Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania o globala

Redemption

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

że dużo było podobnych tematów, ale chciałbym aby odpowiedziano mi osobiście - pode mnie.

1. PL vs Priv? Bardzo dużo osób wciąż utrzymuje, że PL teraz to nie PL, że w żadnym wypadku nie opłaca się tam grać po wprowadzeniu 105lv... Mnie też to odpycha, i te nowe obrzydliwe mapki... Fuj.Podobno ludzi z powrotem jest coraz mniej tak jak przed fuzją.

2. Jeśli PL to jaki serwer? Na Negrosie mam takie itemy jak Smiertelka +9 2k pz 50 wartoc 5 do pz, rib 9 sr 38 cale eq 1,5k pz ebo 9 wiec jak dla mnie bardzo dobre eq, ale problem w tym, ze na negrosie jest jakby malo ludzi. Sprawdzałem wszystkie serwy, to najwiecej jest na Samosie. Jak jest z sytuacją emigrant/imigrant na Negrosie i innych serwach? 

3. Bilety podróżnika i Yangi w IS. To mnie rozwaliło. Chyba najbardziej wraz z Lykanem odpychają mnie od PLa. Jak bardzo wpływają na grę? Może nie tyle Yangi co te bilety? Ludzie np. z dawnego monastyru, którzy mają eq perfekt przeniosę sobie to wszystko na negrosa? Toż to żałosne. Jak to wygląda? Kto z tego korzysta? Jak często ludzie z tego korzystają? Jak to wpływa na rozgrywkę?

4. Yangi na allegro. Czy aby mieć w miarę komfortową grę w mt2 yangi na allegro na początek to już podstawa? Nie kupując ich będę w tych 10% które odstają w tyle? Jak dużo ludzi robi takie coś?

5. Ile i na co na PL trzeba wydawać na IS?

6. Czy Lykan wpłynął jakoś na rozgrywkę?

PL mnie trochę odpycha po tych wszystkich Lykanach, biletach podroznikach, 105 lv, szujowe EQ itp; jednak poszukuję rozgrywki mt2 na poziomie HARD na grę NAWET POWYŻEJ 1,5 ROKU, stabilnego i z pewnością, że graczy będzie coraz więcej, a na pewno nie mniej. Nie cierpię zmieniać serw. jak rękawiczki, wolę popracować nad 1 postacią. Serwery priv typu ravia s2 itp. już mi się nie podobają, bo wydzie konkurencja to znaczna część graczy odejdzie, mnostwo dzieciakow, administracja do dupy.

Opublikowano

Oczywiście odpowiedzi, to tylko moje zdanie.

1. Wiadomo privy upadają, może nie wszystkie, ale większość. Na PL masz okazję zostać na dłużej, ale bez dotacji IS ciężko o cokolwiek.

Jednak, to tylko kwestia czasu, a i PL pójdzie na dno (jeszcze większe dno :D).

2. Na Samosie, Negrosie i Tortudze(TBD) gra porównywalna ilość graczy.

Czyli jak masz eq to śmiało wybieraj Negros.

3. Zdaje mi się, że bilety podróżnika nie wpływają zbytnio na gospodarkę serwerów, bo są okropnie drogę. Chodzi mi o to, że np. kupujesz kamole na Samosie i sprzedajesz na Negrosie, takie coś nie ma miejsca. Yangi również są mało kupowanym przedmiotem, z prostej przyczyny na Allegro dostaniesz 10x taniej.

4. Teoretycznie nie, bo możesz stać pół roku na 35lvl w m2, ale praktycznie jesteś w d*pie jak nie kupisz :D

5. Wiadomo, że warto wydawać na Exp z IS. Poza tym różne skrzynki, którymi można handlować.

3183514217139531243468.png
Opublikowano

Tortuga.

Kochana sgm Oren pilnuje porządku <3

1. Ludzi wuchta na diumarze lagi serwery nie wyrabiały podczas eventu świątecznego.

2.DIUMAR

3.Z yangow z is nikt nie korzysta bo jest to nie opłacalne. Co do przenoszenia się miedzy serwerami bardzo fajna opcja. Sam przynosiłem sobie z samosa eq na diumar bo jest po prostu taniej kupić tam i przenieść niż tutaj zapłacić za dany item. No i na pewno mamy wiekszy wybór ;)

4.Troche ludzi kupuje bo sam sprzedaje niekiedy 

5.W is nic wiecej niz rekawica czy pd nie jest ci potrzebne....

6.lykan jeszcze nie wpłyną nie ma duzo wysokich lv z dobrym eq skillami itd...

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

1. PL byłby dobry jakby administracja była normalna, popatrz sobie na Metin2 SG ile tam ludzi gra (nawet z Polski) a czemu? Bo administracja nie ma ich w d***e, codziennie dbają o serwer, nie ma tam prawie botów i jest dobry kontakt z nimi. Na PLu trudno jest coś osiągnąć bez ISu a to też odstrasza wielu ludzi i dlatego wolą grać na privach które są łatwiejsze i lepsze dla nich.

