Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić paski po bokach?

xemont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zmień ustawienia rozdzielczości ( w ust. cs'a ) na 4:3.

ale wydaje mi się, że do tego trzeba mieć XP, bo na nowszych systemach jest autoskalowanie

graphic.png

Opublikowano

zmień ustawienia rozdzielczości ( w ust. cs'a ) na 4:3.

ale wydaje mi się, że do tego trzeba mieć XP, bo na nowszych systemach jest autoskalowanie

mam 4;3 .. mam taką samą wielkości obrazu jak ten koleś na SS ale chce też te paski i wątpie by grali na win XP 

Opublikowano

Musisz ustawić rozdzielczość 4:3, w panelu NVIDI ustawić skalowanie na "Proporcje". Jeśli to nic nie da musisz wejść w ustawienia monitora i przestawić Aspect Control (nie wiem jak to się nazywa po pl lub w innych monitorach)

Opublikowano

ja nie mam laptopa i u mnie takiej opcji nie ma (nvidia) 

Podaj zdjęcia panelu Nvidia.

Polecam je zaktualizować skoro nie masz owej opcji.

Opublikowano

ojkpe8.jpg

Zakładka "Wykonaj Skalowanie na" rozwiń i zaznacz "GPU"

oraz zaznacz "Pomiń tryb skalowania ustawiony przez gry i programy"

Opublikowano

tylko z tego co widzę u niego modele są mniejsze jak bez skalowania na 1024x a u mnie niestety jak na 1980x

Nie lepiej pobrać jego cfg? ^^

Opublikowano

nie wiem kto to Forest? masz może? 

Ściągnij CFG Scream'a

On gra na 800x 600 black bars 4:3 ustawione modele pozycje broni pod roździałke etc

Opublikowano

Koleś.. on ma monitor 16:9, a ustawioną rozdzielczość 4:3 dlatego tak ma.. Jak masz monitor 4:3 to po c**j chcesz mieć paski kiedy masz odpowiednią rozdzielczość do swojego monitora.. prawdopodobnie nawet nie da się tego zrobić, bo nie ma skali 1:1 ani 2:3.

@Edit

Zresztą jakim cudem możesz mieć ten sam monitor, kiedy widać, że on ma 16:9, a ty piszesz, że masz 4:3 lel?

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

@Dr. Onkolog no chyba widzisz ze EIZO i ten sam model ;O 

@xemont

Okej, napisałeś "mam 4:3" i myślałem, że chodzi ci o twój monitor a nie rozdzielczość w csie. Spróbuj ustawić to przyciskami na monitorze. Jak ja zmieniam u siebie na 4:3 to mam normalnie paski po bokach, ale nie tylko w csie.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...