Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na tej ofercie http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xmlda się zrobić serwer minecraft i serwer ts3 na jednej maszynie? Czy da sie tam ustawić własne ip?

Na TeamSpeak 3 oczywiście, jednak na Minecrafta 2 pierwsze odpadają (chyba, że robisz serwer prywatny). Pamiętaj, że VPSy jak sama nazwa wskazuje są wirtualne, a więc nie wyciągniesz po całej maszynie.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Tak pójdzie teamspeak jak i serwer minecraft. Co do IP to nie możesz zrobić sobie własnego ip chyba że chodzi ci o ip ts/mc tzw. port to da się.

Opublikowano

Tak pójdzie teamspeak jak i serwer minecraft. Co do IP to nie możesz zrobić sobie własnego ip chyba że chodzi ci o ip ts/mc tzw. port to da się.

Przecież ten VPS dostaje własne IP (v4 i v6)...

1 IPv4 i 1 IPv6 zawarte w ofercie (wszystkie porty otwarte)

A jeżeli Ci chodzi o to "example.com", to jest DOMENA, nie IP...

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Ja trzymam 2 serwery ts'a na maszynie "VPS Classic 2 " i trzyma ładnie , + 4 boty muzyczne, ale co do MC nie jestem przekonany, za duże lagi , polecam jakąś za 60 zł lub 120 zł ;)

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie: czy da się zrobić na jednej maszynie VPS stronę internetową, serwer minecraft i team speak 3? Nie chodzi mi czy będzie lagować, tylko czy to jest możliwe do zrobienia. Oraz mam pytanie ile ramu zużywa ts3 (ile na slot około).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...