Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer już po przerwie Technicznej.

Gracze Vip i Svip mają dostęp do działek 100 x 100

Nether jest otwarty w godzinach od 19 do 22

5255055987.png

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak można się tepnąć na działki 100x100??

Wpisując /menu

Zakładka Działki i ostatnia po prawej stronie masz Dział dla Vip i sVip, tam są dostępne przyciski na nowe działki.

5255055987.png

Opublikowano

Wpisując /menu

Zakładka Działki i ostatnia po prawej stronie masz Dział dla Vip i sVip, tam są dostępne przyciski na nowe działki.

Tak wiem, ale naciskając pisze, że nie mam permisji. Więc jeśli może tam wejść tylko vip/svip to zmieńcie to

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Tak wiem, ale naciskając pisze, że nie mam permisji. Więc jeśli może tam wejść tylko vip/svip to zmieńcie to

nie da się tego zmienić...

Zwykły gracz nie ma ustawionej Permisji. Aby móc używać tej opcji, musisz mieć konto Vip, lub sVip, w tedy śmiało masz przydzieloną Permisję i możesz mieć działkę 100 x 100. 

Została zmieniona informacja po naciśnięciu tej opcji.

5255055987.png

Opublikowano

nie da się tego zmienić...

Zwykły gracz nie ma ustawionej Permisji. Aby móc używać tej opcji, musisz mieć konto Vip, lub sVip, w tedy śmiało masz przydzieloną Permisję i możesz mieć działkę 100 x 100. 

Została zmieniona informacja po naciśnięciu tej opcji.

No to nędza .... Po co ja mam mieć tam działke skoro nikt jej nie może widzieć? To jest całkowicie bez sensu ... Powinno być tak, że każdy może wejść warpem na te działki, ale tylko vip/svip może je sobie wziąć.

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

No to nędza .... Po co ja mam mieć tam działke skoro nikt jej nie może widzieć? To jest całkowicie bez sensu ... Powinno być tak, że każdy może wejść warpem na te działki, ale tylko vip/svip może je sobie wziąć.

Jeżeli uda się nam, znaleźć opcję, aby zwykły gracz nie miał dostępu do komend, na tej mapie w tedy będzie taka możliwość, jak na razie nam się nie udało, ale nie zostawiliśmy tego tak, tylko szukamy rozwiązania.

** Znam już rozwiązanie jak to zrobić, dzisiaj jak wrócę z pracy, to postaram się to zrobić.

- Gracze będą miały dostęp do świata 100x100, ale nie będą mogli mieć działek.

5255055987.png

Opublikowano

Jest już ustawione, że Gracze normalni mają Warp na działki 100x100, ale nie mogą tam mieć własnej działki.

5255055987.png

Opublikowano

Jest już ustawione, że Gracze normalni mają Warp na działki 100x100, ale nie mogą tam mieć własnej działki.

Wszystko bardzo ładnie :)

Ale jeszcze kilka błędów małych jest do poprawy:

1. Zmieńcie w /menu link do strony na http://frebe.gameclan.pl/gdyż tamten link nie pokazuje tej strony gdzie jest IS itp, tylko sam napis Maxcraft kierujący do owej strony z serwerami

2. W /warp sklep gdzie są te ulepszone itemki jak widziałem na filmiku, to my nie mamy permisji by oglądać opis tych 3 rzeczy, a tym bardziej by je kupić

[Prosze o przeczytanie do końca]A i jeszcze mam taką małą propozycje, gdyż na każdy serwerze FreeBuild to jest, bo tylko na takich serwach gram, a tu tego niestety nie zobaczyłem, a mianowicie możliwość latania (/fly). No bo w końcu jest to freebuild, który opiera się na budowaniu różnych budowli, a wiadomo, że naczęściej sa to budowle wysokie, więc miałbym propozycje by została ta możliwość latania dodania vip/svip lub dodana do IS też np. na 30dni np. za 3/4/5 zł na miesiąc. Lub jeśli byście byli niechętni do tego, bo wiadomo każdy ma swój powód, to możecie dla vip/svip dodać tą komende na dzialkach 100x100, no bo wiadomo tam się najbardziej ona przyda, a na działkach 24x24 to nie za bardzo. Więc prosze o przemyślenie tego by chociaż na tych działkach 100x100 była możliwość latania, albo dla vip/svip albo wogóle za pomocą Comand Bloku na całej mapce, nie ważne kto by wchodził na nią.

