Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft-server - konsola się wyłącza!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż postawiłem sobie 2 dni temu Serwer minecraft przez hamachi (gram w domu z bratem na dwóch komputerach) Plik pobrałem z minecraft.net

Rozpakowałem i pierwsze co po kliknieciu  w "Minecraft_server_1.8.1" załącza się konsolka na dosłownie pół sekundy i wyłącza. wypakowują się wtedy chyba 3 pliki. No to w końcu dowiedziałem się ze muszę wejść w plik "eula" i zmienić z "true" na "false" zrobiłem tak, konsola działa pięknie ładnie, serwer postawiony, graliśmy z bratem dwa dni. wczoraj jak to zazwyczaj w grach robiliśmy, zapisaliśmy świat, wyłączyliśmy serwer i poszliśmy spać. dziś rano wstajemy i serwera nie da się włączyć ;o Znów włącza się na sekundę i wyłącza. Sprawdzałem plik "eula" ale wszystko jest dobrze. sprawdziłem, że serwer działa, gdy jest czysty plik "server PROPERTIES" , więc po koleji zmieniałem z "false" na "true", by sprawdzić co może by problemem. Wyszło na to, że przy "server-ip=" gdy obojętnie co wpisze to server się wyłącza. jeżeli "server-ip=" będzie czyste serwer się uruchomi, jeżeli będzie chodź 1 cyfra, serwer się wyłącza. Możecie coś na to poradzić ? Macie jakieś pomysły ? 

Przypomnę, że przez dwa dni było wszystko wporzo. aa i ściagłem do innego folderu jeszcze raz ten plik, rozpakowałem konsola się załączała, ale tam także po wpisaniu cyfry w "server-ip=" server się wyłączał.

Nie mam już  pomysłów, co może być problem.

Mam win7 zapora wyłączona.

Opublikowano

[10:38:06] [server thread/WARN]: The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: bind

[10:38:06] [server thread/WARN]: Perhaps a server is already running on that port?

Serwer już jest uruchomiony na tym porcie (25565). Pamiętaj, aby serwer wyłączać zawszę komenda stop. Oto co możesz zrobić.

1. Sprawdź czy serwer nie jest włączony (najlepiej w menedzerze zadań). Wyłącz go klawiszem DELETE.

2. Jeżeli serwer nie jest wlaczony, to wejdź do menedżera zadań, a następnie w zakładkę procesy. Teraz sortuj sobie procesy według nazwy w kolejności A - Z. Znajdź wszystkie procesy które zawierają w sobie "java" oraz "jvm" - skrót od Java Virtual Machine. Zabij ten proces klikajac przycisk DELETE, a następnie klikajac przycisk Zakończ Proces pokazany w oknie pop-up na ekranie.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Serwer zawsze wyłączałem komendą "stop" a przed tym save-all. Sprawdzałem wszystko jak napisałeś, miałem tylko 1 proces - załączony miecraft. mimo to wyłączyłem, nie ma już żadnego procesu z javą - wszystko zabite. a server, jak się wyłączał tak się wyłącza. Serwer da się włączyć jeżeli nie jest wpisane ip serewera, jeżeli wpisze, już serwera nie da się włączyć, - zamyka się sama konsola :)

Opublikowano

Serwer zawsze wyłączałem komendą "stop" a przed tym save-all. Sprawdzałem wszystko jak napisałeś, miałem tylko 1 proces - załączony miecraft. mimo to wyłączyłem, nie ma już żadnego procesu z javą - wszystko zabite. a server, jak się wyłączał tak się wyłącza. Serwer da się włączyć jeżeli nie jest wpisane ip serewera, jeżeli wpisze, już serwera nie da się włączyć, - zamyka się sama konsola :)

Wejdź w bukkit.proporties i zmień port na np.25566 . Powinno zadziałać.

reklama.png

Opublikowano

Ale na konsoli pisze ci ze serwer z tym portem jest aktualnie włączony. Pokombinuj z portami wpisuj różne porty może coś da ja tak samo miałem port zmieniłem i było gucio (spróbuj stworzyć serwer na np 1.7.2 i jak dalej to samo to ja nie wiem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...