Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Waszym zdaniem powinien mieć dobry server PvP?

ZanOpStylez1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz zrobić dobry serw, na którym gracze będą mieli co robić to zrób taki, że na drugiej bitwie i narwashi dropią ulepszajki, kowal jest x2. Dzięki temu będzie sens farmienia i to dość przyjemnego, co do wypo to jest za łatwo z wypo więc możesz usunąć ewentualnie zostaw tylko npc-a z biżu. Samo pvp niema sensu, bo nikt nie bije sie 1 na 1, więc trzeba postawić na pve. Max lvl 90 z expieniem od 0 na expie 5 razy większym. Brak itemów lvl 40 i 42, bo są według mnie bez sensu chyba, że chcesz zarobić to udostępnij je w is-ie. U npc ze składnikami dodaj kamienie na bronie pvp, osirysy i wody światów za Goldy. I to chyba wszystko, myślę że na takim serwie trochę ludzi by chciało pograć dla czystej zabawy.

Opublikowano

Jak pvp to wszystko na start, ale żeby nie było zbugowane tak jak jest na jednym serwerze. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

pliki beda calkowicie odbugowane  tyle wiem ale to pewnie powstanie  za tydzien lub dwa , chcemy zrobic jak narazie server pvp i tutaj szukam propozycji

Podobno od poniedzialku mialy byc gemy, bicze i nowe mounty. Cos tego niema. AKtualnie niema zadnych dobrych pvp oprocz de eden 4s.. Kiedys krolowal vendeta, ale juz niema ;C

Opublikowano

nwm czemu tego nie ma od poniedzialku  oficjalne info jakie podali to ze na weekend ma to byc  ale wracajac do tematu ja mysle ulepszanie takie hard i bicie gemow to byla by fajna sprawa;d

Bo Ultimate to jeden z gorszych serwerów. Pobugowany i nudny. Fajna by była sprawa, ale się raczej nie doczekamy, bo autor dostał bana to nawet info nie da. 

Ja bym właśnie na takim pograł jak stara dobra Vendetta.

Opublikowano
li z

zobaczymy co autor powie jakie pomysły itp jak go odbanuja 

Autor nic nie powie, bo ma bana na forum. Pewnie nie doda nic bo to byl pierwszy serwer jego ;) Zapewnie niema takiej wiedzy o gemstonach. Piszac z nim na PW, mysli ze jak ma klenta z gemami, gdzie na kazdej opcji sa kwadraty, to sie myli.

Opublikowano

Dostał bana na 7 dni czy 14, więc zostanie odbanowany ale nic nie wniesie. Na pewno nie polecam korzystać z jego pomysłów i rzeczy, bo to czysty amator, który się nie zna tylko na gotowcach jedzie. 

Opublikowano

na gotowych i moze ale wiesz jak sie kase ma to i  ludzi co maja   cos w glowie nie bedzie problem ogarnac

Strasznie chaotycznie to napisałeś. Mało osób się zna na tym i nie wiem czy nawet za kasę by się chciało robić. Ja bym chciał serwer z pasją i pomysłami autora, a nie się pyta ludzi i nie umie zrobić itp. 

Opublikowano

Ja się nie znam na takich rzeczach, a nawet jeśli to nie miałbym czasu na takie głupoty. Dokładnie jeżeli ktoś chce robić serwer to musi mieć ludzi, bo samemu nic nie zdziała. Nie wiem czy na mpc się ktoś zna na tym i czy taka ekipa miałaby zgranie aby stworzyć coś fajnego. Na pewno w najbliższym czasie nie powstanie lepszy pvp niż był Vendetta. Życzę powodzenia z założeniem i zebraniem ludzi. Jeżeli będzie taki jak Ultimate to szkoda moje pamięci na dysku na taki niewypał.

Opublikowano

mi tam ultiamte sie podobal ale zbyt wiele restartow kombinowania , z 10 x bizu zmieniali i z tego co sie dowiedziałem to  założyciel ultiamte ma w teamie ludzi grający na 4s pl od początku  którzy byli gmami wiec  coś może fajnego zrobią byle by serwer byl stabilny

Opublikowano

Stara śpiewka "GM to mój tata/wujek i może cię zbanować" itp. Serwer z takimi bugami raczej szybko nie będzie stabilny. Nic fajnego nie zrobią, bo jadą na gotowcach i innej rzeczy niż na globalu lub innym serwerze raczej nie zobaczymy. Za te restarty i zmienianie czegoś, bo nie umieli raz a porządnie to wielki minus dla nich. 

Opublikowano

Senchi po pierwsze nie wiesz nic o stawianu serwera 4story skoro jestes taki madry prosze bardzo postaw serwer ;)

Co do zbugowanego serwera serwer Ultimate , dlatego zostal wylaczony zeby wszystko dokladnie naprawic .

Wiec jezeli nie wiesz o co chodzi to prosze zostaw dla sb swoje dziecinne komentarze.

Nie wiem co rozumiesz przez slowo gotowiec .

