Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 czy PS 3 ?

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PS3 już wiele tematów było...

+Napęd Blu-Ray

+ Bezpłatne korzystanie z przeglądarki internetowej i możliwość grania z innymi graczami przez internet bez żadnych opłat.

+ Ekskluzywne tytuły na tą konsolę np. God of war , Uncharted trylogia, Gran Turismo 5 i inne

+ Darmowe gry dla posiadaczy konta PSN PLUS+ (ale grać w nie można tylko do momentu opłacania konta PLUS+)

+ Gry wykorzystujące usługę 3D

PS3 Wygrywa

Opublikowano

Grąłem no obydwu sam teraz już posaidam w domu xboxa z kinectem

ogółem pada lepiej mi sie trzyma z xboxa 

minusy xboxa są takie że jest gorsza grafika i za multi trzeba płącić ~ 200 zł na rok 

Ps dobrze sie gra ale i tak wolałbym PS3 niż xboxa ( znajomi ps'a mają i z checia bym pogral z nimi ;c )

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

@aresorek dopisz to do tematu :D

Bardziej odpowiada mi pad, grafika i sam kształt konsoli.

Co do gier podobno ceny tańsze ale tu nie jestem pewny.

kto normalny wybiera konsole po jej ksztalcie? jak grasz to patrzysz na konsole czy na tv/monitor?

@top

xbox 360. jakos bardziej mi odpowiada dlatego ci go polecam.

Opublikowano

6-1 dla PS3. Ale kupuje Xbox 360 :) Tylko szkoda będzie z multiplayer :(

Pytanie 4GB mi wystarczą ? Albo łatwiej może być ¿- http://m.ceneo.pl/13552834#mh=n1d6LGZ317011brak-danych3ZmX2ekNLqbLp_beKVcY6yEkyhOQpTqy6P9mPmgYwX2GbTqXFd8fu2C-0gacxX2S9_W-IjC0JGkvo_tvKDZ2phD90HOlBWYUNZms9SgeKk09-KalvtysTcBUf_cSrLo6JVOK4V6gve0J388ReFYu_g2

W opiniach jest tylko jedna wada :#

Opublikowano

Lepiej 500gb bo takto bedziesz musial odinstalowywać gry i instlowac nowe zebyś mogl grac 

lecz save zostana przeicez maja waża 

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Lepiej 500gb bo takto bedziesz musial odinstalowywać gry i instlowac nowe zebyś mogl grac

lecz save zostana przeicez maja waża

No wiesz 120 zł różnicy a tyle będę zbierał z 2 miesiące :(
Opublikowano

To poproś rodziców a potem im oddasz 

Chyba że  wolisz sie troszke bawić instalcjami

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

To poproś rodziców a potem im oddasz

Chyba że wolisz sie troszke bawić instalcjami

Moi rodzice dadzą mi max 30-40 zł mięsięcznie. :p A ile trwa około tak instalacja i odinstalacja i czy jest to trudne ? xD (Tak pierwszy raz x360. Zawsze był tylko PS u kolegi xD)
Opublikowano

a powiem ci ze ja mam xboxa od wczoraj i tak samo u kolegi grałem na PS'ie xD

Ogółem to szybko powinno lecieć do kilku minut 

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

a powiem ci ze ja mam xboxa od wczoraj i tak samo u kolegi grałem na PS'ie xD

Ogółem to szybko powinno lecieć do kilku minut

A bym mógł mieć minimum 2 gry jednoczeście czy nie da rady na tych 4 GB ?
Opublikowano

A bym mógł mieć minimum 2 gry jednoczeście czy nie da rady na tych 4 GB ?

Jak kupiłem gta v (na ps3) to przy pierwszym włożeniu gry zainstalowało się 8gb + aktualizacje. 4gb to może, może wystarczy na samego bf4 z aktualizacjami, ale ciężko powiedzieć. Chyba da się powiększyć miejsce poprzez pendriv'a więc jak masz to radziłbym podłączyć, bo 4gb to jak na dzisiejsze czasy nic, nie wiem po co oni sprzedają konsole bez dysku (?).

