Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Waszym zdaniem powinien mieć dobry server PvP?

ZanOpStylez1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego wlasnie serwer jest przerabany , bedzie to mieszanka PVP i PVE .

Wiemy ze w ostatniej wersji Ultimate 4Story nie bylo zbytnio co robic ale dokladnie chodzi o to w serwerze PVP.

Dostajesz wszystko na start nie musisz nic robic tylko sie bic ;)

Moze opisze troche co znajdzie sie w nowej wersji Ultimate 4story , a wiec :

-Mardook !!

-Helfire !!

-Gemy !!

-Bicze !!

-Mozliwosc wypalenia bizuteri lepszej niz jest dostepna u NPC w Gor !!

-Mozliwosc wydropienia lepszych bonow z arkan !!

-Zolte gemy beda dostepne u NPC [White Hawk] za PO !!

-Mozliwosc wydropienia ciekawych rzeczy na murduku [Cash Gemy , Premium Gamy oraz wiele innych ciekawych rzeczy]

-Krypta !!

-W nastepnych patchach mamy zamiar dodac wojne o ogrod oraz BG !!

-Nadal zastanawiamy sie czy maksymalny level ma byc na start czy mozliwosc wyexpienia sb samemu postaci 

Hersen jak pisales z Eldronem to powiedzial ci ze ma klienta przygotowanego na gemy ale nie powiedzial ze chodzi o tego ktory ma wszedzie sloty ;)

Proponuje najpierw dokladnie sie dowiedziec potem dopiero pisac ;)

Dlatego wlasnie serwer jest przerabany , bedzie to mieszanka PVP i PVE .

Wiemy ze w ostatniej wersji Ultimate 4Story nie bylo zbytnio co robic ale dokladnie chodzi o to w serwerze PVP.

Dostajesz wszystko na start nie musisz nic robic tylko sie bic ;)

Moze opisze troche co znajdzie sie w nowej wersji Ultimate 4story , a wiec :

-Mardook !!

-Helfire !!

-Gemy !!

-Bicze !!

-Mozliwosc wypalenia bizuteri lepszej niz jest dostepna u NPC w Gor !!

-Mozliwosc wydropienia lepszych bonow z arkan !!

-Zolte gemy beda dostepne u NPC [White Hawk] za PO !!

-Mozliwosc wydropienia ciekawych rzeczy na murduku [Cash Gemy , Premium Gamy oraz wiele innych ciekawych rzeczy]

-Krypta !!

-W nastepnych patchach mamy zamiar dodac wojne o ogrod oraz BG !!

-Nadal zastanawiamy sie czy maksymalny level ma byc na start czy mozliwosc wyexpienia sb samemu postaci 

Hersen jak pisales z Eldronem to powiedzial ci ze ma klienta przygotowanego na gemy ale nie powiedzial ze chodzi o tego ktory ma wszedzie sloty ;)

Proponuje najpierw dokladnie sie dowiedziec potem dopiero pisac ;)

Właśnie wczoraj z Tobą Eldron pisałem na GG. Chciałem Ci wystawić dłoń pomocną, ale niechciałeś. Nie wiem co tu sie spinacie ludzie, serwer to serwer. Vendeta nie potrzebował gemów, biczów czy innych duperel. Serwer byl na zwykłych plikach jak każdy.

Opublikowano

server bedzie slaby dla cb nikt Ci nie rozkazuje grac  to raz dwa wrocmy do glownej tresci watku

co ma zawierac dobry server pvp i na tym sie skupmy

Raczej zan to Ty zmieniasz tematy co chwile i gadasz o rzeczach, które my nie chcemy wiedzieć. Mam nadzieje ze stary vendeta powróci i dalej będzie górować na liście pvp, narazie tylko eden został. :angry: :(

Opublikowano

nie chcesz wiedziec to po co czytasz posty i sie udizelasz jednak cos chcesz wiedziec i cie to interesuje  .c vendeta nie wroci i tyle a jak by wrocila  to nikt juz tam  nie zagra napewno nie w takiej ilosci jak grali  xD

Opublikowano

Uwierz jakby wróciło by grało nawet więcej bo teraz nie ma tak porządnych serwerów pvp a na pewno nie Ultimate.  Może kiedyś wróci nie można skreślać niczego. Dobry serwer ma mieć klimat, a tutaj tak słabo jest ;x Też musi być zbalansowany, a nie że 10 razy biżu zmieniane, bo coś jest nie tak...

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Przepraszam, ale ultimate w ciągu tygodnia był około 3-4 razy resetowany a vendeta nie i stał bardzo długo, był - niema. Koniec tematu ;)

Bo wiedzieli co robią. Autor Ultimate pewnie pierwszy raz robił serwer i porwał się na głębokie wody. 

kazdy uczy sie na bledach mysle ze to  co teraz postawia bedzie  spoczko ;d oby ;d

Pewnie będzie nadal zbugowane lub milion resetów. 

