Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na CastleMod

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hahhahahaha. Ty chcialbys Castle za free? :D Jak narazie tylko +150zl (okolo), moze w niedlugim czasie komus bedzie sie chcialo napisac takie cudo. Mozliwe ze jak poprosisz @Dzikosyk'a to moze po skonczeniu jego gildii napisze on, lecz nie sadze aby chcialo mu sie pisac tak pluginy na zamowienie za free ;p

Gram w gry.

Opublikowano

Możesz pograć na doscrafcie i pooglądać :) Castle mod zajął ~25 000 linii kodu. Licząc że średnio programista zarabia 0.3 gr za 1 linie, musisz zapłacić 7 500 zł.

Opublikowano

Bym kupił plugin ale za 20 zł max nie opłaca się wydawać 100 zł na jakis skrypt/plugin

Za 20 zl mozesz sobie kupic czasopismo w kiosku , nikt kto wlozyl w cos swoja prace i umiejetnosci nie da ci tego za byle grosze ...

Opublikowano

@rafszy122 oraz @topic potwierdzam sam piszę tylko skrypty na swój server ale jakbym miał komuś pisać skrypt 25 000 + linii nie otworzyłbym nawet programu do pisania skryptów za 20zł

To jest masa roboty trzeba nie dość że to napisać to wszystko przetestować czy działa każdą komendę każde wydarzenie i każdy zakamarek musi być sprawny żeby czasem cały skrypt nie nawalił przez 1 rzecz

Sam mam skrypt na 9 ras i źle napisałem dołączanie do grupy dla 1 rasy a cały skrypt działać nie chciał

Tak więc pluginy są cięższe do pisania niż skrypt więc nie licz na tanią opcję w tym wypadku

TEMAT

Opublikowano

Hmm za 20 zł.Hehe uśmiałem sie :) Sam plugin na gildie by kamcio z myharda bodajże kosztuje ponad 600  zł. Za Castla conajmniej z 1k trzeba zaplacic.. Za sektory tak samo.... LeL

Opublikowano

Ja sie nie znam na cenach sorry :P.

Lepiej idź spać o tej godzinie. Myślałeś że jak dasz 20 zł(O_O) to ktoś Ci napisze coś tak rozbudowanego?  Zastanawiałbym się jakbyś dał 2k, ale 20 zł?

Przecież to jest normalne programowanie w javie... Zobacz sobie jakie ceny są. Gdybym miał 8h czasu dziennie, pisałbym to w 1-4 tygodnie.

Chyba że miałeś na myśli 20 zł na godzinę pracy, bo to jedyna rozsądna cena.

Pewnie tez nie masz pojęcia o tym co chcesz robić, i kupiłbyś serwer na craftserve(bo dużo ram/slot) i tam byś to postawił.

Opublikowano

@rafszy122 oraz @topic potwierdzam sam piszę tylko skrypty na swój server ale jakbym miał komuś pisać skrypt 25 000 + linii nie otworzyłbym nawet programu do pisania skryptów za 20zł

To jest masa roboty trzeba nie dość że to napisać to wszystko przetestować czy działa każdą komendę każde wydarzenie i każdy zakamarek musi być sprawny żeby czasem cały skrypt nie nawalił przez 1 rzecz

Sam mam skrypt na 9 ras i źle napisałem dołączanie do grupy dla 1 rasy a cały skrypt działać nie chciał

Tak więc pluginy są cięższe do pisania niż skrypt więc nie licz na tanią opcję w tym wypadku

Jak ogarniasz Jave to wcale nie są trudniejsze od skryptów, nawet podobne podobieństwo metod etc. Po co miałbyś pisać sk 25.000 linii jak by się sypnął, skrypty są nic warte nawet gr :P.

Co do tematu na pluginy musisz wydać trochę $$$.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Ja za CastleModa z systemem 1 arena = 1 server, komunikacja socketowa miedzy serverami, sklepem, itp itd licze sobie ok 600 zl :)

mca.png
Opublikowano

Ja za CastleModa z systemem 1 arena = 1 server, komunikacja socketowa miedzy serverami, sklepem, itp itd licze sobie ok 600 zl :)

Najpierw przestań zmieniać nazwy pluginów innych autorów na swój, ewentualnie wtedy mozesz zaczac sie wyrazac.
Opublikowano

Taki plugin w internecie na darmo nie znajdziesz, musisz sobie zamówić u osoby która pisze pluginy.

Jeżeli robisz profesjonalny serwer to wtedy warto zakupić taki plugin

Pomogłem? Liczę na Like!

minecraft.jpg
Opublikowano

Szczerze to nie ma takiego pluginu. Sam kupiłem taki plugin w fazie beta (testowania) za 200 zł. Ale wiem ,że jak byłby dokończony liczyłby z 1-3k :)

Opublikowano

Jeżeli chcesz na to wyłożyć kasę mogę Ci polecić jednego z najlepszych programistów w polsce, więc jak cos odezwij się

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Mam fajny rozbudowany skrypt na castle ale niestety nie działa w nim regenerowanie aren moze ktos by napisal skrypt na regenerowanie aren castle?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@HARD_1337 a po regeneracja ???

Kopiujesz mapę 2x na 1 mapie walczą gracza a druga stoi i czeka, po zakończeniu bitwy na mapie A gracze idą na mapę B ty w tym czasie usuwasz mapę A i wrzucasz ją ponownie na server gracze konczą walkę na mapie B i wchodzą na A i znów to samo usuwasz B i wrzucasz czystą z zamkiem i tak w kółko jest to ciężkie i wymaga admina z dostępem do ftp ale zawsze jakieś wyjście jest zanim dasz radę napisać naprawę mapy

TEMAT

Opublikowano

Niby tak ale jest to na razie 1 wyjście jak 0 fanu ? raz na 20 minut zmienić mapkę ?

upload może być w tle z tego co wiem cm nie potrzebuje terenów 100000x10000000 albo więcej lecz małych terenów wokół zamku więc mapa max 3/4 mb ważyć będzie co daje Ci 10/ 40 sek uploadu komenda na usuwanie mapy 3sek na import mapy 4 sek i koniec

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...