Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] AZRank - Spigot 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

miałem kilka chwil wolnego czasu więc zmavenizowałem repozytorium AZRank oraz zaktualizowałem go do najnowszego Spigota 1.8. Przy okazji dodałem sprawdzanie instalacji pluginu Vault, który jest wymagany do działania.

Forknięte moje repozytorium AZRank: https://github.com/TheMolkaPL/AZRank

Najnowsza wersja (deweloperska): https://github.com/TheMolkaPL/AZRank/releases wraz z pobieraniem.

Jeżeli znalazłeś/aś jakiś błąd lub stack trace - czyli ten wielki spam w konsoli proszę napisać go w tym temacie, a nie tworzyć nowy w którym wielcy programiści skrypciarze odpowiedzą "zaktualizuj/przeinstaluj Jave". Możesz go także napisać w zakładce Issues jak wolisz.

Enjoy  :)

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Wiesz, że PermissionsEx domyślnie ma wbudowane czasowe rangi?

Ponadto działają o niebo lepiej niż te z AZRank.

Opublikowano

Wiesz, że PermissionsEx domyślnie ma wbudowane czasowe rangi?

Ponadto działają o niebo lepiej niż te z AZRank.

PermissionsEx ma bardzo dużo funkcji; rangi na światy, własne uprawnienia dla każdego, etc. Ja jestem przyzwyczajony do AZRank oraz go polecam. Jako, że projekt jest porzucony przez autora - RutrPL zaktualizowałem go do Spigota 1.8. Spigot 1.8 usunął już listę graczy online, podmieniając już ją na kolekcję, która została dodana jeszcze w API Bukkita w tym commicie.

Opublikowano

Działa na 1.7.10 :> ?

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

A zrobiłbyś azranka na 1.7.x (najlepiej 1.7.2) ? Bardzo proszę :>

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

A zrobiłbyś azranka na 1.7.x (najlepiej 1.7.2) ? Bardzo proszę :>

Mogę dodać opcję odczytu wersji pluginu i używania odpowiedniej listy graczy online. Jednak trochę nie rozumiem sensu cofania wersji.

Na 1.7.2 powinna działać wersja ta z Bukkit Dev. Jeżeli jest jakiś błąd w konsoli podczas włączania tamtej wersji napisz ją tu.

Opublikowano

Sprawa wygląda tak. Po wpisaniu w grze /azrank wywala błąd, że mam zgłosić to do developera (konsola czysta). Przy wpisywaniu /setrank <gracz> <grupa> <czas> zamiast nadać graczowi grupę na dany czas, nadaje ją na 1 sekundę z napisem "nadano grupę <grupa> graczowi <gracz> na 41295721102612980561290851290856" liczbę wymyśliłem (i spolszczyłem komunikat), ale te które otrzymuję są minimalnie krótsze. 0 wzmianek o czasie, na który ranga została nadana, konsola czysta. Plik konfiguracyjny jest wygenerowany.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Sprawa wygląda tak. Po wpisaniu w grze /azrank wywala błąd, że mam zgłosić to do developera (konsola czysta). Przy wpisywaniu /setrank <gracz> <grupa> <czas> zamiast nadać graczowi grupę na dany czas, nadaje ją na 1 sekundę z napisem "nadano grupę <grupa> graczowi <gracz> na 41295721102612980561290851290856" liczbę wymyśliłem (i spolszczyłem komunikat), ale te które otrzymuję są minimalnie krótsze. 0 wzmianek o czasie, na który ranga została nadana, konsola czysta. Plik konfiguracyjny jest wygenerowany.

Dzięki za głoszenie. Pokombinuje z tymi komendami. Ogólnie rzecz biorąc to nie są one za czytelne (wszystkie są w jednej klasie). https://github.com/TheMolkaPL/AZRank/blob/master/src/main/java/pl/rutr/minecraft/azrank/commands/AZRankCommandExecutor.java

Tak poza tym to dziwne, że komendy /azrank w ogóle nie ma xD

Opublikowano

Z AZRankiem był rowniez blad ze nie zabierał rang tylko prefix przywracal, np. [Gracz] Xayanix a w pexie dalej vip.

Opublikowano

@TheMolkaPL

A dałbyś rade jeszcze to tego dopisać zapis do MySQL

Ogólnie rzecz biorąc cały ten kod jest trochę pochrzaniony :P Chyba lepiej będzie napisać plugin od nowa na czasowe rangi, lecz z takimi samymi komendami i ich działaniem.

Opublikowano

Ważne aby działał i nie nadawał zbugowanych rang jak dotychczas

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc cały ten kod jest trochę pochrzaniony :P Chyba lepiej będzie napisać plugin od nowa na czasowe rangi, lecz z takimi samymi komendami i ich działaniem.

Jak tak się temu kodowi przyglądam, to sam nie wiem po co nie które linijki tam są. Plugin jest dobry, a właściwie był. Tylko na wersji 1.7.2. Skompilowanie tego na 1.8 nie zmieni problemu.

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

­Super sprawa, naprawdę. Nie sądziłem, że ktoś się tego podejmie, bo rangi czasowe nadawane przez PermissionsEx'a są lepsze, a nie jak wcześniejszy AzRank, tylko przywraca prefix poprzedniej grupy...

Mam nadzieję, że uda Ci się napisać tamten lepszy plugin o którym mówiłeś - (Jak by to Rito powiedziało: Total rework). xD

sygnatura.png

Opublikowano

­Super sprawa, naprawdę. Nie sądziłem, że ktoś się tego podejmie, bo rangi czasowe nadawane przez PermissionsEx'a są lepsze, a nie jak wcześniejszy AzRank, tylko przywraca prefix poprzedniej grupy...

Mam nadzieję, że uda Ci się napisać tamten lepszy plugin o którym mówiłeś - (Jak by to Rito powiedziało: Total rework). xD

Kto normalny uzywa pexa XDDDD?

@topic

dobrze, ze ktos przeportowal azranka na 1.8

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wygląda, że na razie działa bez zarzutu (spigot 1.7.10) więc szacun wielki, bo AZRank w pewnych sytuacjach jest niezastąpiony - pex nie dość, że umieszcza gracza w dwóch grupach (starej i nowej jednocześnie) to nie daje możliwości przedłużania rangi VIP jeśli się ją już posiada.

TheMolkaPL

A jak już grzebiesz przy tym kodzie to nie chciałoby Ci się wykasować tego odwołania do azrank.updater, które zaśmieca okresowo konsolę. Albo jeszcze lepiej: zrobić przekierowanie na Twoją stronę z downloadem updatowanych wersji?

Opublikowano

Bardzo fajnie że zrobiłeś na nowszą wersje. W końcu ktoś wziął się za ten plugin i go za aktualizował. A najlepsze jest to że to jest jedyny plugin który daje rangi na czas (z tego co wiem).

@Edit

Fajne tagi xD
+

531001454960877632167.png

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...