Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budowle oryginalne tekstury VS paczki tekstur

MrS

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Hej,

chciałbym prosić Cię o wypowiedzenie się na temat tekstur.

Jak odbierasz budowanie na dodatkowych tekturach a jak na oryginalnych minecraftowych.

Pytania pomocnicze (odpowiedz na nie nie jest konieczna jednak zakreślają o co dokładnie chodzi mi w tym temacie).

Czy uważasz, że budowanie na dodatkowych teksturach to ułatwianie sobie, a po ściągnieciu tekstur budowle są brzydkie?

Czy jednak uważasz, że dodatkowe tekstury powodują urozmaicenie budowli?

Czy lepiej oceniasz budowanie bez tektur czy na teksturach?

Serdecznie pozdrawiamy XANT Minecraft

lzJdkMd.png

Opublikowano

lepiej mieć grafikę... przynajmniej to moje zdanie... więc Minecraft i jego budowle tylko z tekstur pakiem ( kiedyś korzystałem z John Smith )

dodatkowe tekstury jak najbardziej sprawiają że budowla może wreszcie wyglądać dobrze...

w mojej ocenie WSZYSTKIE budowle bez tekstur paka mają 0/10... zwyczajnie nie lubię patrzeć jak coś nie ma grafiki...

a "grafikę" w minecrafcie... można nazwać tylko UMOWNIE.... grafiką...

bo to co jest w minecraft nie dorasta do pięt nawet grom sprzed 10 lat...

a sam minecraft ma ciągłe aktualizacje...

w którejś w końcu mogli by dać... grafikę... jaką kolwiek...

ale to jest właśnie powodem dla którego przestałem grać w te gre i sprzedałem premium...

nie ma grafiki... nie gram w coś takiego... za każdym razem męczenie się z pobieraniem nowego teksture paka opti fine-a itp. =.=

Opublikowano

@PanTobi

Gdyby grafika była piękna, to żaden przeciętny komputer nie poradziłby sobie z nią.

KLIKNIJ

ABY PRZEJŚĆ DO PREZENTACJI ODCINKA ZWIĄZANEGO Z LEAGUE OF LEGENDS

Pasjonat
Opublikowano

Nie przesadzajmy, można zbudować ładną budowlę bez dodatkowych tekstur. :P Jestem to w stanie udowodnić ^.-

Zachęcam do dalszych wypowiedzi.

lzJdkMd.png

Opublikowano

Nie jestem wielkim zwolennikiem tekstur do minecrafta.

Lubię styl klasyczny i nigdy zdania nie zmienię.

Wszystko zależy od tego co budujesz, jeżeli budujesz zamki takie starodawne, mosty, komnaty, to oczywiste jest że lepiej będą one wyglądały z dodatkowym tekstur packiem. Na klasycznym także będzie ciekawie, ale nowy txt urozmaici budowle przez co stanie się ona ładniejsza.

Wszystko zależy do czego kto jest przyzwyczajony ;) 

Kappa.

Pasjonat
Opublikowano

No ja akurat przyjąłem taktykę, że budujemu bez TP, jednak coś w tym jest, że jak ktoś zbuduje budowle, która świetna jest na TP, lśni i błyszczy to bez TP okazuje się zwykłym klocem. Dlatego przyjąłem sobie za cel budowanie epickich budowli bez TP, aby pokazać, że można ;p

lzJdkMd.png

Opublikowano

Tak długo grałem bez żadnych TP, że gdy jakiegoś używam to czuję się jakbym grał w inną grę :D Trochę ciężko jest porównać budowle bez TP i z TP z racji tego, że są masy przeróżnych TP i na jednym coś może wyglądać epicko a na kilku innych jak coś co spłukujemy w wc :P

Jeśli o mnie chodzi to gram bez TP. Używałem kilku różnych ale to jakoś już nie ta sama gra dla mnie :/ I z obserwacji też mogę dodać, że jeśli ktoś "zbuduje" coś wyglądające jak gónwo to żaden TP nie zrobi z tego arcydzieła. Ale arcydzieło po włączeniu nieodpowiednich TP będzie tak właśnie wyglądać ;)

Koniec końców to i tak jest kwestia czyichś gustów i zdolności artystycznych.

Rzadko kiedy oceniam coś na TP, chyba że twórca nalega bo np budował to właśnie na takim konkretnym TP 

Opublikowano

Czy uważasz, że budowanie na dodatkowych teksturach to ułatwianie sobie, a po ściągnieciu tekstur budowle są brzydkie?

Zalezy do jakich budowli, robienie mapek horror bez dodatkowego txt, nie wyobrazam sobie, tak samo jak sredniowiecznych budowlii ktore w wiekszosci wykonane sa z kamienia, natomiast domki (male z welna) musza byc na standardowych txt)

Czy jednak uważasz, że dodatkowe tekstury powodują urozmaicenie budowli?

Urozmaicenie powodowac powoduja bo o to chodzi, zeby wspomniany zamek, lub mapka horror lepiej wygladali, bo czego mam sie przestraszyc jakiegos wrzasku czy moze muczenia krowy?

Czy lepiej oceniasz budowanie bez tektur czy na teksturach?

To bedzie bez odpowiedzi, zalezy od mapy/budowli, jak bede miec ss z i bez txt to wtedy ocenie gdzie wyglada lepiej.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...