Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liceum czy technikum?

Snipspod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Liceum > Informatyka analityczna na UJ

Liceum > Informatyka na UW

Dwie jedyne sensowne możliwości w tym kraju, podziękujesz mi jak dasz sobie radę.

//

Dziękowałbym bogu, w którego nie wierze, jeżeli w szkole obracałbym się w takim środowisku. Przynajmniej mają jakiekolwiek ambicje i cele w życiu, a nie imprezka w sobote, cs na bezużytecznym przedmiocie informatycznym, gdzie nauczycielowi samemu nie chce się uczyć, a na lekcji potrafi narzekać na życie w Polsce i jak to stwierdził z miesiąc temu, mógł wyjechać za granicę. Super kadra w polskim szkolnictwie. Filozofia byle zdać do następnej klasy, a maturka jakoś pójdzie hehe. Później idioci zderzają się z okrutną rzeczywistością. Nie, nie chciałbyś zmienić liceum i mówię to z perspektywy uczęszczania do technikum czołowego w tym kraju.

Hmmm może trochę źle to powiedziałem, ambicje ambicjami ale widać że ci ludzie mają troszkę niepoukładane w głowie, uważają się za lepszych od innych, jeden drugiemu za plecami d*** obrabia, myślisz że tylko ludzie w technikum imprezują? W liceum to co chwilę słyszę "Ale byłem w weekend najebany", nie imponuje mi to, fajnie że uczęszczasz do "technikum czołowego w tym kraju" ale liczy się to kim będziesz w przyszłości i liczę abyś spełnił swoje marzenia (nie używam teraz sarkazmu), uważam po prostu iż moja decyzja była zbyt pochopna, teraz już za późno i o tym nie myślę, muszę się uczyć do matury i tyle.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Tylko i wyłącznie technikum. Chyba ze planujesz na 100% studia to lepiej ogólniak.

Opublikowano

Oczywiście, że liceum - pieprzenie, że po liceum i studiach pracy nie ma - znajomy znalazł pracę świeżo po studiach w Samsungu, a tak to pracował w czasie studiów w małych firmach. Oczywiście, jeżeli oczywiście jesteś pewien, że napiszesz dobrze maturę :) Kolejnym plusem to, że w LO jest więcej dziewczyn, no k***a - ja bym nie chciał chodzić do klasy z nerdami i grubasami... :-) No i nie marnujesz roku + masz mniej zajęć, więc jakbyś chciał zostać informatykiem, to masz więcej czasu na samoszkolenie się on-line lub z książek programowania np. w C#, C++, Java, PHP itd. W technikum jesteś zawalony praktykami i jeszcze normalnymi przedmiotami ale to chyba przez rok te drugie.

Ale oczywiście nie twierdze, ze techmika sa do dupy, bardzo dobre technika potrafią naprawdę nieźle OD RAZU przygotować do zawodu, ale tylko najlepsze.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Skonczylem liceum i polecam Tobie... technikum. Naprawde liceum to syf. Wiecej zyskasz po technikum, ten rok wiecej chodzenia bedzie sie oplacal.

Opublikowano

Gówno będziesz miał po technikum, a nie zawód (chyba że pod słowem zawód masz na myśli rozczarowanie).

Idź do liceum i rób maturę. I nie marnuj swojego czasu w technikum.

Idź do technikum mówili, będzie fajnie mówili. Taki h*j.

Co ty chłopie pierdolisz po technikum zawsze masz zawód taki jaki sobie wybrałeś (chyba że jesteś imbecylem i nie zdałeś egzaminów zawodowych) + maturę czyli po technikum masz większą możliwość rozpoczęcia kariery zawodowej + możliwość kontynuowania nauki na studiach (czego nie polecam).

Opublikowano

Ale głupoty gadasz. Nie znam technikum w którym nie potrafiłbyś wykonywać zawodu po jego ukończeniu. A jak mu się noga powinie po tym liceum? Co zrobi? Wykształcenie ogólne i bez studiów? Powodzenia.

To mało widziałaś ;).

Gdybym mógł jeszcze raz wybrać, to wybór padł by na liceum bo krótsze i mniej nauki.
Nie ma sensu tracić czasu na techbaze w której uczysz się czegoś co przydawało się 20 lat temu. Przestarzały program nauczania skreśla ten kierunek.
Dodatkowo jest masa nauczycieli którzy po ukończeniu studiów i zrobieniu magistrów nie mają pojęcia o nauczanym przedmiocie.

Jeżeli chcesz mieć jakąś ogarniętą przyszłość to ucz się bez ustanku na własną rękę.
Opublikowano

To mało widziałaś ;).

Gdybym mógł jeszcze raz wybrać, to wybór padł by na liceum bo krótsze i mniej nauki.

Nie ma sensu tracić czasu na techbaze w której uczysz się czegoś co przydawało się 20 lat temu. Przestarzały program nauczania skreśla ten kierunek.

Dodatkowo jest masa nauczycieli którzy po ukończeniu studiów i zrobieniu magistrów nie mają pojęcia o nauczanym przedmiocie.

Jeżeli chcesz mieć jakąś ogarniętą przyszłość to ucz się bez ustanku na własną rękę.

Skad ty mozesz wiedziec czego sie uczy w technikum skoro chodzisz do liceum, wiec zamiast sie kompromitowac nie wypowiadaj sie wiecej o materiale nauki w technikum.

Jestem w technikum i nie zaluje, jest trudno ale jakos idzie sie dalej.

Deus vult

Opublikowano

Skad ty mozesz wiedziec czego sie uczy w technikum skoro chodzisz do liceum, wiec zamiast sie kompromitowac nie wypowiadaj sie wiecej o materiale nauki w technikum.

Jestem w technikum i nie zaluje, jest trudno ale jakos idzie sie dalej.

Jestem w 2 klasie technikum. 

Nie wypowiadaj się proszę o kompromitacji.

Jeżeli piszesz że jest trudno to pozdrawiam i życzę udanej kariery. To są dopiero podstawy.

Nie wiem kto normalny zatrudnia ludzi po ukończonej techbazie.

Opublikowano

Jestem w 2 klasie technikum.

Nie wypowiadaj się proszę o kompromitacji.

Jeżeli piszesz że jest trudno to pozdrawiam i życzę udanej kariery. To są dopiero podstawy.

Nie wiem kto normalny zatrudnia ludzi po ukończonej techbazie.

Chodze do najlepszego technikum w polsce, niewyobrazasz sobie poziomu naki w tej szkole. Znajomy na instytucie technicznym mowi ze mial latwiej niz w technikum.

Deus vult

Opublikowano

Chodze do najlepszego technikum w polsce, niewyobrazasz sobie poziomu naki w tej szkole. Znajomy na instytucie technicznym mowi ze mial latwiej niz w technikum.

Ta, "najlepsze technikum" czemu dziwnym trafem wszędzie są teraz najlepsze technika w Polsce. W każdych technikach jest podobny system nauczania tylko nauczyciele inaczej mogą dany przedmiot prowadzić. Jeżeli jesteś na inf tech to współczuję ci ze nie dajesz rady w 2 klasie gdzie nie ma nawet programowania.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...