Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akame ga KILL!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Akame ga KILL!

322681421278194275536.jpeg

Typ widowni: Shounen
Gatunek: Akcja, Fantasy, Przygodowy
Tematyka: Przemoc
Rok produkcji: 2014
Status: Zakończone
Odcinki: 24
Klasyfikacja wiekowa: +16

Opis:

Tatsumi pragnie, by z jego wioski zniknęły głód i ubóstwo. W celu zdobycia pieniędzy, chce zaciągnąć się do wojska w stolicy Imperium. Gdy dociera do miasta wszystko wydaje się być cudowne: roześmiani ludzie w kosztownych strojach, silni żołnierze pilnujący ich bezpieczeństwa i ... cycata "siostrzyczka", która podstępem okrada go ze wszystkich oszczędności. Na szczęście Tatsumi spotka inną dziewczynę, której dobroć zdaje się nie mieć granic, nawet dla nieznajomych. Wkrótce nasz bohater dowiaduje się o grupie asasynów, która pod osłoną nocy zabija obywateli miasta. Przez to nazwano ich Nocny Napad (Night Raid). Kilka godzin później, po zapadnięciu zmroku, Tatsumi ma spotkanie twarzą w twarz z ową grupą...

opis z anime-odcinki.pl

Ode Mnie: Co by tutaj napisać. Anime prezentuje wysoki poziom w obecnej dobie bullshitu, jaki jest nam podawany, jeśli jesteś fanem akcji, krwi i brutalnych walk gdzie ginie masa bohaterów to anime jest dla ciebie. Fabuła trzyma jakiś poziom, ale to nie ona jest tutaj najważniejsza, kreska mi się podobała ale to co mnie urzekło to niektóre animacje, złowieszcze wręcz szalone uśmieszki i kilka innych bajerów. Soundtracki są oryginalne i ciekawe, tutaj żadnych zastrzeżeń, może było ich trochę za mało. Anime oceniłem na naciągane 9/10. Reszta mojej opinii w spoilerze:

Anime według mnie miało potencjał osiągnąć coś o wiele lepsze z biegiem czasem, jednak zawiodłem się w kilku sprawach.

Po 1 bohaterowie zwiększali swoje moce niby w "uzasadnionych" treningach jednak było tego trochę za mało, słabo wytłumaczone i takie nijakie. Po 2 oczekiwałem większego rozwoju mocy naszych bohaterów, a tak naprawdę prawie nic się nie zmieniło, nie wspominając o końcowej "dopałce złotej zbroi". Bohaterowie (<to słowo będzie się często powtarzać) według mnie ginęli co było dobre i złe na swój sposób, zawiodłem się na niektórych śmierciach które były trochę "żałosne" ginęli od bycia pobijanymi kiedy wychodzili z o wiele gorszych ran wcześniej. Po 3 i ostatnie chyba, chociaż trochę zapomniałem, KOŃCÓWKA no niby to jest happy end formalnie ale wiemy że tak naprawdę to nie jest (zależy dla kogo) według mnie mogli to o wiele lepiej zrobić, słyszałem że w madze było inaczej, może to wina tego, nie wiem.

Dałem temu takie mocne naciągane 9/10 za dużą ilość akcji i innych bajerów trafiających w moje gusta, chociaż czuje że powinienem dać 8/10, selweron pewnie dał z 5/10 xDD

Obejrzeć można na:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=644

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jedno z ulubionych anime ;)

Ciekawe czy wyjdzie 2 sezon, wnioskując po zakończeniu w 1 raczej nie (które było nawet ok dla mnie, ale przychodziło mi kilka rzeczy do głowy co by się mogło dziać w 2 sezonie jakby był. Może zrobią to co się działo przed anime? na podstawie mangi "Akame ga Kill! Zero" ) Jedyne anime które nie potrafię jakoś sensownie ocenić. Minusy z początku, okazały się plusami, to co mi się spodobało przestało mi się podobać pod koniec itp. Może dlatego że jeszcze nie oglądałem nic takiego do tej pory. Anime w swoim rodzaju. Tak czy siak mam miłe wspomnienia (miło czasami powspominać) Zakończenie mnie nie zdziwiło.. no może trochę. Chciałbym 2 sezon. Nawet im wyszło to anime. Mam swój jeden ulubiony soundtrack + 2 ED przypadły mi do gustu - są super! 

Nawet momentami uroniłem kilka łez.

Większość bohaterów nie da się nie lubić. Tych dobrych jak i złych

Harem, przygodowe, trochę komedii - śmiesznych momentów, dużo krwi, ładna kreska, dramat, romans, dużo walk. Od 19 odcinka (na 24) odbiega całkowicie od mangi, która cały czas wychodzi. Około 1 chapter na miesiąc. Fabuła super, cała ideologia świata przedstawionego. 

SPOILERY!!!

Przyzwyczaiłem się do pewnego schematu już (nie musiałeś wspominać o bohaterach) Jak zacząłeś jakąś postać lubić  to od razu ginęła xD ale taka ideologia, poświęcenie. Zło zawsze pozostanie :) kilka bezsensowych śmierci? może tak, może nie. Zależy co komu pasuje. 

Za mało romansu w porównaniu do mangi oooj za mało! Tatsumi x Mein!!! Ciekawe jak ona się skończy.

Opublikowano

Ja czytam regularnie mangę Akame i anime w porównaniu do niej jest strasznie średniawe. Każdemu polecam mangę bo to chyba jedna z najlepszych all time. Animka zdecydowanie nie odzwierciedla tego co tam się dzieje.

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...