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

1. Zmieńcie w /menu link do strony na http://frebe.gameclan.pl/gdyż tamten link nie pokazuje tej strony gdzie jest IS itp, tylko sam napis Maxcraft kierujący do owej strony z serwerami

2. W /warp sklep gdzie są te ulepszone itemki jak widziałem na filmiku, to my nie mamy permisji by oglądać opis tych 3 rzeczy, a tym bardziej by je kupić

[Prosze o przeczytanie do końca]A i jeszcze mam taką małą propozycje, gdyż na każdy serwerze FreeBuild to jest, bo tylko na takich serwach gram, a tu tego niestety nie zobaczyłem, a mianowicie możliwość latania (/fly). No bo w końcu jest to freebuild, który opiera się na budowaniu różnych budowli, a wiadomo, że naczęściej sa to budowle wysokie, więc miałbym propozycje by została ta możliwość latania dodania vip/svip lub dodana do IS też np. na 30dni np. za 3/4/5 zł na miesiąc. Lub jeśli byście byli niechętni do tego, bo wiadomo każdy ma swój powód, to możecie dla vip/svip dodać tą komende na dzialkach 100x100, no bo wiadomo tam się najbardziej ona przyda, a na działkach 24x24 to nie za bardzo. Więc prosze o przemyślenie tego by chociaż na tych działkach 100x100 była możliwość latania, albo dla vip/svip albo wogóle za pomocą Comand Bloku na całej mapce, nie ważne kto by wchodził na nią.

Dzięki za sugestie, dzisiaj o tym porozmawiamy (/fly), w sumie jest to teraz bardzo istotna rzecz.

5255055987.png

Opublikowano

Zostały dodane nowe Permissions:

Vip: Może latać na mapie tylko z działkami 100x100

sVip: Może latać wszędzie.

ItemShop: Link poprawiony.

5255055987.png

Opublikowano

Zostały dodane nowe Permissions:

Vip: Może latać na mapie tylko z działkami 100x100

sVip: Może latać wszędzie.

ItemShop: Link poprawiony.

ooo bardzo miło :) Jak na tę chwilę serwer jest wymarzony dla każdego gracza, któremu się już znudził zwykły freebuild ze zwykłymi działkami 32x32, więc każdego śmiało zapraszam na serwer do tej wspaniałej atmosfery :)

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Zapraszam na Serwerek ;)

Działki 100 x 100, czekają :D

Działki dla zwykłych graczy, zostały zwiększone do 40x40

5255055987.png

Opublikowano

Niestety, ale serwer teraz dla mnie nie działa, jest wprowadzona White-Lista.

Przepraszam za problem, ale nie wiedziałem że WhiteList się włączyła, już została Wyłączona.

Zostały dodane uprawnienia, do nowych itemek w sklepe

5255055987.png

Opublikowano

Przepraszam za problem, ale nie wiedziałem że WhiteList się włączyła, już została Wyłączona.

Zostały dodane uprawnienia, do nowych itemek w sklepe

Rixo takie małe sugestie/błedy:

1. W sklepie można kliknąć na info na te nowe ity, ale po kliknieciu kup, to zabiera tą kase ale itemki nie pisze, a na czacie pisze Brak Uprawnien

2. Mogłeś ostrzec przed usunięciem działek gdyż każdy by sobie najcenniejsze ity pochował bo teraz jak ktoś wejdzie z tych co grali to szybciej wyjdzie ....

3. Jak już restartujesz działki to przy tej liczbie powinieneś zabrać każdej dzialke prawa do kogo należała, by ci co grali mieli bliżej spawna działki. Ale już zostaw, bo nie chce znowu tracić, chyba, że mnie ostrzeżesz :D

4. Prosze o dodanie do sklepu wszystkich rodzaji kwiatków

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Rixo takie małe sugestie/błedy:

1. W sklepie można kliknąć na info na te nowe ity, ale po kliknieciu kup, to zabiera tą kase ale itemki nie pisze, a na czacie pisze Brak Uprawnien

2. Mogłeś ostrzec przed usunięciem działek gdyż każdy by sobie najcenniejsze ity pochował bo teraz jak ktoś wejdzie z tych co grali to szybciej wyjdzie ....

3. Jak już restartujesz działki to przy tej liczbie powinieneś zabrać każdej dzialke prawa do kogo należała, by ci co grali mieli bliżej spawna działki. Ale już zostaw, bo nie chce znowu tracić, chyba, że mnie ostrzeżesz  :D

4. Prosze o dodanie do sklepu wszystkich rodzaji kwiatków

1). Sklep został już poprawiony, działają Permissje.

2). To był nagły przypadek, przy robieniu BackUp uszkodziły się pliki i nie można było wejść na Mapę, dla tego postanowiłem użyć drastyczne środki i przy okazji zwiększyć działki, na korzyść gracza.

3). Działki zostały już oczyszczone.

Został dodany system sojuszu, po wpisaniu /sojusz dowiesz sie wszystkiego.

5255055987.png

Opublikowano

Poszukiwani są YouTub'erzy !!! Chętni proszę o kontakt PW, w sprawie dogadania się co w za mian.

5255055987.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...