2. Z tych serwerów to polecam Tortuge bo gra tam dość sporo graczy a botów rzadko widuje.

3. Tak jak mówiłem, to są polskie cebule zarządzające serwerem i napchają jak najwięcej do ISa żeby małolaty pakowały w IS za kase od rodziców, dla mnie to bezsensu i z tym przesadzili.. Na serwerach są inne waluty i coś jest łatwiej zdobyć i dla mnie to powinno być usunięte. Tak samo yangi w IS, moim zdaniem gracze powinni mieć równe szanse, a jak nie równe to chociaż przybliżone a nie tak że jakiś bogacz właduje tysiące w IS i na starcie będzie lepszy od całego serwera - bezsens.

4. Teraz mnóstwo ludzi kupuje yangi na PLu i też bym ci to bardziej polecił niż ładować 5x więcej kasy w IS jak na allegro można to uzyskać 5x taniej. To już od Ciebie zależy czy dasz sobie rady bez tego, czy wolisz mieć już coś kasy na start żeby ci sie lepiej grało.

5. PD/Rękawica złodzieja lub inne pierdoły ale to mniej ważne.

6. Moim zdaniem wpłynął i zdecydowanie za szybko wprowadzili tą postać do gry, nie wiem na co liczyli.. Postać jest niedopracowana.. Jak już zrobili postać to powinno to zrobić normalnie a nie na odpier*** i mogli dać chociaż 2 nowe postacie albo 4.. Ale po co, to dla nich strata czasu.. :D

A privy mają to do siebie że są za bardzo dostępne przez dzieciaczków którzy stawiają serwery z myślą o zarobku.. A potem takie serwery padają po max miesiącu, już znam takiego co ciągle tak robi i nie narzeka heh.. Popatrz ile privów na publikacjach serwerów jest, chyba im sie lekko w dup... poprzewracało. Za niedługo będzie więcej serwerów niż graczy.

Opublikowano

1. PL byłby dobry jakby administracja była normalna, popatrz sobie na Metin2 SG ile tam ludzi gra (nawet z Polski) a czemu? Bo administracja nie ma ich w d***e, codziennie dbają o serwer, nie ma tam prawie botów i jest dobry kontakt z nimi. Na PLu trudno jest coś osiągnąć bez ISu a to też odstrasza wielu ludzi i dlatego wolą grać na privach które są łatwiejsze i lepsze dla nich.

2. Z tych serwerów to polecam Tortuge bo gra tam dość sporo graczy a botów rzadko widuje.

3. Tak jak mówiłem, to są polskie cebule zarządzające serwerem i napchają jak najwięcej do ISa żeby małolaty pakowały w IS za kase od rodziców, dla mnie to bezsensu i z tym przesadzili.. Na serwerach są inne waluty i coś jest łatwiej zdobyć i dla mnie to powinno być usunięte. Tak samo yangi w IS, moim zdaniem gracze powinni mieć równe szanse, a jak nie równe to chociaż przybliżone a nie tak że jakiś bogacz właduje tysiące w IS i na starcie będzie lepszy od całego serwera - bezsens.

4. Teraz mnóstwo ludzi kupuje yangi na PLu i też bym ci to bardziej polecił niż ładować 5x więcej kasy w IS jak na allegro można to uzyskać 5x taniej. To już od Ciebie zależy czy dasz sobie rady bez tego, czy wolisz mieć już coś kasy na start żeby ci sie lepiej grało.

5. PD/Rękawica złodzieja lub inne pierdoły ale to mniej ważne.

6. Moim zdaniem wpłynął i zdecydowanie za szybko wprowadzili tą postać do gry, nie wiem na co liczyli.. Postać jest niedopracowana.. Jak już zrobili postać to powinno to zrobić normalnie a nie na odpier*** i mogli dać chociaż 2 nowe postacie albo 4.. Ale po co, to dla nich strata czasu.. :D

A privy mają to do siebie że są za bardzo dostępne przez dzieciaczków którzy stawiają serwery z myślą o zarobku.. A potem takie serwery padają po max miesiącu, już znam takiego co ciągle tak robi i nie narzeka heh.. Popatrz ile privów na publikacjach serwerów jest, chyba im sie lekko w dup... poprzewracało. Za niedługo będzie więcej serwerów niż graczy.

Po tym poście aż pobrałem mt2.sg, ale po tym co tam zobaczyłem od razu do kosza.

Ilość graczy w m1 przy TYLKO 3 CH to jakaś porażka...

Opublikowano

Troche tutaj niektóre twoje wypowiedzi są nie na miejscu.. W tych czasach nie jest trudno osiągnąć coś bez IS'u, są takie rzeczy jak Kupony SM które można kupić od graczy lub wygrać w Tamboli.

Opublikowano

3. Ostatnio bilety były na przecenie po 600SM, kilka osób z androsa się przenosiło, jednak nadal jest to rzadko stosowane. Podróżują tylko osoby mające dużo SM i chcące sprawdzić się na nowym serwerze, albo mające eq na różnych serwerach.

