Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rek'Sai - Dręczycielka Pustki!

™PanPrawdy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rek' Sai

reksai.png

Dręczycielka Pustki

Umiejętności

1.png Umiejętność pasywna to Furia Xer’Sai. Rek’Sai zyskuje punkty furii za każdym razem, gdy atakuje wrogów. Zanurzenie się pochłania punkty furii, przywracając bohaterce trochę zdrowia. Bardzo przydatny skill, pozwalający na dodatkowe leczenie w trakcie przemieszczania się między campami w Jungli.

2.png Q - Gniew Królowej - Drapieżnica - Jeśli Rek'Sai jest "na powierzchni", to trzy kolejne autoataki będą zadawać obrażenia dookoła atakowanego celu. W trakcie zanurzenia umiejętność ta wysyła w danym kierunku impuls energii, który wybucha przy kontakcie z pierwszym wrogiem i zadaje masowe obrażenia, a także ujawnia trafionych przeciwników

4.png W - Zanurzenie - Wynurzenie - Zanurzenie sprawia, że Rek'Sai traci możliwość autoatakowania i jej pole widzenia jest bardzo ograniczone, ale zamiast tego potrafi wyczuwać ruch wrogów na rozległym obszarze, ma zwiększoną prędkość poruszania się a także ma dostęp do innych skilli. Kiedy bohaterka wychodzi na powierzchnię, wyrzuca wrogów w powietrze i zadaje im obrażenia.

6.png E - Ukąszenie Furii - Tunel - Kiedy Rek'Sai jest wynurzona, skill ten powoduje ugryzienie przeciwnika, które zadaje obrażania (uzależnione od poziomu furii, przy pełnym pasku furii są to obrażenia nieuniknione ("true damage")). W przypadku zanurzenia, umiejętność ta pozwala stworzyć Rek'Sai tunel do wybranego miejsca. Bohaterka może dowolnie się przemieszczać pomiędzy tunelami (może mieć ich maksymalnie 8 i trwają one 10 minut). Przeciwnicy mogą niszczyć te tunele.

8.png R - Pośpiech Pustki - Umiejętność ma dwa wymiary. Pierwszy to pasyw, który zwiększa Rek'Sai szybkość ataku o 20% na poziom skilla. Drugi - Aktyw - pozwala bohaterce po krótkim odstępie czasu (1,5 sekundy) na szybkie zanurzenie się i doskoczenie do wybranego jej tunelu. Po wynurzeniu się zostaje na chwilę zwiększona jej szybkość poruszania się.

Czary

Zawsze bierzemy Błysk i Porażenie. Smite jest niezbędny dla każdego Junglera, z kolei Flash ułatwia nam ucieczkę, gankowanie, pogoń za przeciwnikiem czy też inicjowanie walk.

Specjalizacje

master.png

Runy

runy.png

Przykładowy Build oraz Przedmioty

Grę zaczynamy standardowo z Maczetą Łowcy Maczeta_%C5%81owcy_przedmiot.png , potkami i Strażniczym Totemem. Na początku gry dążymy do tego, aby skompletować Ostrze Łowcy - Wojownik item1.gif , które zdecydowanie jest najlepszym przedmiotem jeśli chodzi o Junglę dla Rek'Sai. Naszym kolejnym ważnym itemem jest Krwiożercza Hydra item2.gif . Wybierając buty, w przypadku kiedy lubimy gankować i dobrze rozpoczęliśmy rozgrywkę możemy pokusić się o Buty Mobliności item3.gif . Alternatywą, w zależoności od wrogiej drużyny sąTabi Ninja bądź Obuwie Merkurego. Idąc dalej staramy się zwiększyć nieco wytrzymałość naszego bohatera. Dobrym wyborem jest Omen Randuina Omen_Randuina_przedmiot.png , lub Oblicze Ducha Oblicze_Ducha_przedmiot.png . Generalnie staramy się reagować na skład drużyny przeciwnej, a także itemy jakie wrogowie budują. Jeśli gramy na drużynę opartą o postacie AP, powinniśmy zbudować Paszczę Malmortiusa item4.gif , bądź Całun Banshee item5.gif . Wykańczając nasz build, możemy pomyśleć o Ostatnim Szepcie lw.png , lub / i Aniele Stróżu ga.png 

