Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy IP ma znaczenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę serwer i poste pytanie czy IP ma znaczenie na liczbę graczy?

Czyli np

xx.csrv.pl

xx.fhmc.pl

zamiast

xx.pl

Opublikowano

Według mnie IP ma znaczenie. Jeżeli widzę reklamę / prezentacje z ip "xx.csrv.pl" to wiem, że na ten serwer nie wejdę. IP xxx.pl jest łatwo załatwić i tanio jeżeli tworzysz serwer to IP 10 - 15zł .pl nie jest to duży koszt w porównaniu do maszyny. Nie wiem jak jest dokładnie jak się podłącza te IP ale jeżeli można zrobić to tak jak z stronami wtedy koszt takiego IP może być zerowy. I to tylko jest twoje lenistwo, że nie chcesz zrobić z IP. A poza tym chwytliwa nazwa to pierwszy krok do sukcesu :).

Podsumowując:

IP jest ważne i jeżeli masz taką możliwość zrób zzz

/Usunięcie adresu strony dla dorosłych. /@Blezur

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć naprzykład bilbord przy ulicy to musisz mieć jaknajkrótsą i najbardziej zapamiętliwą nazwe, dlatego żeby pasażer zdążył przeczytąc i zapamiętać ip. Reklamy tworzy się lakonicznie.

Opublikowano

Ma znaczenie i to duże, lepiej wygląda xxx.pl niż xxx.ench.gunwo.pl . Darmowe podpięcie DNS pod domene jest na home.pl nazwa.pl. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić znajdź tuta w necie

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Ma znaczenie. Przykladowo prezentacja serwera i ktos Ci wyskakuje z ip 194.594.481.6.16:1637

A powiedzmy

s1.jakasnazwa.pl

To jasne, ze 2 przyciagnie wieksza uwage :D

te 1 ip przyciąga uwagę znacznie bardziej, bo zaczynasz się zastanawiać jak koleś w 32 bitach adresu ip, dla ułatwienia dzielonego na 4 częsci po 8 bitów, zmieścił 6 cyfr, a do tego większych niż 255 :D

A tak do tematu... staty/niestety nazwa ma znaczenie i to duże, jak się widzi cyferkowe to raczej od razu myśli się o jakimś zacofaniu i braku profesjonalizmu.

A ładna i proste domena, jak mc.mojserver.pl od razu daje znak że jednak coś tam jest.

Ale nazwy typu, craftserver1, mcsv+ i ogólnie podpierdzielanie jakiś nazw, to też słaby pomysł :P

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Ok a to powiedzcie mi jeszcze jak to wygląda z kupnem domeny bo na większości stron jest to tanie ale przedłużenie to zawsze już 60zł +

To wkońcu ile to kosztuje?

Opublikowano

Ok ale czy za rok będe musiał przedłuzyć czy po prostu jak z serwerem nie opłace to po iluś dniach pliki znikają?

Opublikowano

Pliki nie znikaja, bo domena a pliki to co innego, powiedzmy wykupisz domene robi222.pl

Zrobisz serwer, podlaczysz domene i ip bedzie robi222.pl a jak za rok nie przedluzysz domeny, to nie bedzie ona dzialala. Bedzie dzialalo tylko ip ktore oferuje Ci hosting

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

I jak rozumiem płace powiedzmy za rejestracje 12 zł brutto i mam domene na rok bedę chciał na kolejny rok to płacę 40 zł tak?

Opublikowano

Ma znaczenie i to bardzo ważne więc polecam ci zakupić jakąś prostą domenę która łatwo wpada w ucho np. mchc.pl trudno zapomnieć taką nazwe , co nie ?

Opublikowano

Ok a powie mi ktoś (najlepiej osoba co ma wykupioną domene) po co mam podawać moje dane(ulice miasto itp) a nawet PESEL?

Opublikowano

Ok a powie mi ktoś (najlepiej osoba co ma wykupioną domene) po co mam podawać moje dane(ulice miasto itp) a nawet PESEL?

@robi222pl 

Musisz podac te dane aby zarejestrować domene. Kupując domene rejestrujesz ją w ogólnej bazie (na całym świecie). Na ten adres powinien Ci przyjść list zwrotny z wszystkimi danami domeny, itp, lecz słyszałem ze juz to sie robi drogą elektroniczną (e-mail) lecz pewien nie jestem.

Musisz podać prawdziwe dane, mieć ukończone 18 lat. W przeciwnym razie domena nie zostanie zarejestrowana...

Pozdrawiam Cezary ;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Czyli nie zostało mi nic jak subodmena oferowana przez hosting myślę że mimo to gracze będą grać

Domena to tylko domena, lecz lepiej jak łatwo wpadnie w ucho, gracze ją zapamiętają i nie będzie problemu z przekazaniem jej kolegom itd ;)

Ale jesli hosting oferuje domene typu nazwa.host.pl to stworz cos latwego np:

Nazwa twojego serwera: SkyBlock

subdomena: sb.HOST.pl np: sb.hostmc.pl :)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Tworzę serwer i poste pytanie czy IP ma znaczenie na liczbę graczy?

Czyli np

xx.csrv.pl

xx.fhmc.pl

zamiast

xx.pl

Nie, na liczbę graczy ma wpływ pakiet i hosting na którym kupujesz csrv należy do craftserve fhmc do fiberhosta a to xx to jest prawdopodobnie zakupiona domena :)

Niestety musisz to wszystko podać aby otrzymać list z danymi domeny jeżeli podasz błędne to nie dostaniesz domeny i blokada konta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...