Ile ja bym dał za jakiś stary serwer z klimatem, a nie dodają jakieś śmieszne dodatki na serwery, które tylko odrzucają. 

Opublikowano

Senchi poczekamy zobaczymy a tak szczerze mam dosyc twojej krytyki ;)

Krytykujesz Ultimate a publikujesz jeszcze gorsze serwery na forum ;)

Proponuje przestac dyskutowac o Ultimate 4Story bo nie widze nigdzie ze jest to post z tym zwiazany :)

Nie wiem dlaczego starasz sie o posade redaktora 4story skoro nie masz na to czasu jak wspomniales w wczesniejszych komentarzach .

Jak dla mnie narazie tylko wszedzie spamisz swoimi glupimi komentarzami i chyba do konca nie przemyslales co pisales ale coz moze porwales sie na gleboka wode ;)

Nie mam pojecia dlaczego na forum obrazasz autora serwera Ultimate skoro sam nie posiadasz umiejetnosci .

Jedna dobra rada pierwsze spojrz na siebie potem wytykaj innym ;)

Opublikowano

To może teraz wypowiem się ja. 

Vendetta była taka super powiadacie? Co miała takiego? Lagi, wszystko jak na ultimate na start? Czym się różniły te servery? Bugi takie jak wszędzie, bo takie pliki. Nie naprawi się naprowadzania oślepy, chodzenia na głupawce itp ;) 
Tęsknicie za starym patchem powiadacie? Za czym za expieniem do 10 lvla 2-3 godziny? Chcecie się tak pobawić, no to macie enum 4story ;) Też tęskniłem za starymi czasami, pograłem chwile i co się okazało? Nie chce mi się expic BO JEST ZA TRUDNO.

Nie pamietacie, jak wygląda server z starszym paczem bez goru?  Możliwość kopiowania itemów, evil hack, Cheat engine i darmowe upki ;) Mam prośbę, krytykujesz => podaj powód, Eldron postara się to naprawić jak najszybciej. Zan ma kontakt z Eldronem, tak samo jak ja. Staramy się mu podrzucić pomysły, pomóc tyle ile umiemy, zapraszać graczy itp...

Dalej na Ultimate nie było co robić? 
Można było dropić eq, bronie, trzeba było zrobić czaso 78 i na nim nadropić resztę. Więc bez wydawania kasy na IS eq na postać robiło się kilka godzin. 
Mówicie o bugach?    TO ZGŁASZAJCiE TE BUGI DO ADMINISTRACJI! 

Był zgłoszony bug z gildiami,  i expieniem do 250 lvla, zostało to naprawione, trochę to trwało,ale przecież nie od razu rzym zbudowano... 

Coś wam się nie podoba? Mówcie o tym w sposób: 

Nie podoba mi się, że...

wasze sugestie zostana rozpatrzone.

DROPIENIE ULEPSZAJEK NA NARWIE ITP... No co? TAki super server, tyu graczy by grało ;) Tak jasne.... Sune4story takie było i co? Dlaczego upadł? No bo grało tam 5 osoob ;) hersen(ktory i tak hackowal na bitwie, ale go nie banowalem, bo gral xD) Slizan, happy i jeszcze tam 2 innych. I co ? 

Przepraszam moje wątki się już pogubiły.

Wiecie dlaczego ja już nie postawie żadnego servera?

BO GRACZOM SIĘ NIE DOGODZI 1.

NIE MAM SOURCE I NIE MOGE PISAC NOWYCH RZECZY, CHODZ ZNAM JUZ:

SQL, php, Java, c++, winapic++, PASCA, W stopniu obszernym  + obiektowosć ;)

Powinienem sobie poradzić spokojnie z napisaniem funkcji do gemów itp... 

Napisałem eldronowi kilka funkcji usprawniających jego pracę, typu wysyłanie eq zbonami plusem itp,, po podaniu nicku postaci. Rozumiem juz o co chodzi w SQLU, miałem dużo czasu na naukę.

Servery miałem pve, pvp i co? Ciągle jest to samo, jest PVE to nikt nie gra bo JEST ZA TRUDNO I SIE NIE CHCE, pvp => JEST ZA NUDNO I CHEMY PVE. Wiecie co? Ultimate ma być PvE i PvP. z tego co mi wiadomo ;)

Więc tak bez zbędnego spamu poproszę o takie odpowiedzi. 

