Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykrywalność FB w KamerModzie

Xyber

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni korzystam z Fishbota w najnowszym KamerModzie. Konta na których łowiłem ryby zostały zablokowane po jakichś trzech dniach łowienia non-stop. W tym czasie nie zaglądałem na nie zbytnio więc nie mogę wykluczyć obecności GMa lub innego gracza. Założyłem trzy kolejne konta, nabiłem na nich 30 poziom i zacząłem łowić ryby. Pierwsza z postaci została zablokowana po 2 godzinach, druga po 4 a trzecia po 10 godzinach łowienia na bocie. Dodam, że przez cały czas miałem oko na wszystkie trzy postacie i nie widziałem żadnych graczy bądź adminów. Na jednym z kont napisał do mnie GM z jakimś głupim pytaniem, żeby sprawdzić czy nie jestem botem, ucięliśmy sobie krótką rozmowę, po której się pożegnał. 

W jaki sposób stwierdzono że używam Fishbota jeśli nie było żadnych zgłoszeń od graczy i rozmawiałem z GM na jednym z kont? Dlaczego zostały zablokowane tak szybko? (o wiele szybciej niż poprzednie) Macie jakieś sugestie, co mogło być przyczyną i jak tego uniknąć?

Pozdrawiam

Opublikowano

Jesli pisales  z kims, mogl on to zglosic.. Do rzeczy "ale czemu?"
Gdy uzywasz kamer moda i piszes z kims  masz luke miedzy nickiem a dwukropkiem wieksza niz zawsze
GM bądź gracz mogl po tym stwierdzic czy uzywales czy nie :)

20908600841200210631.png

Opublikowano

Jesli pisales  z kims, mogl on to zglosic.. Do rzeczy "ale czemu?"

Gdy uzywasz kamer moda i piszes z kims  masz luke miedzy nickiem a dwukropkiem wieksza niz zawsze

GM bądź gracz mogl po tym stwierdzic czy uzywales czy nie :)

Co z pozostałymi dwoma kontami, co do których jestem pewien, że podczas łowienia nie widział mnie żaden gracz ani GM? Wcześniej również nie rozmawiałem z nikim poprzez te konta.

Opublikowano

Co z pozostałymi dwoma kontami, co do których jestem pewien, że podczas łowienia nie widział mnie żaden gracz ani GM? Wcześniej również nie rozmawiałem z nikim poprzez te konta.

Zastanawiam się, czy to nie przez wysyłanie pakietów do clienta (?).

Bo jakby nie patrzeć jakoś ten fishbot musi być wywoływany np. tym, że pokazuje się znaczek ryby nad głową, wtedy ustawia się jakaś częstotliwość ms..

Sam nie wiem. Jeżeli dostałeś bez podstawnego bana możesz to zgłosić, tam Ci wytłumaczą.

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

Może po prostu dostałeś pierwszego bana, a potem tylko widzieli to samo ip to leciały kolejne.

Opublikowano

Do mnie też kiedys gm gadał na ogolnym a nie na pw i bylo ok poszedl dalej ale za jakies 20min wracal i znowu kontrola ale nie zdazylem odpowiedziec i banik polecial a wiem stąd że otworzylem okno bota jak juz bocik nie odpowiedzial na dwa pytania ;/

trzeba pilnowac

Opublikowano

Może po prostu dostałeś pierwszego bana, a potem tylko widzieli to samo ip to leciały kolejne.

Zapomniałem dodać, że na jednym IP stały max 2 boty :)

Opublikowano

W logach widac nazwe pliku startowego przez ktory odpalasz metina. Zmien metin2mod_sf na taką samą nazwe co ma serwer i zobacz w procesach czy wszystko gra :)

Opublikowano

Client wysyła tzw. "logi" - wykrywa to FB/MH etc. a w szczególności cheaty z kamer moda.

Jak napiszesz do supportu to zapewne otrzymasz odpowiedź, że "ban automatyczny".

Teoretycznie GM mógł chodzić też na niewidce i coś sprawdzać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...