Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwery "majnkraft"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna możemy spotkać serwery, gdzie są "autorskie pluginy"

czyli tak, oczywiście w reklamie widnieje motto "autorskie pluginy"
Czy tak naprawdę jest? Nie, dużo osób piszę to aby uzyskać w jednym słowie "sławę" i też hajs.
95% Serwerów, które mają to motto (autorskie pluginy), nie posiadają ich.
Wyraź swoje zdanie, jak dla mnie jakaś komisja z MPC (Liderzy Majnkraft) powinni dodawać w poście
jakiś obrazek, i tam napisane "Autorskie Pluginy" lub coś.

#dlaczego hejtujecie skrypterów? ;o

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla wielu osób wlasnorecznie skonfigurowane pluginy sa autorskie.

Wedlug mnie nie ma sie czym przejmowac, prezentacja ma zachecic do wejscia na serwer, nie musi mowic samej prawdy :P

Opublikowano

Dla wielu osób wlasnorecznie skonfigurowane pluginy sa autorskie.

Wedlug mnie nie ma sie czym przejmowac, prezentacja ma zachecic do wejscia na serwer, nie musi mowic samej prawdy :P

Znaczy.. mi chodzi o to.. tak nazwę "osoby nie pełnoletnie" nie udzielały wypowiedzi w swoim temacie, że "tu" jest coś autorskiego.. Jak dla mnie jakaś komisja powinna być :D

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

Tak bardzo autorskie....

Z resztą teraz prawie wszystko jest dostepne..

Ostatnio SkyWarsy wyszly i tez zara wielki #fejm, uwaga dzieci drogie

Idzcie na*ier&.. w klocki bo mamy nowy plugin !

Sam pisze pluginy. Z reszta jak by nie bylo bukkita, to szczerze mowiac nie gralbym na serwerach

Chyba ze by tak na prawde od poczatku bylo :F

Praca nad projektem Our Battle !

Opublikowano

Hmm co do autorskich pluginów, tak jest to na mpc jak i na innych forach spory problem tzw "Dzieci" które chcą zarobić. Moim zdaniem nie powinno się robić serwerów dla pieniędzy tylko dla zabawy. A co do skrypterów, jestem jednym z nich i mam wywalone w to czy ktoś mnie hejtuje niech hejtuje jak mu to sprawia przyjemność ale porównując sobie pluginy a skripty to hmm czym sie różnią:
1. Szybkością pisania: skripty szybciej się pisze
2. więcej opcji ma: plugin
3. szybsza nauka: skripty

ale nie można też zapomnieć o tym że są dostępne addony do sk:)

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

Bez sensu pomysł.

1) Publikacja serwera jest niczym innym jak reklamom, a reklama nie zawsze musi mówić prawdy, można na przykład popatrzeć na reklamy w telewizji. Mówią one w 100% prawdę?

2) Jakby miała wyglądać ta komisja i co najważniejsze jakby ona działał. Czyli jak miałaby sprawdzać pluginy na serwerze, czy na serwerze są autorskie pluginy lub też skryptu?

Nie ma to sensu z tego powodu, że można napisać kopie essentiala, z tylko tymi opcjami, z których będziemy korzystać i będzie to autorski plugin. [Daje przykład jako essentials, tyczy się każdego pluginu]

Opublikowano

Bez sensu pomysł.

1) Publikacja serwera jest niczym innym jak reklamom, a reklama nie zawsze musi mówić prawdy, można na przykład popatrzeć na reklamy w telewizji. Mówią one w 100% prawdę?

2) Jakby miała wyglądać ta komisja i co najważniejsze jakby ona działał. Czyli jak miałaby sprawdzać pluginy na serwerze, czy na serwerze są autorskie pluginy lub też skryptu?

Nie ma to sensu z tego powodu, że można napisać kopie essentiala, z tylko tymi opcjami, z których będziemy korzystać i będzie to autorski plugin. [Daje przykład jako essentials, tyczy się każdego pluginu]

"Bez sensu pomysł" - Jeżeli chodzi Ci o to że bezsensu temat, to powiem Ci że to jest forum dyskusyjne, mogę się wypowiadać na jakie tematy chcę, i co chcę.

- Jeżeli Ci chodzi o komisję, to troszkę głupi pomysł xD

Opublikowano

skrypty nie mają tyle możliwości co plg,dzieci spierają się że skrypty są lepsze od pl(żeby skrypty działały trzeba PLUGIN skrypt).A jak widzi się milion skryptów na czyszczenie chatu na forum i jeszcze ta licencja...Co do autorskich pluginów to racja :)

Opublikowano

Ale Wy dziwni jesteście. Robicie dramę nie wiadomo po co i na co, to już chyba dwudziesty temat z bólem dupy, że serwery stosują taki a nie inny trik marketingowy.