Zalety Postaci

Bardzo duża mobliność

Postać łatwa do ogarnięcia

Duże obrażenia

Możliwości "Backdooru" i łatwa kontrola "Objectives"

Zadaje obrażenia nieuniknione (true damage)

Dobra żywotność (sustain) w jungli i szybkie jej czyszczenie

Furia zamiast many

Silna przeciwko innym junglerom

Wady Postaci

Długi czas odnowienia umiejętności ostatecznej

Bardzo krucha (squishy) postać na początku gry

Tunele są łatwe do wykrycia i zniszczenia

Przeciętne CC (crowd control), wymaga pomocy przedmiotów jeśli chce złapać przeciwników

Informacja na temat Poradnika

Informacje brałem z wielu stron, są też w tym poradniku wklejone wątki.

Na wstępie a raczej na zakończeniu chcę uwzględnić to iż poradnik jest

stworzony z wcześniej istniejących dzieł których nie było by sensu pisać drugi raz.

*Poradnik stworzony dla was, korzystajcie i stajcie się coraz lepsi.

Powodzenia.

PanPrawdy

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Aha ? A ile grales rek sai ? Nic tutaj nie opisales i nie rozumiem flasha, ja zazwyczaj wybieram exhausta/ignite, bo E nam wystarcza . Dopisz jak robić jungle, jak gankowac, co robić w TF, na kogo jest silna, a na kogo słaba, komu wejść do jungli, a komu nie itd. żeby to chociaż przypominało poradnik .

Opublikowano

Aha ? A ile grales rek sai ? Nic tutaj nie opisales i nie rozumiem flasha, ja zazwyczaj wybieram exhausta/ignite, bo E nam wystarcza . Dopisz jak robić jungle, jak gankowac, co robić w TF, na kogo jest silna, a na kogo słaba, komu wejść do jungli, a komu nie itd. żeby to chociaż przypominało poradnik .

Poradnik będzie uzupełniany.

Jak napisałem to dopiero pierwsza wersja poradnika.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Jak na początek to nic czego nie dowiem się z opisu champa w lolu (w grze) :D Czekam na więcej :D

...................\/...................

Opublikowano

Ja bym polemizował nad itemem do jungli z tego względu, że jeśli ktoś słabiutko gra Rek'Sai to ja bym radził brać Pożeracza niebieskiego, z tego względu iż farmy taki gracz potrzebuje.

1.5/10 na zachętę.

Opublikowano

­Zmień czcionkę na jakąś ładniejszą + kolory całego poradnika + wielkość liter, ponieważ jest to mało czytelne i praktycznie nic nie zrozumiałem.

Dodaj synergie / kontry, opisz dokładnie umiejętności, skill order, kiedy gankować, a kiedy nie.

PS. Nie sądzisz, że CD w jungli byłoby lepsze? MR niezbyt Ci się przyda, a szybkość zrobienia jungli raczej jest bardzo ważna. :)

Opublikowano

Po tym co napisałem to tak średnio chce mi sie wierzyć że jesteś obyty z tą  postacią.

Tak btw. Build = zakupione przedmioty :)

Co do run także jakieś dziwne :)

Pod quinty powinien być movespeed, jednakże ten AS także ujdzie ( według własnego uznania ) natomiast na glyphah umieszczamy CD'rki.

Co do buildu to odradzam kupowanie dwóch ofensywnych przedmiotów na początku gry.

Przykładowo jeżeli w drużynie przeciwników nie ma żadnego AP'ka to kupujemy tylko przedmiot do jungli (koniecznie pod AS) i od razu rush na omen.

