i nikt nie będzie się tobą przejmował.

Krok 3.

Pozostaje tylko czekać. Bądź cierpliwy. Steam potrafi odpowiadać 3 tygodnie. Nie twórz nowego zgłoszenia bo tylko przedłużysz cały proces.

To by było na tyle, dziękuje za uwagę i nie dajcie się okradać! ;)

Opublikowano

A jak ktoś mnie o*ebal we wrześniu to jest szansa że mi oddadzą itemy ? :D

Moje kolege okradli w Sierpniu, napisal teraz i odpisali, ze oddają tylko jeśli kradzież nastąpiła w ciągu ostatniego miesiąca (30 dni).

Opublikowano

Skąd wiadomo że steam oddaje rzeczy tylko raz? Podaj link skąd to wziąłeś

1. Kiedys oddawali mi itemki i konsultant odpisal że jest to pomoc jednorazowa i następnym razem mi jej nie udzielą.

2. Na gorze tematu masz profil steam, wejdź w jego poradniki.

Opublikowano
1. Kiedys oddawali mi itemki i konsultant odpisal że jest to pomoc jednorazowa i następnym razem mi jej nie udzielą

smieszny jestes

tesoro gandiva

tesoro kuven

tesoro colada

Opublikowano

smieszny jestes

Nie jest śmieszny.

Przy okazji dodali funkcję, że jak dostaniesz oferte to by ją akceptować musisz wejść na maila, fajna sprawa :D

Opublikowano

1. Kiedys oddawali mi itemki i konsultant odpisal że jest to pomoc jednorazowa i następnym razem mi jej nie udzielą.

To jest nieprawda co piszesz. Jak pewnie wiesz albo i nie support non-stop pomaga graczom nawet po kilka razy jak jest taka potrzeba, bo fala ataków na niewinnych ludzi jest duża i narasta i nie zostawią ich na lodzie.

Opublikowano

Ile odpowiada support, bo czekam już prawie tydzień.

Masz napisane w ttemacie, potrafią nawet do 1msc. Na pewno wszystko zrobiłeś poprawnie? Moj kolega wyslal wczoraj i dziś dostał odpowiedź.
Opublikowano

Masz napisane w ttemacie, potrafią nawet do 1msc. Na pewno wszystko zrobiłeś poprawnie? Moj kolega wyslal wczoraj i dziś dostał odpowiedź.

Napisałem:

Hello Steam/Valve

Today i'm playing CS:GO (classic)

And my items has been stolen during the game

I'm not accepted any trade offers.

Please help me fast.

Thank you Steam/Valve.

Temat: My CS:GO items has been stolen.

i załączone zdjęcie z ukradzionymi itemami.

@edit 

Zastosuje się do poradnika i dam edita czy odpisali.

Opublikowano

Napisałem:

Hello Steam/Valve

Today i'm playing CS:GO (classic)

And my items has been stolen during the game

I'm not accepted any trade offers.

Please help me fast.

Thank you Steam/Valve.

Temat: My CS:GO items has been stolen.

i załączone zdjęcie z ukradzionymi itemami.

@edit

Zastosuje się do poradnika i dam edita czy odpisali.

I jak tam sytuacja? Bardzo mi zależy na waszych opiniach i opisach efektów żebym mogl ewentualnie poprawić temat.
Opublikowano

I jak tam sytuacja? Bardzo mi zależy na waszych opiniach i opisach efektów żebym mogl ewentualnie poprawić temat.

Tamto zgłoszenie zamknąłem i napisałem na nowo stosując się do poradnika.

Czekam na odpowiedz.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBeard.
Teraz SCAM jest niemożliwy, bo przy każdym wysyłaniu oferty trzeba ją zaakceptować przez pocztę e-mail.

Opublikowano

Oscamowali jeszcze mnie za nim dodali potwierdzenie maila.

Napisałem tydzień temu i jeszcze nie odpisali

Czy jest jeszcze szansa, że mi odpowiedzą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...