Ludzie, ten trik marketingowy z "autorskimi pluginami" był modny i dawał efekty rok, półtorej roku temu, gdzie nawet moje serwery dzięki tym dwóm słowom - autorskie pluginy i samej reklamie na MPCforum miały na otwarciach po 200 graczy. Teraz już tak nie ma, każdy ma to w głębokim poważaniu i nikt się już na to nie nabiera… Przejadło się.

Teraz gracze bardziej zwracają uwagę na wysoki poziom rozgrywki, a nie takie sztuczne zagrywki. Każdy już to dobrze zna.

Co do skryptów - to jest w ogóle chore. Najpierw (półtora roku temu), po tym jak Aramek wypuścił temat z pierwszymi skryptami wszyscy wszem i wobec ogłaszali jakie to są skrypty świetne, wydajne i w ogóle najlepsze.

Potem, po 2-3 miesiącach ludzie, którzy znają Javę (a było ich wtedy jeszcze niewielu, przepraszam, nadal jest niewielu, ale za to mamy wysyp nowych pseudo programistów, którzy ogarnęli jak zaimportować source code do środowiska) zaczęli mówić, że to nie jest wydajne i modna stała się Java. Wszyscy (nawet ci, którzy usilnie miesiąc wcześniej twierdzili, że skrypty są świetne) zaczęli pieprzyć, że są niewydajne itd.

Prawda jak zawsze - leży po środku. I tyle.

5465845486.png

Opublikowano

Ale Wy dziwni jesteście. Robicie dramę nie wiadomo po co i na co, to już chyba dwudziesty temat z bólem dupy, że serwery stosują taki a nie inny trik marketingowy.

Ludzie, ten trik marketingowy z "autorskimi pluginami" był modny i dawał efekty rok, półtorej roku temu, gdzie nawet moje serwery dzięki tym dwóm słowom - autorskie pluginy i samej reklamie na MPCforum miały na otwarciach po 200 graczy. Teraz już tak nie ma, każdy ma to w głębokim poważaniu i nikt się już na to nie nabiera… Przejadło się.

Teraz gracze bardziej zwracają uwagę na wysoki poziom rozgrywki, a nie takie sztuczne zagrywki. Każdy już to dobrze zna.

Co do skryptów - to jest w ogóle chore. Najpierw (półtora roku temu), po tym jak Aramek wypuścił temat z pierwszymi skryptami wszyscy wszem i wobec ogłaszali jakie to są skrypty świetne, wydajne i w ogóle najlepsze.

Potem, po 2-3 miesiącach ludzie, którzy znają Javę (a było ich wtedy jeszcze niewielu, przepraszam, nadal jest niewielu, ale za to mamy wysyp nowych pseudo programistów, którzy ogarnęli jak zaimportować source code do środowiska) zaczęli mówić, że to nie jest wydajne i modna stała się Java. Wszyscy (nawet ci, którzy usilnie miesiąc wcześniej twierdzili, że skrypty są świetne) zaczęli pieprzyć, że są niewydajne itd.

Prawda jak zawsze - leży po środku. I tyle.

Proszę pana, nie mam zamiaru robić żadnej dramy.. Coś Panu wytłumacze.. 

- Forum Dyskusyjne - Struktura strony WWW, która służy do wymiany poglądów i informacji dot. danego tematu, możemy pisać co chcemy, (bez słów obraźliwych dla strony przeciwnej)

Więc.. tak..

Opublikowano

Proszę pana, nie mam zamiaru robić żadnej dramy.. Coś Panu wytłumacze.. 

- Forum Dyskusyjne - Struktura strony WWW, która służy do wymiany poglądów i informacji dot. danego tematu, możemy pisać co chcemy, (bez słów obraźliwych dla strony przeciwnej)

Więc.. tak..

Nie pisz do mnie per Pan. Aż tak stary nie jestem.  B)

Zgadzam się, dyskutujcie. Ja też swoje zdanie wyraziłem, jeśli chcecie, to dyskutujcie, ale to nie ma sensu. Nic to nie zmieni.

Nie sądzisz?

­

5465845486.png

Opublikowano

Sorki są serwery jak MyHc (nasza serwerownia) gdzie mamy autorskie anty cheaty, auto bany za aure, Sektory, antylagi , Animowane MOTD  etc etc lecz nie rozumiem po co jest ten temat skoro każdy serwer ma inne pluginy, z mojego punktu widzenia nie liczy się to co jest (pluginy) skoro się dobrze gra i jest wszystko ok skonfigurowane że chce się wracać na serwer ;)

---------------------------------------------------

Pozdrawiam xXBr3aXx

Główny Administrator serwerowni MyHc/MyMc

Opublikowano

@Howker

Tia najpierw zabezpieczcie sobie Wchodzenie Botów.