Rek sai jako jungler jest i będzie najlepszy (chyba że jeszcze mocniej go znerfią (jak WW :) )), żadna inna postać nie może pochwalić się tak perfekcyjnymi gankami no może poza Ślepym Mnichem .

Opublikowano

niezbyt duzo opisane poza tym "brales informacje z wielu stron"? wedlug mnie w internecie jest wiecej informacji niz te co tutaj podales do tego najlepszy poradnik wyjdzie ci jesli sam dobrze wiesz jak ta postacia grac 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

#solidne2/10 m8. Duzo gralem Reks, ten poradnik jest troche idiotyczny ;_; Ucz sie, ale dam like na zachete. :>

build

Niebieski enchant, fioletowy kamyk (bo Q, mi tam pasuje :P), Buty 5tki (ok), Hydra (ok), LW, Hydra, BoTRK/QSS/Marmo/GA/banshee/SV

PODSUMOWANIE ZALET

mobilna-ok

łatwa? tylko tak się sądzi, reks jest trochę trudna v.v

duże obrażenia tylko później

to tak

napisz z jakiego skilla + kiedy (przy max furii z E)

ok

zależy, ale całkiem

Tak swoja droga, @edit.

Zastanawiam sie nad masterkami i runami + Flashem. Nie trza flasha, bo trza ignite. Ignite zwiekszy twoja uzytecznosc w early, a i tak w sumie masz mobilnosc (jak napisales z zalet). Flash jest bezuzyteczny. :)

Masteries - jezeli na jungle, to nie.

TkLrG1y.pngTo sa na jungle.

Runy -

takie tam moje

bCzCM6c.png

albo standardowe chyba ;d

B98O014.png

I tak lajka trzymasz. Pracuj zią.

gyobUMW.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

#solidne2/10 m8. Duzo gralem Reks, ten poradnik jest troche idiotyczny ;_; Ucz sie, ale dam like na zachete. :>

build

Niebieski enchant, fioletowy kamyk (bo Q, mi tam pasuje :P), Buty 5tki (ok), Hydra (ok), LW, Hydra, BoTRK/QSS/Marmo/GA/banshee/SV

PODSUMOWANIE ZALET

mobilna-ok

łatwa? tylko tak się sądzi, reks jest trochę trudna v.v

duże obrażenia tylko później

to tak

napisz z jakiego skilla + kiedy (przy max furii z E)

ok

zależy, ale całkiem

Tak swoja droga, @edit.

Zastanawiam sie nad masterkami i runami + Flashem. Nie trza flasha, bo trza ignite. Ignite zwiekszy twoja uzytecznosc w early, a i tak w sumie masz mobilnosc (jak napisales z zalet). Flash jest bezuzyteczny. :)

Masteries - jezeli na jungle, to nie.

TkLrG1y.pngTo sa na jungle.

Runy -

takie tam moje

bCzCM6c.png

albo standardowe chyba ;d

B98O014.png

I tak lajka trzymasz. Pracuj zią.

Dziękuje za dodatek do poradnika.

Reffesh.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Po to pisze [po prawej stronie byś paitem tego nie robił ty polaska cebulo, co do poradnika  to dobry jednak reksai pod ap lepsza moim zdaniem.

Opublikowano

Ładnie, bardzo ładnie, jedyne co to obrazki oprawiłbym w jakąś ramkę, zrobił większą przerwę między poszczególnymi opisami skill'i. A tak to nie mam zastrzeżeń, porządnie. Leci "lajk"!

­

Opublikowano

Dobre 2/10 

Radzę nie spamić. Może jakieś uwagi ? 2/10 - Żarty czy spam.

Poradnik wygląda całkiem ładnie, często gram rek sai'em. Korzystam z podobnego ułożenia specek i run, może zmienię je na te Twoje.

Dziękuję za opinię, mam w planach kolejne poradniki.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...