CHCIAŁ/CHCIALA BYM ABY: 

na serverze PvE było:

na serverze PvP było:

Jeżeli Eldron się zgodzi, to przyłączę się oficjalnie do teamu :) 

Opublikowano

Senchi poczekamy zobaczymy a tak szczerze mam dosyc twojej krytyki ;)

Krytykujesz Ultimate a publikujesz jeszcze gorsze serwery na forum ;)

Proponuje przestac dyskutowac o Ultimate 4Story bo nie widze nigdzie ze jest to post z tym zwiazany :)

Nie wiem dlaczego starasz sie o posade redaktora 4story skoro nie masz na to czasu jak wspomniales w wczesniejszych komentarzach .

Jak dla mnie narazie tylko wszedzie spamisz swoimi glupimi komentarzami i chyba do konca nie przemyslales co pisales ale coz moze porwales sie na gleboka wode ;)

Nie mam pojecia dlaczego na forum obrazasz autora serwera Ultimate skoro sam nie posiadasz umiejetnosci .

Jedna dobra rada pierwsze spojrz na siebie potem wytykaj innym ;)

Trzeba umieć przyjąć krytykę, a w waszym wypadku macie dużo do przyjęcia.

Legends'a nie porównuj do Ultimate, bo on wygrywa na starcie. 

Co ma wspólnego redaktor na forum z założycielem serwera? 

I po pierwsze czy ja gdzieś napisałem, że się znam? Jestem amatorem jeżeli chodzi o zakładanie serwera ale nie zrobiłem takiego błędu jak autor. Będąc amator robiąc serwer, bo może się uda i ktoś pomoże. 

Po wypowiedzi tomeczkoo widać, że może was uratować ale i tak zaraz rzucicie się na mnie, bo  w tym temacie siedzi cały team Ultimate i się obrażacie za obiektywną opinię. 

Co do wypowiedzi tomeczkoo to:

PvP: Łatwo musi być dostępny ekwipunek i wszystko zbalansowane.

PvE: Szybki exp tylko żeby nie był monotonny i opierający się tylko na td ale np. zabić jakiegoś bossa, bo leci z niego fajna broń i potem pobawić się w po ulepszanie ekwipunku itp. 

Co najważniejsze serwer musi mieć klimat i dobrą ekipę a z wyżej wymienionych osób jedynie tomeczkoo coś sobą reprezentuje. 

Cóż pozostaję mi życzyć sukcesu ale jeżeli się coś uda to dzięki pomocy Tomka.  Jeżeli ogarniasz te języki programowania co podałeś i masz taką zajawkę możesz wiele zdziałać. Powodzenia ;)

PS. Gdy napisałem o tym bugu z lvl 200 + tutaj w temacie to jakiś wasz koleżka mnie wyśmiał, że niezłe bajki opowiadam i nikt nie poparł tego, że to prawda. Jak chcecie to przejrzyjcie ten temat dokładnie, a to znajdziecie. 

Opublikowano

Senchi nie obraza mnie twoja krytyka tylko czasami gadasz za duzo bzdur ;)

Zgodze sie z toba ze Legends 4Story wygrywa na starcie jezeli porownamy go do starej wersji Ultimate :)

Serwer Ultimate rusza w tym tygodniu Senchi zapraszam cie do przetestowania i ocenienia :)

Tak jak pisalem wczesniej mamy bardzo duzo do zaoferowania i nie wiem czy Legends 4story jest w stanie nas przebic :)

Wiem ze nasz start nie byl najlepszy , takze wiem ze serwer nie byl dokladnie dopracowany ale naprawde caly Team wzial sie do roboty .

Udalo nam sie stworzyc cos naprawde wartego uwagi ja tak uwazam , zobaczymy jaka bedzie opinia gdy serwer wystartuje :)

Co do Tomeczka , tak naprawde pracowal z nami od poczatku :)

Senchi nie wiem kto cie wysmial jezeli chodzi o ten bug lvl 200+ ale taki bug naprawde istnial powtarzam istnial :)

Jutro postaram sie wrzucic pare Screenow z nowych mapek itp .

Mamy nadal pare rzeczy do zrobienia tym razem wszystko bedzie dopiete na ostatni guzik :)

Opublikowano

O bugu 200 lvl + dowiedziałem się dość szybko, lecz dopiero po 2 dniach miałem czas żeby do tego przysiąść i pozbyłem się go w ciągu 5 minut ;) Wstarczylo zwiększyć wymagany exp i uniemożliwić bugowanie expa przez gildie. Co do restartów, to każdy od czegoś zaczynał, z tego co widziałem to restarty były po to, żeby lepiej zablansować server(Zmienianie ilosci bonów 15 speeda na 11, block i Kondycja ;))

Opublikowano

Ludzie, opanujcie się bo zaraz się pozabijacie. Temat ma za zadanie podać jakieś serwery, albo wymarzony jakichcielibyście a nie flamewar'y.. Jeszcze raz zobacze jakiś post gdzie znowu piszecie o plikach kto się zna lepiej, kto nie umie, a kto jest amatorem poprostu strzele raporta żeby zamknąć temat bo roi sie od flamewarów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...