@topic

Też tak myślę. Nawet robiłem temat Fala Pseudo Programistów, dzięki temu pan pro elo programista Xawier Studio usunął konto ;p.

Po griefie jego serwera, udostępniłem jego pro elo Pluginy. Podjebane , że ...

Vanish to był XawierVanish haha ;p

No ale cóż tak bywa :P

Opublikowano

@Howker

@topic

Też tak myślę. Nawet robiłem temat Fala Pseudo Programistów, dzięki temu pan pro elo programista Xawier Studio usunął konto ;p.

Wiemy kto puszczał ataki sprawa sie wyjaśnia jak ją ukaramy podobnie jak owa osoba nam zrobiła, trwa nowa edycja i także mamy AUTORSKI AntiBot :)\

lecz nie o tym temat ...

Opublikowano

Autorskie pluginy dla niektórych, to pluginy przez z nich spolszczone w configu lub zmienione o jakąś komendę.

Wydaje mi się, że sposób prezentacji serwerów jest na tyle jasny, aby stwierdzić, czy warto na niego wejść czy nie.

Jeśli jest to marna publikacja i dopiska "autorskie pluginy", to chyba jest tu wszystko jasne.

Kto hejtuje skrypterów? Wiem o co chodziło i nie będę udawał. Ale wiec, że skrypter to nie osoba, która pisze skrypty do pluginu Skript. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wiemy kto puszczał ataki sprawa sie wyjaśnia jak ją ukaramy podobnie jak owa osoba nam zrobiła, trwa nowa edycja i także mamy AUTORSKI AntiBot :)\

lecz nie o tym temat ...

Taa uwaga bo bym się bawił botami, które k***a wyjebią chyba VPS na OVH za 10zł.

AHHAAHHAHA widzę , że czekają mnie konsekwencje za puszczenie 10 botów... pozdro ;p

PS.

Nawet przez Resolvera ze skeypa mi nie wyciągniesz pzdr ;p 

Boty to gunfo wystarczy zablokować połączenia pakietów TCP przez firewall przy masowym ruchu sieci...

Zrobie niedługo poradnik dla tych co mają na hostingu, jeszcze myślę nad zabezpieczaniami botów.

Opublikowano

lecz nie o tym temat ...

Wybacz..Sąd najwyższy nie ma zamiaru karać kogoś, co nic prawie nie zrobił, jeżeli 

EasYPeAsY. wpuścił boty na twój serwer, to między sobą to uzgodnijcie, poniesiesz tylko karę za marnowanie czasu sądu..

Opublikowano

@MCBloomy

Powiedz mi po pierwsze... boty z proxy... wpuściłem ich tylko 5-10 bo nie bawie się tym gównem. Po 2 chyba nie jestem idiotą , żeby się zdradzać.

idiotą nie jesteś, bo wziełeś proxy.. ;d

Jeżeli wpuściłeś 5-10 botów, to nie martw się że on Cię pozwie, jedynie list Ci przyśle że Ci gałe może zrobić. ;p

#Jeżeli Ci ktoś grozi w internecie, miej go w d***e, bo sama rozprawa kosztuje 5000 zł xD

Opublikowano

@MCBloomy

Powiedz mi po pierwsze... boty z proxy... wpuściłem ich tylko 5-10 bo nie bawie się tym gównem. Po 2 chyba nie jestem idiotą , żeby się zdradzać.

Ruch sieci - zamaskowany.

węzeł tora co 5 minut zmieniany poprzez interfejs SOCKS. Dodatkowo PRIVOXY ;p

Czy ja się boje o.O ? ...

Opublikowano

@MCBloomy

Ruch sieci - zamaskowany.

węzeł tora co 5 minut zmieniany poprzez interfejs SOCKS. Dodatkowo PRIVOXY ;p

Czy ja się boje o.O ? ...

Nie wiem czy się boisz, ale dużo osób straszy przez internet i to jakimiś bzdurami xD

Opublikowano

@Howker

@topic

Czesc. Bo widze że tu jakies opinie na moj temat. "xawierVanish" to byla zmieniona nazwa pluginu Vanish :) Miedzy innymi te pluginy ktore wyciekly byly przerabiane podczas mojego pierwszego lizniecia z Java wiec nie ma co sie rozczulac :) Powiem tylko tyle, teraz posiadam swoj wlasny kod ktory moge w kazdej chwili udowodnic ;) Co do mojego konta to zostalo usuniete z powodu zbyt moich noobskich tematow za czasow mlodziaka :) Wiec prosze Cie żebys skonczyl sie kompromitowac.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...