Opublikowano

3. Ostatnio bilety były na przecenie po 600SM, kilka osób z androsa się przenosiło, jednak nadal jest to rzadko stosowane. Podróżują tylko osoby mające dużo SM i chcące sprawdzić się na nowym serwerze, albo mające eq na różnych serwerach.

po 700sm i 5 postki z androsa przyszły na diumar :)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Na plu gra bardzo duzo ludzi wiecej niz na nie których privach i serdecznie polecam, zacznij sobie na samosie np i gra gitara

Bez isu sie ciezko na pl'u wybic ? a co wy tam ku*wa checie kupowac ? Wierzchowca ktory daje 60 speeda ? to wam w gre odmieni ?

Bo rekawice złodzieja i pdki dropią z metinów w red lesie i to w opór ze mam cale depo

Poza tym sa kupony z SM do kupienia za yangi. Co do biletu sam myslalem zeby sprawdzić co na najnowszym serwerze jest najdrozsze, na kupować na samosie tego za grosze, przenies sie na nowy serwer i miec kupe hajsu xD

Opublikowano

Na którym serwerze lepiej jest zacząć od 0 - Samos czy Etolin? Biorę pod uwagę tylko te serwery, bo : 

- Są to 2 najpopularniejsze serwery

- Jest tam najwięcej gildii, a dla mnie to paczka przyjaciół nadaje sens grze

Gdzie jest :

- mniej botów?

- więcej zadym, braku nudy?

- łatwiej zacząć mniejszym lvlom?

Opublikowano

Na którym serwerze lepiej jest zacząć od 0 - Samos czy Etolin? Biorę pod uwagę tylko te serwery, bo : 

- Są to 2 najpopularniejsze serwery

- Jest tam najwięcej gildii, a dla mnie to paczka przyjaciół nadaje sens grze

Gdzie jest :

- mniej botów?

- więcej zadym, braku nudy?

- łatwiej zacząć mniejszym lvlom?

1.Botów masz po równo... chociaż ze względu na gma nie polecam samosa. A na etolinie ostatnio 105lv poleciał z rankingu za latanie po ścianach z generałami.

2.Samos o wiele więcej zadym chociaż etolin daleko za nim nie jest.

3.nie wiem

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

1.Botów masz po równo... chociaż ze względu na gma nie polecam samosa. A na etolinie ostatnio 105lv poleciał z rankingu za latanie po ścianach z generałami.

2.Samos o wiele więcej zadym chociaż etolin daleko za nim nie jest.

3.nie wiem

Twoja druga odpowiedź się wzajemnie wyklucza. Gdzie jest ciekawiej, gdzie nie zaznam nudy na wyższym lv?

Opublikowano

Twoja druga odpowiedź się wzajemnie wyklucza. Gdzie jest ciekawiej, gdzie nie zaznam nudy na wyższym lv?

Niby na samos dzieje się więcej niż na etolinie.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Kurcze, no naprawdę nie wiem gdzie zaczynać. Na negrosie mam już eq, niskie ceny, ale gildii 0 zadym 0 i mniej ludzi... Na samosie z kolei są ludzie, zadymy, są gildie, ale 70% to już doświadczeni gracze z lvl +70 i trudniej zacząć. Naprawdę nie wiem :P

Opublikowano

Co do pla to już sie wypowiadałem w paru tematach i powiem tak że to najgorsze dno jakie tylko istnieje szczerze!!! Sam grałem pakowałem i przyznam sie ze byłem głupi bo oni nic nie robią dla graczy tylko żeby się obchapac kasą !! Byłem nastawiony wrogo do privóv ale jeden serwer na którym gram niedługo przypomniał mi stare dobre czasy metina i nie dawałem mu wczesniej szansy ze utrzyma sie nawet tydzień bo powiedzieli ze dadzą co miesiąc realne nagrody to ich wysmiałem . Co sie okazało ? 2 dni temu rozdali nagrody za topke a ja myslałem ze to sciema nie możliwe mówie gdy zobaczyłem screeny graczy co wygrali to zrobiło mi sie naprawde głupio w c**j !!! Serwer któremu nie dawałem szansy i dałbym sobie ręke uciać że tych nagród nie dadzą rozczarował mnie pozytywnie ! Administracja sie popisała na maxa pokazała klase i z tego co wiem główny założyciel tego serwera dokłada ze swojej kieszeni na utrzymanie tego serwa ! Ja osobiscie zauważyłem że to jest administracja konkretna i powiedziałem sobie pomoge temu serwerowi sie rozwijać jak tylko bede mógł i nie chce za to ani zł ani smów bo takim ludzią  szacunek należy sie z góry! Na serwie sie gra bardzo przyjemnie naprawde i zachęcam do zagrania bo szczerze warto na tym serwerze zabijać czas ! No i zeby nie było że tak słodze jest jeden minus mało graczy ale mysle że to powinno się zmienić ! Zapraszam na  Arutan.pl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...