Czyli teraz mozesz wsystkie serwery oskarzyc ze jada na gotowcach bo skoro np PL kupuje patch od Zemi to wyglada na to ze tez biora gotowce .

Kazdy prywatny serwer tez , wiec nastepnym razem przemysl 5 razy zanim cos napiszesz :)

Co do nowosci Global jest od zemi i ciezko miec cos czego jeszcze ZEMI nie wprowadzilo na Globala  , nastepny dowod ze pierwsze piszesz potem myslisz ;)

a teraz zacytuje twoje slowa : AMATOR .

Skoro amator Eldron nie potrafi postawic serwera to niech mistrz Senchi pokaze jak sie stawia prawdziwy prywatny serwer.

A prawda jest taka ze nie masz pojecia o stawianiu serwera i stwierdzam to po twoich slowach : nie mam czasu na glupoty .

Wiele ludzi moze oskarzac Eldrona ze jest Amatorem ale my wiemy swoje a reszta komentarzy nas nie obchodzi :)

Co do serwera Ultimate startujemy prawdopodobnie w srode ;)

Opublikowano

a ja sie wypowiem na temat teamu  moge pojechac nickami astriel kocio vivek  kazdy z nich byl jest  lub mial stycznosc z gmowaniem .. wiec mysle ze team maja dobry i pomyslow im nie zabraknie by zrobic cos fajnego 

Opublikowano

Stara śpiewka "GM to mój tata/wujek i może cię zbanować" itp. Serwer z takimi bugami raczej szybko nie będzie stabilny. Nic fajnego nie zrobią, bo jadą na gotowcach i innej rzeczy niż na globalu lub innym serwerze raczej nie zobaczymy. Za te restarty i zmienianie czegoś, bo nie umieli raz a porządnie to wielki minus dla nich. 

To chłopie zrób lepszy serwer a nie mówiłeś, że czasu nie masz :) Że fapujesz 24/7 to nie moja wina ^^ PS: I dowaliłeś z tym tekstem "Nic fajnego nie zrobią, bo jadą na gotowcach i innej rzeczy niż na globalu lub innym serwerze raczej nie zobaczymy." haha xDDD. A tak wgl to Ultimate około środy startuje :) Będą: Gemy,bicze itp :)

Opublikowano

I co z tego, że będą gemy, bicze itp? Serwer i tak będzie słaby, bo ultimate to serw pvp, a jak byłem na nim to tyle pvp 1 na 1 co nic było, więc podziękuję na starcie. Czymś takim nie zachęcisz porządnej liczby graczy do grania i koniec kropka.

Opublikowano

I co z tego, że będą gemy, bicze itp? Serwer i tak będzie słaby, bo ultimate to serw pvp, a jak byłem na nim to tyle pvp 1 na 1 co nic było, więc podziękuję na starcie. Czymś takim nie zachęcisz porządnej liczby graczydo grania i koniec kropka.

Dlatego wlasnie serwer jest przerabany , bedzie to mieszanka PVP i PVE .

Wiemy ze w ostatniej wersji Ultimate 4Story nie bylo zbytnio co robic ale dokladnie chodzi o to w serwerze PVP.

Dostajesz wszystko na start nie musisz nic robic tylko sie bic ;)

Moze opisze troche co znajdzie sie w nowej wersji Ultimate 4story , a wiec :

-Mardook !!

-Helfire !!

-Gemy !!

-Bicze !!

-Mozliwosc wypalenia bizuteri lepszej niz jest dostepna u NPC w Gor !!

-Mozliwosc wydropienia lepszych bonow z arkan !!

-Zolte gemy beda dostepne u NPC [White Hawk] za PO !!

-Mozliwosc wydropienia ciekawych rzeczy na murduku [Cash Gemy , Premium Gamy oraz wiele innych ciekawych rzeczy]

-Krypta !!

-W nastepnych patchach mamy zamiar dodac wojne o ogrod oraz BG !!

-Nadal zastanawiamy sie czy maksymalny level ma byc na start czy mozliwosc wyexpienia sb samemu postaci 

Autor nic nie powie, bo ma bana na forum. Pewnie nie doda nic bo to byl pierwszy serwer jego  ;) Zapewnie niema takiej wiedzy o gemstonach. Piszac z nim na PW, mysli ze jak ma klenta z gemami, gdzie na kazdej opcji sa kwadraty, to sie myli.

Hersen jak pisales z Eldronem to powiedzial ci ze ma klienta przygotowanego na gemy ale nie powiedzial ze chodzi o tego ktory ma wszedzie sloty ;)

Proponuje najpierw dokladnie sie dowiedziec potem dopiero pisac ;)

Opublikowano

Co do expienia to możecie dać możliwość wyboru, nie wiem czy to możliwe do ustawienia, ale chodzi mi o to jak na serwach gf, że jak już masz postać powyżej 61 to możesz tworzyć następne od 61. Jak nieda się tak ustawić to dajecie pierwszą postać max lvl, a drugą lvl 1 do expienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...