Ogólnie to się zastanawiam dlaczego wszyscy wybierają xboxa? Może dlatego, że jest tańszy? Ja kupiłem ps3 bo miało fajne exclusivy, darmowy net i blue raya :D 

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Jak kupiłem gta v (na ps3) to przy pierwszym włożeniu gry zainstalowało się 8gb + aktualizacje. 4gb to może, może wystarczy na samego bf4 z aktualizacjami, ale ciężko powiedzieć. Chyba da się powiększyć miejsce poprzez pendriv'a więc jak masz to radziłbym podłączyć, bo 4gb to jak na dzisiejsze czasy nic, nie wiem po co oni sprzedają konsole bez dysku (?).

Ogólnie to się zastanawiam dlaczego wszyscy wybierają xboxa? Może dlatego, że jest tańszy? Ja kupiłem ps3 bo miało fajne exclusivy, darmowy net i blue raya :D

No właśnie mam ochotę pograć sobię na xboxe w takie wojenki jak Cod (miałem plany kupić mw 2 (narazie)) A chce kupić właśnie xboxa bo jak grałem u kolegi w ps-a to dużo razy były jakieś problemu (to chyba był fat to pewni dlatego). A można się zapytać osób które posiadają mw 2 ile waży (xbox) ?
Opublikowano

No właśnie mam ochotę pograć sobię na xboxe w takie wojenki jak Cod (miałem plany kupić mw 2 (narazie)) A chce kupić właśnie xboxa bo jak grałem u kolegi w ps-a to dużo razy były jakieś problemu (to chyba był fat to pewni dlatego). A można się zapytać osób które posiadają mw 2 ile waży (xbox) ?

Kupisz xboxa fata to też będziesz miał problemy :) Wszystkie nowe konsolki, slimy i superslimy raczej nie mają awarii. Moja ps3 od roku mi wiernie służy i nie miałem z nią żadnych problemów, więc mogę z czystym sumieniem polecić :)

http://images.gametrade.pl/system/photos/000/136/111/original_watermark/Modern_Warfare_2.jpg- tutaj pisze 50mb minimum + pewnie jakieś aktualizacje, więc pewnie Ci się zmieści ale ręki uciąć nie daje.

Ja na Twoim  miejscu kupiłbym nowego coda, bo pewnie w mw2 już mało osób gra.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Wersja na płycie potrzebuje 50MB, wersja cyfrowa 7.1GB.

Dodatkowo do obu wersji musisz doliczyć jeszcze patche. Ile dokładnie zajmują to nie wiem, musiał byś sobie poszukać w necie.

edit: z lekka się spóźniłem ;)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Kupisz xboxa fata to też będziesz miał problemy :) Wszystkie nowe konsolki, slimy i superslimy raczej nie mają awarii. Moja ps3 od roku mi wiernie służy i nie miałem z nią żadnych problemów, więc mogę z czystym sumieniem polecić :)

http://images.gametrade.pl/system/photos/000/136/111/original_watermark/Modern_Warfare_2.jpg- tutaj pisze 50mb minimum + pewnie jakieś aktualizacje, więc pewnie Ci się zmieści ale ręki uciąć nie daje.

Ja na Twoim miejscu kupiłbym nowego coda, bo pewnie w mw2 już mało osób gra.

Dzięki za pomoc ale niestety inne cody (nowsze) będą jak dla mnie za drogie :(
Opublikowano

Dzięki za pomoc ale niestety inne cody (nowsze) będą jak dla mnie za drogie :(

To w takim razie może lepiej kupić przerobionego xboxa? Chyba, że chcesz grać w multiplayer.

Opublikowano

To w takim razie może lepiej kupić przerobionego xboxa? Chyba, że chcesz grać w multiplayer.

Jeśli chodzi o przeróbkę to najlepiej przerabiać PS3. Możesz i ściągać gry z internetu, i grać online.

Co do XBOX'a to, to raczej każdy teraz chce grać przez internet. Ja sobie nie wyobrażam np. GTA V, bez gry w Online.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jeśli chodzi o przeróbkę to najlepiej przerabiać PS3. Możesz i ściągać gry z internetu, i grać online.

Co do XBOX'a to, to raczej każdy teraz chce grać przez internet. Ja sobie nie wyobrażam np. GTA V, bez gry w Online.

To już da się przerobić ps3? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...